Västra hamnen

I går gav vi oss ut på utflykt. Till Västra hamnen. Den 24 januari. Kallaste vintern på mina fjorton år i Skåne. Vi borde vetat bättre. Sigge frös i alla fall inte och tyckte allt var lajbans. Mamma Sara som inte är gjord för svenskt vinterklimat ville åka hem så fort näsan kommit ut ur bildörren. Pappa Fredrik surade över den dyra parkeringstaxan; "har jag betalt 24 spänn för två timmar så ska vi f-n vara här". Men vi bet ihop.














Saker man kan hitta i en telefon

Jag hittade sladden som man kopplar ihop telefonen med datorn och passade på att föra över lite bilder. Vissa är väldigt gamla och andra nyare. Så det blir ett litet bildpotpurri.

Sigge och Irma   Sigge och Eliott   Gruppbild

Från en träff med Saras gamla mammagrupp nån gång i somras

Karusellåkning   Karusell igen

Nåt besök i Folkets Park

Tekniska museet   Värsta ubåten   Sigge och Molly inspekterar

Ett besök på Tekniska museet med Jenny, Mattias och Molly

På Maxi

Vätskepaus under nån storhandling på Maxi

Höggravida Sara och Sigge   Mollan   Sigge

Lekparksbesök dom sista dagarna innan Olle föddes

Minutgammal Olle

Första bilden på Olle


Sigge

Här kommer några sköna bilder på Sigge när han busade i vår säng.








Jack 3 år

Idag har vi varit hos Jack på treårskalas. När vi berättade för Sigge att vi skulle till Jack blev han överlycklig och började direkt prata om alla hans leksaker. Jacks rum är nämligen ett paradis eftersom det är fyllt av den varan. Det bjöds även på tårta, kakor och massor av kaffe till alla mammor och pappor. Kalaset avslutades med fiskdamm.

     
Jack                             Fikadax                        Lek

     
Fiskdamm                    Matt och nöjd                Fredik och Niklas med barn

     
Anna och Lo                  Ulrika och Kalle             Olle

Simultankapacitet

Att underhålla rastlös Sigge och samtidigt somna liten Olle. Inga problem alls.


Sjuklingar

Sigge är sjuk igen och får vara hemma från dagis. Olle mår inte heller prima då han fick sina 3 månaders sprutor igår, en i varje ben stackaren. Nu vägen han 6200g och är 62 cm lång. Vi har haft så sjukt mycket sjukdomar nu de sista 3 månaderna att man börjar få ångest av att ta sig ut från huset. Vilket betyder inga mysbyxor och gärna lite mascara och en fräsch frissa. Önskar mig ett liv!!! 


PlåsterOlle


Dagens lek: Uppdagsleken, hämta saker till mamma och bli en svettboll.

Tänk vad lite mutor kan göra

När Fredrik var iväg passade jag på att fotografera lite syskonbilder. Sigge var lätt att övertala, han fick en klubba som muta men Olle var svårare. Han skrek sig genom hela projektet, nästan. 

 

     
Någonstans spårade det ut....ovanligt haha

Nytt försök


     
Svampbob fyrkant och Sigge


Klara
 


Kjell Lönnå?

Ni minns väl Kjell Lönnå och hans jättekör från Sundsvall? Vem vet om inte kusin Selma axlar hans fallna mantel om sisådär en fyrtio år. Koreografin påminner om en Lena Ph på starka receptbelagda mediciner. Nåväl, här kommer en liten sång om Gud. Det passar väl bra så här på vilodagen? Som ju ska helgas. Amen.


Ollelekar



Lek 1: Dra storebrorsan i håret.



Lek 2: Titt-ut

Glasögonormen

I går lånade Sigge mammas glasögon och poserade lite.






Fredagsbad

Finns det något bättre än att strutta omkring i badrocken efter ett skönt fredagsbad med brorsan. Ser Sigge lite distraherad ut är det för att han tittar på Tintin efter tusende gången.


Sigge älskar Tintin och sin napp


"Jag är en fisk mamma" Vet inte riktigt vad som rör sig i huvudet på pojken ibland.


En snygg pose


Syskonkärlek

Här är en liten film som mamma tog på våra killar en morgon. Bland annat så konstaterar Sigge att Olle har "boppar" och sjunger en liten sång på initiativ av mamma. Hans val? "Ja må han leva". Olle, han tar det mest piano.


Upptäckaren

Olle har under en tid hittat ett nytt intresse - titta och äta på sina händer. 


Oooooo kolla jag har två av samma


De är även goda att äta på


Hänt i veckan

En liten bildexposé över vad som skett den senaste veckan.

En missnöjd liten herre

Först var vi på Barnakuten med Olle och hans öron.

I farbrors famn

Sen var vi hemma hos Anders och Johanna och fikade tillsammans med Calle.



Sen åkte vi till Åhus för att hämta hem den här illbattingen.

Dagens kaos

Det är första veckan som Sigge går sina 15 timmar på dagis. Idag var första lediga dagen men vi skulle först till BVC för att ta Sigges andra svininfluensaspruta kl 9.00 och sedan vidare till MVC för mitt återbesök (10.00). Tyckte vi hade gott om tid då bilen var min idag och vi inte behövde stressa. Tio minuter innan vi skulle åka med två skrikande barn hittade jag inte nyckeln. Panik. Ringde Fredrik som naturligtvis hade lektion men hans kollega svarade då jag ringde för femte gången. Jag fick prata med Fredrik och visst han hade nyckeln i sin ficka. Inte många vänliga ord sagda. Vi har tyvärr bara en nyckel då jag tvättat den andra, vilket jag får höra ganska ofta.

Det var bara att packa ner barnen i vagnen och springa, vilket Sigge tyckte var roligt och sa fortare mamma fortare. Hade blodsmak i munnen efter 50 meter. Väl framme och sprutan var tagen kommer Fredrik. Han fick så dåligt samvete att han fick avbryta lektionen, låna sin kollegas bil, köra hem och hämta vår och sedan till BVC. Han är förlåten. Sedan packade vi in oss i bilen och iväg till nästa stopp.

Nu har jag träningsvärk och ont i huvudet. Inte för att jag sprungit utan för att jag trillade ner för yttertrappan igår och slog mig lite lagom. Bra start på året.


Vardagsskoj

Fick ett sms från Sara idag på jobbet. "Vi hittar på nåt så att Sigge inte somnar" skrev hon. Enkelt. Snö ute = pulkaåkning. Så när jag hämtat Sigge på dagis gick vi till närmsta backe hela familjen, beväpnade med pulka, varm choklad och bullar. Sigge är inte så inne på själva grejen att åka pulkan nerför. Han gillar att dra upp den och sen skjuta iväg en förälder sittandes i en alldeles för liten pulka och sen springa nerför backen själv. Men vi kom ut i alla fall. Sen gick vi hem och tände en brasa i kaminen. Lyx.

       



Förälder 1



Förälder 2

På vägen hem fick Sigge låna Saras vantar eftersom hans var dyngsura. Vi kallade dom för monsterhänder. Det tyckte han var roligt.





 


Att låna ut sitt barn...

...kan vara lite skönt ibland. Speciellt när man har en liten en som man ska lära känna ordentligt. I helgen var Sigge hos mormor och morfar och vi var ensamma med Olle. Det känns jätteskönt att ha den möjligheten och att Sigge trivs som fisken i vattnet och ville minsann åka i en halvtimme innan dom begav sig till Tyringe. Han stod med skorna på och leksaker i händerna som han inte ville skiljas från. Malin, David, Nellie och Selma kom också ner och tjejerna i sällskap med Olle var hela dagen på stan och sprang i affärer och morfar och David passade Nellie, Selma och Sigge. De var på ett lekland och Sigge och Selma var duktigt trötta så vi pillade i dom lite socker i form av varsin klubba för att dom inte skulle knoppa in för dagen. Innan dom åkte hemåt hanns det med bullbak. Sigge assisterade mormor.

Sigge och Selma - den Dynamiska Duon   Pappa och Olle

Klubb-bild 1   Klubb-bild 2.

Kusinkärlek

Olle och morfar   TV-tittande...  

Gissa Sigges bulle?   Den lille bullbagaren


Full rulle

I förra veckan hade vi besök av Ulrika, Nicklas, Olle och Kalle och Anna, Jocke, Jack och Lo. Det var ett riktigt hullabaloo när tre rätt så jämngamla killar skulle samsas om leksaker och härja runt. Småsyskonen var lugna som lamm.



Sigge, Jack och Olle



Att åstadkomma följande tar inte lång tid alls.



Samsas om leksakerna var det ja. Sigge och Jack demonstrerar hur man (inte) leker i samförstånd. Men det gick snabbt över.

Vår son, Picasso

Sigge fick en pyssellåda av mormor och morfar i julklapp. Den innehåller allt. I går målades det för glatta livet i köket på Sämjegatan. Han målade avantgardistiska målningar med fingrarna till hela släkten. "Den är till farmor", "den är till mormor", "den är till Selma". Pappa ser sådär lagom entusiastik ut och har säkert bidragit till Sigges framtida eventuella ointresse för allt som har med artisteri och estetik att göra. Men han var trött.


     

  



En helt vanlig dag

Idag vaknade pappa på soffan dit han hade fått förlägga sin nattsömn pga en envis hosta som störde övriga familjen. Ett tips, somna inte med huvudet på armstödet. Man får så himla ont i nacken. Ironiskt nog så slutade hostattackerna efter det att pappan hade väckt mamman och omgrupperat hela familjens natthärbärge. I alla fall. Mamman fick ett par välförtjänta timmars (två stycken) extra sömn på morgonen och pappa och söner rumlade runt härnere. Sigge ville så gärna "bära" (=hålla) Olle i soffan så pappa tog lite kort på dom.

Sigge och blåsfisken Olle  

Sigge och Olle (som gör en mycket bra imitation av en blåsfisk).

Sigge som gett upp och blåsfisken på rymmen

En Sigge som tröttnat på att posera och blåsfisken på rymmen.

Ungefär där slutade idyllen. Sigge fick psykbryt på Maxi. Låt mig göra en lång historia kort:
Föräldrar lanserar begreppet "storhandla" för prepubertal 2-och-nåntingåring som glatt svarar "Jaaaa, Maxi". Redan det är ju sjukt. Dom förklarar noggrannt att vi "inte ska handla leksaker utan bara mat, men om du är snäll och sitter still i vagnen när vi handlar kan du få en kula (= leksak i en sån där automat där man petar i en tia och får nån sketen leksak som går sönder på tio sekunder i en plastkula)".

Visst. Fine. Jättebra.

Olle skiter ner sig när pappa precis baxat in ungen i overall och är på väg ut. Sigge skriker "vill gå uuuuut" fullt påklädd. Mamma och Sigge går ut, pappa lätt svettig byter på Olle som bajsat för en hel kontinent. In med familjen i bilen. Iväg till Maxi. Sigge smågrinig. "Kom ihåg, snäll i vagnen så får du en kula". Lätt. Vi har koll. Det här kan funka. Pappa tar barnen, mamma springer som en vettvilling med scanner som gevär och skjuter varor för glatta livet. Hej vad det ska gå.

Ankomst Maxi. Det går direkt åt helvete. Sigge får fel leksak. En sketen blå asliten Rädda Nemo-fisk. Redan här börjar man ju inse att det här bara inte kommer att funka. Bara att ta tjuren vid hornen och repetera mantrat "andas lugnt, jag är inte rädd, jag kan storhandla".

Sigge vill inte sitta i vagnen, han vill gå. Efter tio meter får han syn på leksaksavdelningen och springer iväg. Pappa går efter med Olle som inte vill sova sig igenom äventyret/katastrofen utan börjar skruva på sig och smågny. Sigge och pappa går igenom leksaksavdelningen. Sigge plockar på sig en leksak från filmen "Bilar" och vägrar släppa den. Pappa förklarar att vi inte har råd med 349 kronor just nu. Då kommer en annan pappa med en dotter som ska handla till något barn de känner och börjar prata födelsedag. Sigge säger att han också fyller år. Pappa försöker förklara att det gör du visst, men inte just nu. Efter en evighet tar pappa upp sitt barn, trycker ner honom i vagnen och kör från leksaksavdelningen med en illvrålande unge i vagnen. Där han sitter i femton sekunder, sen ska han till mamma. Sliter sig loss ur vagnen och plöjer iväg vrålandes "maaaaammmaaaa" och då har vi inte kommit längre än till mejeriavdelningen (för er som vet hur Ica Maxi på Cypressvägen ser ut). Andra kunder stannar upp och ser sig omkring; är det ett vilset barn? stackars unge. Pappas blickar talar tydligt om att "nej, han är min och jag är en stolt förälder som har koll på det här med att storhandla".
 
Nu ska jag inte plåga er med fler detaljer men så där höll det på hela vägen fram till kassan, på parkeringen, i bilen hem och ebbade ut först efter en flaska välling - som han lyckades tjata sig till - i soffan hemma.

Kvällen blev iof sig bättre. Sigge somnade utpumpad kvart i åtta och Olle sussade in så sött inte långt efteråt. Och dagen slutade väl där den började ungefär. Med ett par kort. Nu på en Sigge som parkerat sig i en papperskasse.




Måste jag...

Än så länge tycker Sigge det är mysigt att vara storebror. Han vill gärna hålla sin bror i typ 5 sekunder, det är ungefär så långt tid det tar innan Olle börjar vråla. Så när man försöker få Sigge att posera med en inte så glad Olle tycker han att det ganska trist.


De flesta bilder ser då ut så här


eller så här


eller så här


Söt-Olle


Nyårsafton

När väl dagen var kommen var vi ganska glada att vi inte skulle iväg nånstans. Sigge var inne på andra dagen med 40-graders feber och Olle hade ju precis blivit frisk från sin maginfluensa. Men vi lyckades lyxa till det rätt bra på tu man hand. Till förrätt åt vi gratinerad hummer, huvudrätten bestod av oxfilé med basilia- och parmesanpotatis och till efterrätt åt vi friterad camembert med hjortonsylt. Sigge vaknade av allt smällande till tolvslaget och stod lite i fönstret och tittade på alla raketer.

En sjuk kille och en lillebror   Sigge hjälper till med maten   Sara och hummern



Följande bilder bör förtydligas. Nej, det är inte öl i flaskan utan vatten.

  

På raketspaning

  

Tolvslaget firade med champagne ute på gatan. I trettio sekunder. Sen Sigge vaknade därinne.


Gott Nytt År

Vi hade en lugn och skön nyårsafton faktiskt. Sigge låg i soffan med hög feber och Olle somnade till sist. Vid nio klädde vi på oss alla fyra och gick ut en sväng och kollade på raketer. Sigge skrek "måååål" när han såg dom och sen ville han gå hem. Det är väl ungefär det som händer på filmen.


RSS 2.0