Barnarbete?

Idag passade vi på att rensa upp lite löv i trädgården. Sigge användes som lövpress, något som han uppskattade mycket.



Lövpressen in action



Den lille trädgårdstomten på väg nånstans...



Pappas hjälpredor

Hos farmor och farfar

Pappa, Sigge och Olle körde upp till Motala förra helgen för att hälsa på hos farmor och farfar. Efter några dagar åkte pappa och Olle hem medan Sigge stannade kvar och hade det hur mysigt som helst. De hade varit i simhallen och badat och nere på stranden och klättrat i träd och kastat pinnar på änderna (vi hade inget bröd, pappa). Vi passade också på att vara generösa och bjuda både farmor farfar på den magsjuka som gått genom vår familj förra veckan.



Olle testar pianot



På väg till lekplatsen i stadsparken



Olle och farfar på språng



Olle och farfar igen



Motalaviken



Såklart skulle det kastas sten



Kanske en blivande Vätternrundacyklist måntro?



Nere i Varamon med farmor och farfar helt själv



Trädklättraren



I simhallen



Kul med bad

Släktkalas

I söndags kom släkten och firade Olle. Ännu mer paket och ännu mer korsade ögonbryn hos Sigge. Vadå, han har ju redan fyllt år?



Frukost med morfar.



Mini-Svullo i skafferiet slickande på kaksmet



Mini-Svullo igen. Den här gången med grädde.



Kusiner, mormor och katt.



Frosseri.



Olle skulle blåsa ut ljuset. Gissa vem som han före?



Isa känner på Olle som matas av Selma.



Jag vet inte vad Sigge gör här.



Isa



Hedda och farmor

Höstpromenix

I lördags gick vi ut med våra pojkar i det strålande höstvädret. Det blev en promenad till en lekplats så att dom kunde leka av sig.






Olle fyller ett

I helgen som var firade vi Olle som begick sin premiär på det här med att fylla år. Några debutantnerver syntes inte till utan han tog det hela med ro. Speed-Sigge var mer exalterad och samtidigt lite putt över det faktum att det var till lillebrorsan som alla paket var. Visserligen fick han några få paket för att dämpa abstinensen men ändå...



Paketöppning i arla morgonstund



Förpackningarna är roligare än innehållet



Sigge blev så exalterad att han fick näsblod. Eller nåt.



Anders, Johanna och Hedda kom förbi och åt.



Farfar och Johanna



Hedda tyckte det var jättekul att träffa kusinerna.



Olle och Hedda kommunicerar.




Sigge och farmor.



Mamma och Olle på mysig stearinljusdejt.

Olle gobulle

Med andra barnet har man lagt ribban lite lägre vad gäller ambitioner om att vara superförälder med regler och pedagogik. Eller den har försvunnit. Sockerkvoten för Olle är något högre än den var för Sigge. Ett rån dög gott till storebror medans lillebror göttar sig i god fika med familjen när det bjuds. Han fick smaka muffins häromdagen och gissa om han gapade efter mer.


Sockerkick


meeeer

Pippi på dataspel

Av någon konstig anledning introducerade vi dataspel för Sigge. Han blev helsåld och pratar nu inte om något annat är gåspelet på bolibompas hemsida. Får han då inte spela är sammanbrottet nära. Inte trodde vi att det skulle börja så tidigt. Nu har vi fått begränsa spelberoendet genom tidsbegränsa det hela. Helt galet, får verkligen hoppas att det mattas av. Någon datanörd hade vi inte beställt. 



 


När Sigge får välja

Idag var vi bara tvungna att komma ut. Sigge höll på att dö av rastlöshet och jag höll på att dö av hans tjat på att rulla in honom i madrassen (ja, igen). Efter lunch så packade vi ihop oss och skulle ut till en lekplats. Jag frågade Sigge på vägen om han hellre ville gå till Folkets Park och det ville han minsann. Sagt och gjort. Vi styrde vår kosa dit och lekte på lekplatsen och kollade in "kängus". Sigge sa att det var en vit och två blåa. Njae, sa pappa. En vit och två grå var det nog. Sen ville han ha glass och trodde mig inte trots att kiosken var igenbommad för säsongen. "Jag provar att knacka så kanske dom öppnar, pappa". Suck. Det blev ingen glass och tur var väl det eftersom det blåste en ganska snål höstvind. Sen gick vi hem och lagade mat tills mamma kom hem.



Olle med en spade som han inte släppte förrän vi gick därifrån



Lite mellis i skolskenet



"Näe pappa, det var ingen hemma"

Madrassbus

Vi tog fram en gammal madrass för att mysa lite på idag eftersom Olle tillbringade natten med att ha en skön kräkorgie. Sen kom vi på (vi har väl sett för många gamla maffiafilmer) att man kan rulla in sig i madrassen. Det tyckte Sigge var himla kul och vi fick släpa honom under stora protester till matbordet när det vad dags för middag sen.






Skumbad

Vem minns inte hur roligt det var att bada skumbad när man var liten. Fanns inte skum fick man väl offra en hel flaska schampo. Vi provade även hur Olle skulle kunna se ut om tjugotalet år om han får för sig att odla bockskägg...



Visst är det lite Sten Broman över honom? Fast utan glasögonen då...

Nya tag

Vi får väl se till att uppdatera lite oftare i oktober än under september. Eftersom vi har varit lite krassliga så behövde vi lite frisk luft. Det fick bli en liten tripp ut i trädgården där hela familjen spelade lite fotboll även om vissa av oss (Sigge) helst ville att mamma eller pappa skulle sparka den lilla plastbollen så högt upp i luften som det gick. Det fick bli några besök in i grannträdgården innan vi la ner det projektet. Men mamma hade en skön stil när kulan for i luften.





Sigge var inte sämre han



Olle funderar ut en egen sport...


Snormonstrets attack

Ett snorigt monster har sluppit lös och terroriserar sin omgivning. Otaliga timmar har tillbringats med kameran i högsta hugg innan monstret slutligen lyckades fastna på film. När monstret i fråga upptäckte att det faktiskt filmades försökte det förstöra beviset. Men vi lyckades rädda både klippet och kameran från dess snoriga näsa. Se det om ni vågar...

September

Vi tar väl en kavalkad över vad som hänt i september eftersom vi varit lite lata på sistone.



Vi har målat med fingerfärg



Sigge målade två träd och en sjö. Minsann. Nu ser man ju faktiskt vad han målar. Ibland.



Vi har tittat en del på TV.



Varit lite ute i trädgården och klippt gräset en sista gång.



Äntligen tagit oss in i matförrådet och botaniserat...



Invigt det nya uterummet med en kräftskiva.

Det är väl lite av det som hänt i september och vi är glada att meddela att sjuksäsongen är i full gång. Vi ser fram emot en höst fylld av mer eller mindre exotiska sjukdomar. Just nu är temat för veckan magsjuka. Vi har innan dess avverkat två veckor av snor och elak skallhosta. Bring it on.

RSS 2.0