Mitt i leken

Jaha. Så här kan man ju också leka.




Snöoväder

I förrgår såg det ut så här ute.



Då testade vi hur mycket man kan smula sönder en lussekatt.



Sen gjorde vi grimaser.





Mamma och Sigge klär granen

I går eftermiddag åkte pappa och Sigge för att köpa gran. Sigge hittade en gran direkt och i mörkret som rådde så gick det liksom inte att urskilja huruvida det var en okej gran eller inte. Sigge stod på sig och sa att den här granen ska vi ha, pappa. Sagt och gjort. Nu står den och pryder vårt vardagsrum pyntad och klar.



Alla röda kulorna på en sida kräver full koncentration.



Sigge hänger upp stjärnan i toppen. Så här långt är ju allt som det ska. Minns väl att pappa just i detta nu är uppe och lägger Olle. Det är väl här nånstans mamman och sonen börjar balla ur. Minst sagt.




Plötsligt ska det (h)julas...



Göras grimaser...



Hur var det nu, skulle Sara klä granen eller granen klä Sara?



Nånting sånt här blev slutresultatet i alla fall. Bra jobbat mamma och Sigge.

Dirty dancing

I går kväll efter badet så var det nakenchock här hos oss. Vår egen Patrick Swayze dansade sig själv till trans och stod och gungade i säkert tio minuter till allas stora nöje. Han var så inne i sin dans att han inte brydde sig om att vi stod och skrattade åt, förlåt, med honom.


Bokmalen

Olle är inne i en extrem peka-på-allt-och-vilja-veta-vad-det-är-period. Därför är böcker väldigt bra. Han är rätt så tydlig också och kan komma tultandes med en bok och vilja sitta i famnen och läsa. Här är det farfar som läser.


På julmarknad

I går gick vi ner på stan i smällkalla decembereftermiddagen. Det var verkligen kallt. Pojkarna blev lite hungriga och fick varsin korv. Sen åkte vi hem.



Kallt var det ja...



Paketträd



Matdags, mamma och pappa förfrös nästan fingrarna eftersom våra söner är så curlade att dom inte äter korv med skinnet på... Vi vet, vi vet....



Rätt så nöjda efter korvätandet.

Lucia i arla morgonstund

Det var en mycket trött Sigge som firade Lucia på dagis. Han satt fint längst fram men gäspade nog mer än han sjöng. Han är ju inte riktigt van att bli dragen ur sängen klockan sex. Olle supportade i sin tomtedress. Det blev dock ett dyrt firande eftersom vi parkerat på en parkeringsplats där man tydligen inte fick stå innan klockan åtta på morgonen. Tack för den, televerket.



Olle och farmor



Våran pepparkaksgubbe i mitten



Våra busbröder



Olle



Farmor och farfar med Olle och Sigge



Mamma med sina pojkar

Lekar

Så här leker Sigge. Det byggs banor och annat och folk ska räddas (eller krocka). Den här gången använder han också ett nytt ord som han tydligen snappat upp nånstsans, "absolut". Det som byggs är "absolut min bana, mamma". Jaja, vad nu det ska betyda. Men det hela går ut på att hans Little Pet Shop-figur (Min Pettishop, som han säger) ska rädda en stackars flicka som befinner sig i trångmål i Pipphuset. Äh, kolla själva får ni se.

Det årliga pepparkaksbaket, the movie

Ja så här gick det då till när familjen skulle ha det mysigt och baka pepparkakor. Olle hängde som en trasa efter mamma och Sigge petade sig i näsan trehundra gånger samtidigt som han pillade i degen. Men som det sägs; lite skit rensar magen, mycket mättar.


Olles nya repertoar

Olle visar två av sina nyaste tricks; att hoppa jämfota (nåja, det lyckas faktiskt ibland) och att visa magen. Naveln är intressantast.


Vad har vi närt vid vår barm?

Låt mig, i dessa juletider, parafrasera Karl-Bertil Jonssons kloke far Tyko som vid ett tillfälle utbrister "jag har närt en kommunist vid min barm". Om våra två busungar blir kommunister eller inte låter jag för tillfället vara oskrivet. Men det ser i dagsläget inte bättre ut än att våra små telningar om sisådär en tio år kommer att spotta ur sig ord som "Dreamhack", "LAN:A", "WoW", "CS" och så vidare. Colan som står på bilden har han dock inte dragit i sig. Det är väl mer troligt att han i sann datanördanda lär föredra Joltcola... Följande bilder visar hur Sigge spelar något dataspel och en väldigt nyfiken (och nyvaken) lillebror som ser och lär.







Sigge i full koncentration och en nyvaken Olle undersöker en penna.

Pepparkaksbak

Efter förra årets misslyckade pepparkaksbak var det dags igen. Denna gång gick det bättre, Sigge tyckte det var roligt en kvart. Vi hann faktiskt med att fylla en hel plåt med pepparkakor innan han lämnade mig att göra resten.

  
Sigge medans intresset fortfarande satt i.


Halvfärdiga


Fredrik och Olle tittar på (vi har ingen aning varför bilden blev så hääääääär stor).


Det färdiga resultatet

Prinsen

Våran lillprins provar sin krona. Den har gått i arv från storebror.




Andra advent

Idag har vi julpysslat lite och varit ute i snön. Man får ju passa på så länge den ligger kvar. Vi gjorde en snögubbe på tomten och Olle ramlade runt. Det är lite svårt att bemästra snön när man inte har så bra balans.









Jag trodde vi hade en deal att inte äta snö?



Sen gick vi iväg till en liten backe så Sigge fick åka pulka.

Fredagsvomatorium

I fredags hade vi familjen Sloan över på middag. Det var hur trevligt som helst och alla barnen var jätteduktiga; Olle somnade planenligt runt sju, Sigge, Rio och Minja lekte och kollade på film, käkade chips, godis och mat. Vi vuxna kunde sitta och äta, dricka vin och prata. Perfekt med andra ord. Tills. Olle kräks i sängen och på Sara. Och sen. Sigge kräks i sängen och...på Sara. Där nånstans vände det. Men vi hade roligt så länge det varade.




Rio med skyddsutrustning. Man önskar det fanns fler hörselkåpor. Tack farfar för den fina julklappen från förra året...



Steve och Malin



Rio och Sigge



Dubbeldäckade

Pappas städhjälp

Vi ska ha gäster i kväll så det är ju tur att Olle gillar att städa.


Hej världen!

Två killar som spanar ut i den mörka decembermorgonen.


Pappan fyller 35

Idag är man alltså 35 år gammal. Eller ung. Det där är ju en fråga om dagsform. Blev i alla fall väckt i morse med paket och frukost på sängen. Det var en bra början.



Sen åkte mamma till jobbet och lämnade oss här hemma. Efter lunch gav vi oss ut i snöstormen för att handla lite saker. Vi kom hem med tandborstar och fika. Så jag och pojkarna tog en födelsedagsfika här hemma.
Sen ska vi väl borsta tänderna...


Life in plastic, it's fantastic...

Nu är ju inte Sigge nån Barbiedocka men man kan vara inplastad ändå.


Beware of Kung Fu Santa



Olle testar Julstassen. Med lite otur hinner han växa ur den till jul.

Första advent

Vi firade första advent genom att tillsammans med familjen Forsythe åka lite pulka.



Sigge och Aelfie



Olle, Sigge, Aelfie och Fredrik



Emma och Eadward vid pulkabacken



Även mamma och Olle passade på



Anthony och Aelfie och Olle och Fredrik



Snor-Olle i närbild. Det bara rinner och rinner...



Sigge provade ett nytt sätt att gunga. Det gick sådär.



Aelfie gjorde snöänglar



och Olle hängde vid staketet.

RSS 2.0