Halloween

Granntjejen Ylva kom över för att busa eller få godis. För grannsämjans skull valde vi det senare. Man kan väl säga att Sigge också var lite utklädd i sin Spöket Laban handduk. När han blir stor nog att göra det på riktigt ska vi sätta på honom mer kläder. Vi lovar. Men han satt i badet när Ylva ringde på dörren.


I Beijers Park

Häromdagen var det för omväxlings skull fint väder. Tack. Vi träffade Anna, Jocke och deras Jack och Lo i Beijers Park och fikade, kollade kojor, lekte och klättrade på stenröse. Olle sov sig igenom hela utflykten.

        

  

Dom här två bilderna har Sigge själv tagit på sina föräldrar.

  

Och sa vi att solen sken? Det gjorde den.


Att dela upp sin tillvaro

Så här kan det se ut på bildskärmen när Sigge vill titta på Axrix (Asterix) samtidigt som pappa vill surfa. Då får man dela.


Halloween

Efter långledighet från förskolan var det dax att träffa kompisarna igen. Inte nog med det- det var Halloweenfirande på dagis och barnen fick klä ut sig om de ville. Vi satsade på ett par vassa vampyrtänder och svarta kläder. Lite lagom för en kille som just nu tycker allt är läskigt. Efter att jag målat Sigge ville han måla mig. Inte för att jag just nu vill hamna på bild och speciellt inte på morgonen då man är som fräschast men jag blev ju så snygg i min lilla tyskinspirerade mustasch.

Sigge vampyr


Första doppet

Av erfarenhet visste vi denna gång att små barn gillar varmt vatten. Första gången vi skulle bada Sigge var vi så rädda att han skulle bränna sig att han fick bada i "kallt" vatten. Han skrek som en galning tills någon klok mor el farförälder påpekade detta. Olles första dopp var en riktig höjdare, han njöt i fulla drag. Sigge tyckte det var mysigt att få bada med sin lillebror och skvätte inte vatten en enda gång. Kryss i taket.





 


Mys i sängen

Sigge är verkligen världens snällaste storebror. Han vill gärna bära Olle. Bära i det här fallet betyder hålla. Så han sitter gärna i soffan och håller Olle i tre sekunder tills han tappar intresset. Men i alla fall. Här några bilder på två bröder som myser i sängen.

          

Maja skulle ju så klart vara med tyckte Sigge


Pott- och Kalsongmannen

Vi har ju inte velat pressa Sigge med potträning utan avvaktat tills han blivit intresserad. Och på sistone har det blivit om inte ett stort folknöje så i alla fall ett litet Siggenöje att på morgonen ta av blöjan och säga till när "snoppen är kissnödig" för att då snabbt som blixten sätta sig på pottan och vänta. Förut har han sagt "kissat" så fort rumpan nått pottan, men nu kan han sitta en stund och ofta lyckas kissa på pottan. Då får man ju passa på att ha på sig kalsonger.




En upp&nervänd tillvaro

Jaha, så var man där igen. Det känns ju som om det var nyss man lämnade rap-, kräk-, bajs- och allmänt gnyttstadiet och nu är man tillbaks på ruta ett, fast med nummer två. Nu har Olle hunnit fylla två veckor och vi har så smått börjat lära känna varann. Oftast är han en snäll kille som gillar sällskap. Han tycker inte riktigt om att vara själv utan ska gärna bäras runt på. I går var vi helt övertygade om att han hade kolik (tills mamma kom på att hon visst hade ätit en rejält kryddad thailunch - smart mamma) samtidigt som storebror hade psykbryt och rev halva huset och två apatiska föräldrar satt i soffan och längtade till en svunnen tid utan barn. Det var igår. Idag har vi haft två underbara killar och varit ute i naturen (läs park) och träffat Anna, Jocke, Jack och Lo. Mer om det i ett senare inlägg. Låt oss först bildodyssea oss igenom Sigges lillebrors två första veckor i världen utanför mamma. Det kan enklast sammanfattas med besök, besök och besök. Av mormisar, morfisar, kusinisar och mostrar och morbrisar och farmisar, farfisar och farbrodisar. Så här har det sett ut.

           

           

   Spackelsliparpappaledighet        

        


Vi tror han ska heta Olle om Fredrik får bestämma.

Nu har han äntligen kommit. Kl 12.25 den 15 oktober föddes han och vägde 3695 och var 50cm lång.

Stolt pappa

Många knappar att knäppa    Bästa frukosten ever.........   Mysigt

Utan titel

-4744d5442bb89fe726e52a13c26e7bc.png


Bygga koja

En söndag med tråkigt väder kräver lite idéer för nya aktiviteter inne. Sigge fick hjälp med att bygga koja där upp vilket han tyckte var jättemysigt. Han sa själv - mysigt och ville att vi skulle krypa in under bordet och delta. En helt omöjlig aktivitet för Sara flodhäst. Sigge hade lite svårt att acceptera att jag inte kunde vara med och hämtade därför sin myskudde för att locka med mig. Men jag var svårlockad. 

Koja och bolibompa 

Vill inte

Mysigt


Pippi på att bada

Det är mycket prat om att bada just nu. Inte för att Sigge själv vill bada men han vill gärna bada sina figurer Pippi, Tommy, Annika och byggare Bob. Igår var alternativet att bada kompisarna i diskhon vilket fungerade utmärkt.

Sigge och Tommy


Efter en stund tyckte Sigge det var dax att ta av den genomblöta tröjan.


Fuktskador på golvet efter allt kraschande


Helgen som gått

I helgen var farfar och farmor på besök till Sigges stora förtjusning. Det blir ju inte så ofta men när det blir så blir han desto gladare. Anders och Johanna kom också över på middag. Farbror Anders och Sigge lekte med Sigges flygplan och krockade varandras näsor. Det var roligt. Ända tills Sigge i sin iver krockade Anders näsa lite för hårt.




Skräckfilm

Vi har en film som heter "The Antbully" som är en tecknad film om myror. Den är inte alls bra om man är liten. Sigge tycker den är jätteläskig och nu är den undanstoppad på obestämd tid. Här en liten bild på en liten rädd kille. (Och när man är rädd så hjälper det tydligen att sätta på sig hörselskydden!?)


Halta Lotta

Sara fick en film på Sigge när han demonstrerade sitt nya tvångssyndrom, haltande gången. Det höll i sig i ungefär 48 timmar, sen dess har vi inte sett röken av det och det är inget vi saknar heller.


RSS 2.0