Här ska det gungas

Sigge fick en gungställning av farmor och farfar. Men den skulle ju monteras också. Det var inte så lätt när junior spred delar över hela trädgården. Det saknas fortfarande en mutter för att den sista gungan ska kunna skruvas fast. Han passade också på att använda sina egna trädgårdsredskap.

     

  


Hjälm- och hammarmannen

Hjälm är roligt. Ibland. "Pange" (hammare) är alltid roligt. Här är dessa två i en skön kombination.





Hipp, hipp, hurra!

Tänk vad två år går fort. Och tänk vad vissa minnen alltid sitter stenhårt inristade. Som till exempel hur vädret var den där dagen då man blev förälder. Ni vet vad jag menar. Den 24 mars väckte oss med sol och lagom kallt vårväder. Precis som den dagen då Sigge föddes. Det var nästan som om han kände på sig att något speciellt skulle hända för han sov ganska oroligt den natten men tur var väl det eftersom han inte ville vakna på morgonen och två föräldrar lyckades smyga sig ner och förbereda lite frukost till honom. Och sjunga ett lagomt morgonrossligt och disharmoniskt "Ja må han leva". Jag har aldrig sett honom vakna så fort. På två tusendelar av en sekund gick det från djupaste sömn till ett "paaaaakeeeeeet" av sällan hört decibelantal. Det var kläder och Skopisar och fiskpussel och Pippi, Annika och Tommy och gud vet vad. Och mitt i allt en glad kille som rev och slet så svetten lackade.

        

Sen kom mormor, morfar, Malin, Nellie, Selma, David och Anders och Johanna förbi en sväng på eftermiddagen. Då blev det tårta i stora mängder. Och ännu mer "paaaaaakeeeeet".

           

        

Och när alla gästerna begett sig hemåt såg huvudpersonen ut så här i ansiktet. Både pussmärken och kakrester. Födelsedag jo jag tackar.


När bloggdöden slår till...

Jag vetefasen vad som hänt. Helt plötsligt har vi bara tappat sugen att blogga. Vi har inget direkt att skylla på heller. Det har varit ett ställningskrig här hemma mellan Sara och mig om vem som ska ta tag i det igen. Men nu hoppas vi att det är slut på månadslånga uppehåll. Så, vad har hänt sen senast då när vi lämnade er i februari? I korthet följande, det har varit kalas och kalas och kalas. Sigge har fyllt två. Men innan vi börjar där så kommer här några bilder på en kille som uppskattade Fettisdagden.

Vad är nu detta?   Jag är lite skeptisk, men man kan väl prova.   Jaaa, inte så tokigt.

RSS 2.0