Movietajm

I går var Sigge och pappa på bio för första gången i Sigges liv. Han tyckte det var hejdundrans roligt. Mysigt att sitta i biomörkret och titta på Lilla Spöket Laban. Pappa var, i ärlighetens namn, glad att den inte var längre än 44 minuter. Mot slutet blev både far och son lite rastlösa och Sigge provsatt alla lediga säten på vår rad.



Sigge visar upp biljetten.



Spänd förväntan.



Screener?



Spännande värre...



Man måste provsitta alla lediga säten.

Hej alla monsterdiggare

Olle fick en monsterdräkt av snälla Geri när han föddes. Vi provade den först idag och dog nästan av skratt. Att vi har fått ett så gulligt monster i familjen. Nu står en monsterdräkt högt uppe på Sigges önskelista.






Sjuka igen

Sigge och Olle är sjuka igen. Sömnbrist, jo tack. Man blir lagom glad när barnen vaknar 03.30 och tycker att det är dax att gå upp. Fråga Fredrik vem som är mest mupp utan sömn?

När man är sjuk kan man lyssna på pappas ljuva stämma eller


Klättra på väggarna.....eller


Bygga koja och kolla film eller
 

Tugga på mammas glasögon





Badnymfen

Det badas ganska ofta här hemma hos oss. Har man en svettboll och en som luktar som ett mjölkpaket som passerat bäst-föredatum så måste man bada.




Olle & Bamse

Mamma tog lite bilder när Olle bekantade sig med Bamse som blev alldeles blöt av hans slickepussar.

     

Fettisdagsmums

I går köpte pappa varsin semla som vi åt efter att vi varit på vårdcentralen och fått hostmedicin till Sigge.

     

Spana in sista bilden. Olle har full koll på pappa...

Olle håller sig på mattan






Den första måltiden

Skrämmande hur fort det går men nu är Olle fyra månader och det är dags att börja inta lite fastare föda. Eller inta och inta, vi får väl se hur det går. I helgen började vi med nån slags puré. Man får flashbacks och det är inte länge sen vi hade detta...



...fasen vet om det blivit så mycket lättare sen dess även med Sigge. Ikväll försökte jag förgäves övertyga honom om att fisksoppa is the shit för superhjältar (ja, han har fastnat i det) till ingen nytta. Han helt enkelt vägrade äta den. Och nu ska man in i det igen med tvåan, Olle alltså. Så här såg det ut när han premiärsmakade.

Vad är det här nu då?   Känns skumt...  

Det spelar ingen roll, det ÄR inte gott.   Gud som haver barnen kär, gör att jag får slippa det här. Men jag är glad i alla fall.


Det är skönt att vara naken

Ibland måste man få lufta rumpan. I luften.






Snöhögen

Dom skottade ju äntligen förra veckan. Nu har vi några gigantiska snöhögar som kvarterets ungar härjar runt i.



Sigge och Magne






En helg med morfis och mormis

I helgen hade vi lite mys med morfar och mormor, eller moåmoå, som Sigge på sin, ibland något breda Malmöitiska, säger. Nåväl, med en språkfascist till far ska det nog bli ordning på konsonanterna så småningom.

   När morfar talar lyssnar Olle   ...bara eeeen kaka till?

   Sekunderna innan katastrofen. Pappa skulle sladda med pulkan och Sigge ramlade ur och slog sig på kinden. Bra pappa.   Vem är Jokern?

  




Kreativitet på dagis

Förra veckan kom Sigge hem med ett halsband som han gjort själv. Eller med lite assistans från fröknarna på dagis. I alla fall passar det lika bra som diadem. En skönhet klär i allt.


Soffpotatis






Sigge på Google

En helt vanlig fredag på jobbet och lite för lite att göra gör att man gör det man inte ska göra på jobb. Jag kollade Googlemaps om vårt hus fanns med, om Googlebilen kört förbi och fotat. Och jojomensan, det hade den. Och dom hade inte bara fångat huset utan även Sigge, mormor och morfar som precis håller på att dra fram trädgårdsrens. Lite skoj.



Här ser ni vad jag pratar om, om ni inte tror mig.

Visa större karta


Och så här ser en Googlebil ut, för er som inte vet.


Nya mammagruppen

En gång i veckan försöker vi träffa våra nya kompisar. Men det är inte helt lätt för har det inte varit sjukdomar så har det varit snökaos som kommit emellan. Men idag var alla på plats i Lund hos Ulrika och Kalle.

     
Ulrika och Kalle             Anna och Lo                  Lo smakar lite på Kalle

        
Olle och Kalle                Tänk om- trillingar   Lo


Olle testade Kalles bumbostol




Zuperhjältar, plogning och magläge

Idag pratade jag med en Zuperhjälten Zigge på telefon när jag ringde hem från jobbet för att kolla läget. Han hade med mammas hjälp förvandlat sig till en superhjälte.

     

Superhjälte in action.



Dom har äntligen plogat vår gata. Tack för det.

    

Olle har tränat att ligga på mage. Till Olles stora missnöje.

Söndagsbad

Sigge tränar på att vara utan blöja nu när han är hemma. Vissa dagar går det bra andra inte. Vi fyllde en maskin tvätt med byxor ja Olle är inte bättre, lille spyan. Det kräks som bara den efter måltiderna. Det blev ett välförtjänt bad efter alla härliga odörer. 


Badpojkarna


Alla nya leksaker får följa med i badet.....antingen de rostar eller ej




Chauffören Sören

Pappa köpte ett par nya vinterskor som kom i en kartong modell jättestor. Sigge tyckte att det var mer likt en raket än en kartong. Sen blev den en bil.



Först skulle den genomgå besiktningen....inga större anmärkningar.



Tryggast med mamma som andrepilot.



Sen flydde nudistpiloten och lämnade en förvånad andrepilot kvar.



Tydligen var det samarbetssvårigheter...



...och piloten bestämde sig för att sova över på jobbet.



På golvet

Ibland kan det vara skönt att bara ligga på golvet och kolla på tv. Det tyckte både pappa, Sigge och Olle.


Insnöade

Igår fick Sigge stanna hemma från dagis då det var omöjligt att köra vagnen för all snö. Vi passade ändå på att vara ute och göra snöänglar och skotta. Sedan gick vi in och tände en brasa och drack varm choklad. Det lät ganska mysigt men Olle skrik som en galning att Sigge höll för öronen och sa - mamma ge Olle mat så han slutar skrika.


Sigge gör en snöängel


Varm choklad och rosiga kinder


Mot Lund

I fredags packade vi in oss i bilen och körde till Lund för att träffa mina gamla gymnasiekompisar Linda och Frida med barn. Alla har nu två var i åldrar från 3 månader till 3 år. Sigge tyckte det skulle bli jätteskoj att få komma iväg efter alla krämpor och få leka. Det tyckte jag också. Vi hade jättetrevligt men lämnade stackars Linda att städa ett hem som såg ut som ett världskrig av leksaker.


Milla, Linda, Elton, Alva, Frida, Egon och Sigge

     
Alva och Frida               Milla och Linda              Sigge och Alva


Olle 3 mån, Milla 6 mån och Alva 9 mån


Rult i rutor

Olle-Bulle klär i rutigt. Här ligger han hemma hos mormor och morfar och filosoferar över livet i synnerhet och allmänhet. Om han nu har kommit fram till något viktigt så har han inte lyckats förmedla några eviga sanningar utan behåller dom hemlighetsfullt för sig själv. Söt är han i alla fall, vår kanelbulle.






Stor i orden...

...och ibland även ganska stor på jorden.






Snölek

Det har ju, och fortsätter, att snöa titt som tätt. Då får man ju ut och skotta lite. Sigge hängde på men ville mest leka i snön och även äta den. När han blir lite äldre ska jag lära honom den gyllene regeln: "Ät inte gul snö".








Det går i cirklar

Veckan började som veckorna brukar börja.....med sjukdom. Sigge var på dagis en dag och sedan hade han 40 graders feber i två dagar och förkylning som Olle också fick. Det var bara att ställa in alla trevliga mammafikor. Bitter, inte jag inte.


Två förkylda bröder

RSS 2.0