Sigge på storviltsjakt i trädgårde

571193859d7a3b8132a5ba24d02fb157.png

Sigge på storviltsjakt i trädgården...


Trötta kusiner

Ibland är det ganska mysigt att åka bil.


Selma 2 år

Vi var på besök i Åhus häromdagen och gratulerade Selma på hennes tvåårsdag. Selma välkomnade Sigge med den traditionella överfallskramen vilket var mindre uppskattat. Även kusinerna från pappa Davids sida Tuva och Siri var på besök. Detta innebar att Sigge var ensam pojke bland tjejerna. Ett par hörselkåpor hade inte skadat, ljudvolymen var maxad. För er som inte vet kan ett barnkalas trötta ut en snabbare än värsta festen.  

     

     

  

Sigge på safari

Häromdan var vi och besökte Afrikaparken i Bunkeflo. Något som Sigge uppskattade mycket. Han skulle prompt klättra upp på alla djur och blev väldigt besviken när pappa inte kunde lyfta upp honom på giraffen. Alla djuren var nämligen i skala 1:1.






Bikningar

Bikningar, vad är nu det? Det betyder "vikingar" enligt Sigge. För ett tag sen var vi i Fotevikens bikn... förlåt vikingaby. Vi hade peppat Sigge på just vikingar men nästan det första som sker är att Sigge ser en viking med långt grått skägg och utbrister glatt "tomte"! Han verkade i alla fall tycka att det var roligt och besöket avslutades med en glass. Desförinnan besteg vi ett torn där Sigge tyckte det var en bra idé att kasta ner sin hatt. Det tyckte inte hans föräldrar.

        

     

     


Helbete!

MFF mötte BP häromdan och radion stod på. När pappa hörde att BP kvitterat så råkade han utbrista "helvete". Det skulle han såklart inte ha gjort. Sigge tog fasta på det nya roliga ordet och då begick föräldrarna fel nummer två. Nämligen att börja fnissa. Det gick inte att hålla sig när han glatt sa "helbete". Som tur är så fick vi det på film. Försök hålla er själva får ni se.

Nu är det klippt

När vi var i Tyringe senast så var Sigge och mamma hos frissan. Det gick åt en ny leksak och en godispåse för att han skulle sitta still så att barret kunde trimmas. Det behövdes. Sen åkte vi till Åhus och gjorde vad? Åt glass med kusin Selma såklart.


På Österlen

Niclas och Maria har ju fått tvillingar och är nere i Skåne på besök. Vi åkte och hälsade på dom i Maglehem. Sigge var faktiskt ganska intresserad av deras små fötter och händer och ville bära, känna och klämma på dom. En tvååring har ju lite svårt för att vara mjuk och smidig i sina beröringar så vi fick passa så att han inte gav Harry och Elsa några tjuvnyp.

    

A pool is cool

Det är skönt att ha en pool att svalka sig i och vi tog oss i kragen och införskaffade en förra veckan när det var så varmt. Den nyttjades flitigt under värmeöljan och det tog inte lång tid förrän alla uteleksakerna låg och skvalpade runt i den. Den fina hajballongen lyfte i ett obevakat ögonblick och simmade vidare mot för oss okända vatten. Vi önskar den lycka på färden.

 




Hörby marknad

För nån vecka sen var Sigge hos morfar och mormor när mamma och pappa åkte till Köpenhamn för att se Depeche Mode. Alla parter var nöjda med uppgörelsen och till sina föräldrars stora besvikelse hade sonen inte frågat efter dom en endaste gång. Vi möttes i Hörby för att gå lite på Hörby marknad. Sigge fick en jätteballong i form av en haj, blev totalt vansinnig (läs psykbryt) när han inte fick ett sexmeters teleskopfiskespö och lät sig endast lugnas när han och pappa klämde in sig i världens minsta tåg (för fadern) och åkte runt runt i vad som verkade vara en evighet. Vad gör man inte för sina barn?

     

Glass

Glass hör sommaren till. Men nappen måste man ju behålla taget om...


Parkliv

För ett tag sen var farmor och farfar nere på besök. En dag gick vi ut tillsammans allihop för att äta. Efter en stunds debatt valdes Lilla Torg - för där finns mycket att välja på - och också mycket för Sigge att hitta på. Som att sitta på stolpar eller leka med fontäner. Allt utom att sitta ner och äta sin mat. Vi styrde sen kosan mot parken för där finns ju mer svängrum för en tvååring som ska hitta på och titta på allt. Gärna på en gång.

        

  

RSS 2.0