Skånes Djurpark

Skånes djurpark finns ju på två ställen, dels utanför Höör och dels vartän Sigge och Selma befinner sig. Så vad vore bättre än att förena de två? Vi mötte mormor, morfar, Nellie och Selma för en dag på djurparken.



Sigge och Selma (a.k.a "Den dynamiska duon") visar vägen med karta i hand.



Han har ju alltid gillat traktorer...



Morfar och Olle



Nästan hela gänget



Farfar och vandringspokalen



På spaning efter den säl som flytt



Gruppfoto



Två män och två korvar. Med bröd.



Bästa försöket på kusinbild



Björnes magasin

...Sen dog kameran. Men vi hade i alla fall en trevlig utflykt.

Hos kusin Hedda

Vi var och hälsade på hos Anders, Johanna och Hedda så fort det bara gick. Det var en söt liten tjej som gjorde det spädisar mest gör, sov. Sigge var nyfiken och ville peta på henne hela tiden och Olle gjorde det han gör mest. Satt och smaskade på en leksak. Och tittade lite på fotbolls-VM.

     

     


Fika

Var hemma hos Linda och Vilmer häromdagen med Ulrika och Kalle och hälsade på.


Olle och Kalle


Vilmer i bakgrunden


Ulrika, Linda och barnen


Mr Tambourine Man

Här är lillebror solo men visar att han visst kan mäta sig med Sigges musikaliska tricks. Kanske är han något blygare men det kommer han nog att slipa bort med tiden.


Vi äro musikanter

Sönerna rockar loss till Bossens "Your own worst enemy". Sigge iklädd rollen som the dark and mysterious guitarist. I alla fall en arg gitarrist. Olle kommer inglidandes/inrullandes i bild på slutet i rollen som den något suspekta saxofonisten, beväpnad med en innebandyklubba.



Nationaldagen

Nationaldagen i år bjöd på strålande väder och som traditionen bjuder åkte vi även detta året till Folkets Park för att fira tillsammans med Jenny, Mattias och Molly och Linda, Martin och deras Vilmer. Anders och Johanna kom också förbi och det här är de sista bilderna på en gravid Johanna eftersom dom fick en flicka i lördags eftermiddag. Så nu har kusinskaran utökats med ännu en tjej. Nu är det fyra tjejkusiner som Sigge och Olle har.



På väg till parken



Med tungan rätt i mun



Olle på filten



Johanna och Anders



Den frusne badaren



Molly och Mattias



Fika i gröngräset


Hinderbana

Det är inte alltid så roligt att vara inne en hel dag då regnet öser ner ute. Sigge byggde en hinderbana och självklart var man tvungen att delta. Eftersom Sigge vann varenda gång lärde jag honom att göra coola segertecken.


Mamma jag är så snabb


Victory


Kusinträff

När vi ändå var i bygden passade vi på att hälsa på kusin Isa och Emmeli.


Olle och Isa


Sigge kan rimma på Isa, haha


Sigge leker med Isa


Emmeli och Isa

Rehab

Det var ett tag sedan vi skrev att barnen var sjuka. Vi tackar för de 17 dagar som ingen var sjuk samtidigt. Sedan var det dags igen. Den här gången var det Olles tur, eller otur. Han åkte på en härlig vårförkylning och snoret rann som...ja...bara snor kan rinna och ovanpå det en härlig falsk krupp. Och om det inte rann så blockerade det hans stackars näshålor så att han inte kunde sova på nätterna. Och har han lärt sig en sak redan så är det att om han inte kan/ska sova så ska ingen annan göra det heller. Så det så. Efter en vecka med uppdelade nätter och två zombies till föräldrar så fick det räcka. Sara tog barnen och åkte till Thüringens nästan-namne i Sverige. På så sätt fick mamman avlastning (16 - 06) och pappan med (24/7)*. Fast på varsitt håll.


*Viktig fakta som var tvunget att vara med, enligt Sara.


Olle inbäddad för promenad


Syskonkärlek


Vuxendricka var jag värd. 


Nej du får inte sova med den radiostyrda bilen i sängen.


Varmt väder

Man får passa på att njuta av sol och värme de få dagar det bjuds. Vi träffade Jocke och barnen i folkets park förra veckan och hade en riktigt skön eftermiddag.


Lärarsnack el fotbolltjat månne?


Fika. Sigge, Sara, Lo och Jack


Lek


Bad


Sigge och Jack


Nyvaken Olle


Glasspaus


Ollelek



Olle har inte visat något intresse av att försöka ta sig fram från sittande. Han är nöjd med att sitta där man satt honom. Olles nya smeknamn är numera köttbiten.


Han har dock väldigt långa armar och når det mesta som verkar vara av intresse, kamerans linsskydd till exempel.

Brillorm


Lite söt


Lite knasig

Lera

Frågar man Sigge vilket som är bäst, leka med lera eller äta den är nog svaret inte det jag vill höra. Sigge älskar att leka med lera ur många synvinklar.


Här har Sigge gjort korv med bröd som måste testas.


En skål med bäbisbollar och ägg, mycket delikata.


Olle fick vara med

Kvart i fem

04.45 fredag morgon, solen skiner och Sigge tassar in till oss. Vi försöker få en pigg Sigge att förstå att det är tidig morgon med många timmar kvar att sova, men varför sova om man kan väcka lillebror. Sigge petar lite på Olle och vips så var den morgonen körd - Titta mamma nu är Olle vaken, titta pappa Olle vill ha en leksak, ja det var ju bara att gå upp. När klockan var nio kändes det som eftermiddag och alla ideer på lekar var slut. Som tur var skulle vi få besök av Linda och Vilmer, Ulrika, Olle och Kalle.  


Linda, Vilmer och en nyfiken Sigge


Ulrika och Kalle


Två superhjältar med superhjälteminen


Är man superhjälte måste man springa HELA tiden

 
Olle köttbulle


RSS 2.0