Ledighetskommittén träffas igen

Pappas arbetskompisar Daniel och Sara kom till Malmö med alla sina barn. Sara bidrog med Tindra, Smilla och Embla och Daniel hade med sig Nike. Det var lite dåligt väder så vi var inne större delen av dagen innnan vi vågade oss ut till lekplatsen en kortis. Som en liten parentes kan tilläggas att Sigge blev sjuk igen. 39 graders feber och konstiga prickar på kroppen. Men det tillskriver vi tand nummer sju som dykt upp.

Smilla, Tindra, Nike, Daniel, Sigge, Sara, Embla och Sara

Smilla och Nike leker

Daniel

En friskare Sigge

Allting har en ände, utom korven som har två, heter det ju. Gissa om vi blev glada när hans magsjuka gav med sig. Det var en vecka fylld med majsvälling och fyramånaderspuréer. Och kräks. Massor av kräks. Det lustiga var ju att han kräktes bara efter att han hade ätit. Så det var några spända minuter den veckan efter varje måltid när man tänkte att "ja...nu kräks han int.......igen".  En annan lustig sak är att man kan räkna med att varje gång vi åker till farmor och farfar så är/blir Sigge sjuk. Han brås nog på sin farfar som inte tål Norrland. Men väl tillbaka i Motala på väg hemåt så var det den gamla vanliga Sigge igen. Fullt ös medvetslös. Sigge står oftast för öset och hans föräldrar för medvetslöshet.

Sigge åker rutschkana i sin pappas gamla Mullemössa.

Farfar och Sigge gungar.


Gott & blandat

Lite bilder från dagarna i Edsbro.

Astrid och Sigge lånar Axel och Ludvigs lådbil. Pappa är motor.

Ludvig busar med Sigge som skrattade så han kiknade åt alla Ludvigs konster.

Sen kom Jenny, Mats och Viktor på besök.


Midsommarafton

Efter ett kort stopp i Östergötland så bar det iväg upp till Edsbro där vi skulle fira midsommar i glada vänners sällskap. Ja jädrar vad det skulle firas. Småbarnsföräldrar eller inte, nu var det bara att spotta i nävarna och bita ihop. Vi var totalt åtta vuxna och fyra barn: Sara, Fredrik och Sigge, Hanna, Tomas och Hjalmar och Mattias, Jenny och Molly och Lina, Marcus och Astrid. På midsommarafton gick vi till Åsavallen i Edsbro där det var dans runt midsommarstången tillsammans med lokalbefolkningen. Sedan fixade vi i ordning för kvällen och dukade upp bord i trädgården. Frågan som hängde outtalad i luften var ju huruvida de små hade tänkt låta oss vuxna leka i fred eller om det skulle bli ett hulabaloo. Det blev väl ett hulaba-sådär. Sigge somnade plikttroget runt sju medans andra var mer i farten och ville inte missa någonting. Här kommer i alla fall lite bilder från evenemanget.

Först var vi som sagt och firade traditionellt med dans runt stång.

     

Sen blev det hem till stugan och fixa middag. Ungarna hittade Axel och Ludvigs leksaker.

     

När barnen väl somnat fick vi besök av en galen judisk kvinna och en tjej som såg ut att vara det man lite ofint på engelska brukar kalla för white trash. Vi vet fortfarande inte vilka dom var och vad dom ville.

  

Nummer 10

Vi veeeeeeet. Vi är inte steget före med det senaste. Vi är inte ens steget efter. Vi är dom som ligger sist. Med andra ord så har vi slarvat med uppdaterandet på sistone. Men nu är vi tillbaka på banan och sargen är släppt. Nog med sportreferenser. När vi lämnade er senast med cliffhangern om Sigges magsjuka har följande hänt. Med en något matt och trött Sigge packade vi in oss i bilen och åkte norrut till farmor och farfar. Sigge sov mest, vilket iof sig var skönt. Framme hos farföräldrarna fick han en fin fotbollsstass. Till vilken nytta då? Sverige fick ju ändå stryk. Vår nummer tio var nog ungefär lika blek och ur slag som den på plan.


     


Sigge magsjuk

I helgen var familjen i Åhus för att fira moster Malin och Davids 35-årsdag. Men evighetsmaskinen Sigge var inte sig lik. Det började med att han inte ville äta och det händer nästan aldrig nuförtiden. Sedan började eländet med allt kräkande. Nu sover vår lilla guldklimp mest och vaknar då och då för att få lite vätska i sig. Vi har bäddat ner honom i soffan så han får ligga nära mamma och pappa.

 


Mammagruppen firar ett

Saras ihopknåpade mammagrupp firade jubileum i helgen. Det var hela ett år sedan dom började ses. Vi var såklart sena hem från Åhus där vi upplevt ett tumultartat dygn som barnvakter. Nåja, men både Selma och Sigge somnade, vaknade och vägrade somna om. Det var en himla tur att mormor och morfar kastade sig i bilen så fort dom satt fötterna i den skånska myllan efter en vecka i Turkiet, och kom till undsättning.

   Elliot, Axel och Irma   I sandlådan   Mattias, Mollan och Jenny   En massa folk var vi      De två föräldrarna hoppar säck. Eller nåt.

Jobbarkompisar med barn

I mitt (Fredriks) arbetsrum på jobbet är vi tre som blivit föräldrar inom loppet av två månader. Antingen är det ju något i vattnet eller ventilationen. Men i alla fall, eftersom vi är lediga samtidigt har vi träffats några gånger. Den här gången var vi i Dalby hos Daniel, Åsa och Nike.

Daniel och Nike och Embla och Sara   Samma gäng igen   På spaning efter den Sigge som flytt...Embla håller utkik   Den lille rymmaren...

Nationaldagen

I sann patriotisk anda firade vi nationaldagen i Folkets Park. Sigges andra i ordningen och inte lika full med bajs som hans första. Däremot är det ju mer spring i benen nu. Vi låg (när vi inte jagade Sigge) i gräset och picknickade tillsammans med Lina, Marcus och Astrid och Eva, Patrik och Frank och André. Sigge och Astrid fick varsin svensk flagga att vifta med. Sigges flagga höll väl i fem minuter. Han var så glad över att få fira 6:e juni att hans små armar viftade för allt vad tyget höll.

Sigge viftar och en något skymd Astrid.   Astrid, lycklig som få.   Vad var det nu vi firade igen?   Astrid och Frank

Hej världen

Här är några bilder på en liten man som betraktar den stora världen. Visst, klet på rutan blev det men vi skulle ändå putsa fönstren.

     

Tvåårskalas hos Frank

I lördags bar det av till kompisen Franks tvåårskalas som de hade ute på gården. Det tyckte Sigge var lajbans. Eller ja han spang mest runt och åt allt han kom åt på marken. Vi turades om att jaga evighetsmaskinen. Det var ett supertrevligt kalas tyckte vi då det bjöds på bål (vuxenbål) och värsta buffén. Frank verkade också trivas med att stå i centrum denna dag. Han fick en massa presenter och äta en massa goda kakor och tårta.
 
 Frank och mamma Eva öppnar presenter
   
          Alla är samlade

       Glada rännstensungar

 Rymmaren   Wow ballonger

   

Sigges nya lekställe

Ibland krävs det inte så mycket för att underhålla sig själv. En stor plastbag sedan är det klart.......

image710


RSS 2.0