Rollekar

En vanlig lek nu för tiden inbegriper att man, oftast pappa, måste prata när vi leker. Det går ungefär till så här:

Pappa får en gubbe som ska prata med nånting annat, med största sannolikhet en bil. Konversationen går ut på att pappas gubbe säger "hej, vad gör du/hej, vad heter du?" varpå Sigges tillhygge svarar "måste hjälpa" eftersom nånting har hissats upp i luften eller befinner sig i en eller annan knipa. Sen ska pappas gubbe krockas. Alltid.



Anna från Rorri - en av pappas gubbar.


Lördag


Före kräk


Efter kräk


Pappa- jag älskar godis

Ollestatus

Sex veckor och några dagar. 5050 gram tung och drygt 55 cm lång.


Julskyltning

Efter en ganska intensiv helg började med att vi i fredags pulade klart i källaren och nu har det ganska fint även där nere. Det är bara det sista som ska fixas - ni vet det som sällan eller aldrig blir gjort. Sen tvättade vi fönstren, åkte till Ikea och köpte ett soffbord som blev för stort, åkte dit igen och köpte ett till som var mindre och passade jättebra. Det första blev perfekt nere i källaren så det kommer ju till användning i alla fall. Idag packade vi in oss i bilen och åkte ner på stan och gick på julskyltning. Sigge åkte karusell med mamma, köpte en motorcykelballong som han fem minuter senare ville byta. Vi försökte förklara att öppet köp nog inte gäller för heliumballonger men han ville inte alls lyssna på det örat. Räddaren i nöden blev Mumintrollet i skala 1:1 som stod utanför en Iittalaaffär och delade ut kolor (!?). Det tyckte Sigge var jättekul. Sedan drack vi glögg, åt lussebulle och åkte hem och åt falafel eftersom vi inte orkade laga nån mat. Olle sov.

              

Fast man är stor så är man liten fast för stor

Bilderna säger väl allt.

Det här känns igen...

Hur kommer man loss???

Skit också...


Att se snygga ut

Jodå, våra söner kan vara riktigt fotogeniska. När dom vill. När dom inte vill så ser dom ut så här.

Storebror


och lillebror



Sen kan man ju spexa till det med flit också.


Bröder


Tack Fredriks jobb för de fina kläderna


Sigge och grinOlle

Man bara smälter

Efter en timmes försök att lägga Sigge fick vi göra ett byte och jag tog över. Men när jag la mig bredvid honom hade han naturligtvis fått ny energi. Efter en stunds bubblande vände han sig mot mig och la armen runt min hals och sa "lilla mamma kom hit" och så fick jag en puss. Då smälter man.


Jack, Lo och Anna på besök

Idag var Anna med sina barn Jack och Lo på besök. Sigge och Jack lekte och höll igång medan jag och Anna ammade om vartannat. Vi hade en mysig eftermiddag och 2 min efter gästerna gått däckade Sigge av lekutmattning.

Pojkar på sockerkick

SvettSigge i röran

Anna och Jack

Anna, Lo och Fredrik


Fars dag

Sigge och jag passade på att gå upp tidigt denna morgon för att ge Fredrik frukost på sängen. Sigge valde sång som han ville sjunga så det blev "ja må han leva". Efter frukosten packade hela familjen in sig i bilen för att åka till bokskogen och grillade korv.

Sigge och bollen


Olle sov gott nästan hela tiden, not


Skogsmulle Fredrik visar sin son hur man täljer en pinne.

Gott


Sigge på jakt efter den perfekta pinnen.


Pappa, jag älskar...

När jag ska lägga Sigge om kvällarna är det oftast en ganska mysig stund. Även om det tar sin lilla tid eftersom han vill läsa många böcker. Just nu är Alfons Åberg en liten favorit. Vi återkommer även ofta till den Gula Barnkammarboken, som den heter. Den är fylld med sånger, ramsor, bilder och annat smått och gått. När vi har läst igenom nästan hela - och den är tjock - så säger Sigge: "Pappa, jag ska visa dej": Tar boken från mig och sedan börjar han gå igenom en sida med många bilder och säger: "Jag älskar bilarna, jag älskar båtarna, jag älskar flygplanen [...] jag älskar helikoptern, jag älskar, pojkarna, jag älskar flickorna. Så kan han hålla på i flera minuter. Jag tror det lackar mot jul och han har lanserat nån slags charmoffensiv för att få säcken full.

Veckan som gått

Den här veckan var min sista vecka som ledig pappa på ett tag. Nu är det iof sig bara sex veckor kvar till jullovet så det lär väl gå ganska så fort. Men här är några bilder på våra pojkar som vi tagit i veckan.



Sigge var lite ledsen när han kom hem från dagis i måndags men en koja och en smoothie senare så var det okej igen.



Mamma, pappa och Olle gick omkring på Entré och shoppade samt åt lunch. Sigge var på dagis.



Sigge myste ihop med Ylva framför filmen 'Bilar'.

     

Och bröderna har myst tillsammans lite i soffan.

Spöket Laban ?!

Vi tittade på Lilla Aktuellt idag och där var det ett reportage om en flicka som flytt från Afghanistan. Dom visade en bild på en kvinna i burka varpå Sigge utbrast, ja just det, "kolla, spöket Laban". Politiskt inkorrekt kanske men vi bröt ihop i soffan.

      

Spöket Laban?                                                               Kvinna i burka?


Olle bulle

Vi var på BVC häromdagen och vägde Olle och jisses vad vi fnissade. Han har gått upp nästa ett kilo på tre veckor. Nu väger han 4.400g. Vi tyckte att kläderna satt lite väl tajt - så nu har vi gått upp två storlekar sedan han föddes. Hur ska detta sluta...


Gullig

 


RSS 2.0