Kusinerna sover över

Sigge har haft sina kusiner på övernattningsbesök. Stora kusin Nellie är för tillfället Sigges stora idol. Hon kan springa, hoppa och leka vilda lekar. Sigge fick inte en syl i vädret på två dagar och huvudet gick som en jojo då Nellie for rundor. Tror inte Sigge har ätit så bra någonsin, han gapade och svalde så fort Nellie var i närheten och underhöll. Han var helt slut när kusinerna åkte hem och somnade kl sex på kvällen och sov hela natten. Det uppskattades av Sigges föräldrar som fick äta middag tillsammans i lugn och ro. 

        
Nellie tyckte att tänderna var en riktig höjare 

Sigge och lådan

Vi har en grön låda med leksaker till Sigge. Han gillar lådan lika mycket som innehållet. Han kan sitta på golvet hur länge som helst och plocka ut leksak efter leksak. Den är även jättegod att bita på.

image379

Finfrämmat

I helgen hade vi besök från Bibelbältet och nollåttaområdet. Nåja, nu ska vi inte överdriva, men det var så att mammas gamla sambosar från det beryktade nästet "Jerusalem", uppkallat efter kvarteret med samma namn, hade en liten återträff här i Malmö. Regina och Anne kom och hälsade på. Sigge spexade runt men däckade innan festen på lördagen och tur var väl det. Han hade väl kissat lite extra i blöjan när mammas gamla löständer kom fram och blev festens stora snackis.

 Maria Sigge och Sara

 Karin, Anne och Regina

  Trams med tänder 1

 Trams med tänder 2

Öppna förskolan

I veckan besökte vi Öppna förskolan igen. Den snälla fröken sa att vi var över 50 stycken. Att ha sångstund med så många barn och föräldrar höjer ljudnivån några snäpp. Sigge satt som i chock av allt som hände runt honom. Efter 10 minuters sång kom han på att det var lite läskigt och blev lite ledsen och mammig. Ja det är jättemysigt - han är så gossig när han kryper upp till en och ger en massa slickepussar. Sandra och Jenny från vår föräldragrupp var där med sina barn Axel och Irma.

        

Världens sötaste kille

Vi vet. Alla föräldrar har världens sötaste barn. Men Sigge är vårt sötaste. I alla fall när han ser ut så här.

        

Utvecklingen går framåt fast bakåt

Idag så satt Sigge och jag på golvet och lekte när han plötsligt upptäckte att man ju kan röra sig fast man sitter. På skånska kallas det "rumpekas" och det är det som försiggår på filmen. Om ni undrar.


Jenny & Mattias fyller år

Även när man blivit gammal så ska man ju firas. Det var fullt hus hos familjen Lundström-Åberg. Marcus, Lina & Astrid, Fredrik och Paulina och så vi då. Astrid passade på att leka med Mollys gym. Så här trevligt hade vi.

           


Selmas dop

I söndags var vi i Åhus på kusin Selmas dop. Det var hektiskt. Först vaknade man och fick kaffe och smörgås på sängen. Fars dag. Det var jättetrevligt. Sigge passade på att äta lite på presentpappret. Han gillar papper förresten. Häromdagen så hittade vi små pappersbitar på golvet och som ledde fram till en glad kille med ett halvt vykort i handen. Nåja, han verkar inte ha tagit någon större skada av det. Här är lite bilder från fars dag och dopet.

              

Första barnvakten

Sara och Fredrik ville hitta på något själva. Utan Sigge. För första gången. Maria var en ängel som ställde upp och passade Sigge och Martin kom dit senare när Sigge somnat. Gillar inte Martin barn? Nej, men han var sjuk och ville inte smitta ner Sigge i onödan. I alla fall så gick vi själva på picknickteater på Victoriateatern i Malmö och såg Hej Domstolgänget framträda sin "Hej Livet...och döden". Det var roliga och trevliga timmar. Vi passade även på att tömma den flaska vin som Fredrik inhandlade till en smällgravid Sara i Tyskland i februari så att hon skulle ha något att se fram emot. Den var god.

Sigge kiknar av skratt

Familjen Johansson-Tillaeus presenterar stolt en ny högkvalitativ film. Denna gång rör det sig om Sigge som busar med farfar och farmor. Pappa brukar kalla det för "det Johanssonska brytet". Något som tidigare iakttagits hos bl a morbror Björn och hos Sigges mor. Det rör sig helt enkelt om ett ostoppbart skrattanfall som är väldigt smittande. Vi kanske ska säga att vi inte är några hejare på att redigera så filmen har en viss startsträcka innan den kommer igång. Men luta er tillbaka i soffan, ta fram popcornen och njut av denna director's cut.


Hos farmor och farfar

Vecka 44. En vecka som Fredrik sett fram emot ända sedan....ja, mitten på augusti. Nästan en hel vecka ledigt. Vi bestämde oss för att göra en liten resa till farmor och farfar i Motala. Och dessutom skulle Sigge få färdas kungligt i sin nya stol eftersom den gamla blivit för liten och det enda man kunde göra i den var att skrika. Det ville far och mor helst undvika. I fyrtio mil. Resan gick jättebra och Sigge trivdes, om inte som fisken, så i alla fall tillräckligt bra för att inte roa oss med illvrål hela resan. Så vi har helt enkelt latat oss hela veckan lång och bara varit. Fantastiskt skönt att kunna få sova på morgnarna och låta Sigge leka med farmor och farfar. Alla parter nöjda. Under veckan i Motala bestämde sig Sigge för att han skulle bli stor. Stora barn ammar inte. Han hade helt enkelt fått nog och roar sig (och oss) numera med att prova att äta det mesta, även om inte allt går ner lika lätt. Favoriten är fortfarande efterrätten som han girigt gapar efter och slukar. Farbror Anders och hans Johanna kom till Motala och vi var och fikade på Stubbegården söder om Vadstena där fikat kostar 100:-. Dyrt? Ja. Men det var buffé. Bara att äta.  Sigge passade också på att ta sina första pianolektioner av farfar (som för övrigt bara spelar piano på Julafton. Efter snapsen). Sen var vi och åt hos en gammal kompis till Fredrik och Anders som öppnat restaurang i Motala.

              

           

        

Hela familjen goes swimming

Som av en tillfällighet dök det upp ett tillfälle då alla tre av oss kunde ge oss i väg och bada tillsammans. Det var en rolig upplevelse för mig eftersom Sara hittills har agerat den lilla sjöjungfrun. Här kommer några bilder på far och son i bassängen, som Sigge för övrigt lätt skulle ha kunnat tömma på vatten om han fått tillräckligt med tid. För det är tydligen jättekul att sörpla vatten.

            

Första tanden

För det första kanske vi ska säga att det var ju ett tag sen vi uppdaterade här och det har hänt en del saker i Sigges liv. Efter 4 månader av gnagande och dreglande så har han fått sin första tand. Under dennna tid har vi fått höra från alla att det måste vara tänderna som är på gång. Men icke, han har helt enkelt gillat att tugga på allt. Han har dessvärre inte mått så bra under tiden. Fingrar är favoriten vilket inte varit någon höjdare då man fått sig ett och annat Drakulahugg. Efter många timmars försök lyckades vi fånga den på bild. Man fick ligga som värsta naturfotografen som väntar på en sällsynt fågel innan den visar sig. Men skam den som ger sig.

image354

RSS 2.0