Att spela piano

Hemma hos farmor och farfar finns ett piano. Nu är man tillräckligt stor för att nå upp och klinka. Eller att sitta i någons famn och spela en ouvertyr. Hur det låter? Det låter. Enough.

image504

Det gäller att vara koncentrerad.

image505

Hur var det nu man tog ett C#maj7-5?

Att bajsa i en bil

Jaha. När man måste så måste man. Eller som det heter på engelska;  "when nature calls". Men det är ändå så typiskt att Sigge var tvungen att göra nummer två, och inte en gång utan två, inom loppet av några dar. Som Sara sa; "tur att vi har skinnsäten". Jo jo. Det hade varit något det, att försöka rengöra tygklädsel från barnbajs. T o m Sigge tyckte att det luktade illa och gjorde sitt bästa för att fly fältet.

image502

image503

Fotomodellerna

När vi var i Motala passade vi på att gå en långpromenad längs med vattnet. Det var en strålande vinterdag och Vättern låg helt spegelblank. Det händer inte så ofta. Vi gick säkert i två timmar och Sigge var nöjd nästan hela tiden. Vad som åsyftas med rubriken är väl att Sara tog rätt fina bilder där både far och son lyckades vara fotogeniska. Samtidigt. Ring Guiness någon.

        

        

Ute i friska luften

När man är ett betongbarn så är det ju skönt att komma ut i den friska lantluften. Det var jättefint väder, om än lite blåsigt. Men ligger man nerbäddad i en vagn är det rätt gött.

image490

Sara, Sigge, Anna, Daniel och Milo.

Sysslingar

Granne med vårt sommarhus bor min kusin Mia med sin man Kenta och Axel och Ludvig. Såklart så passade vi på att umgås lite med dom också även om Kenta befann sig i USA och lärde sig flyga jetplan. Det hände nånting jättekul och det var att Sigge blev störtförtjust i Axel. Han kröp fram till honom och la sina små knubbiga armar runt hans hals och lutade sitt huvud mot hans axel. Eller ska jag kanske skriva Axels axel? Hö hö. Kolla in själva får ni se.

image488


image489

Även Ludvig fick en kram.

Schlager på lager

Lördag blev det schlagerbaluns i Edsbro. Förutom oss tre så kom Niclas, Maria, Anna, Daniel och Milo. Vi åt, drack, röstade och snackade. Det var trevligt. Ett tag var det ganska svettigt eftersom köket inte är det största och med en trött Sigge som skrek och inte ville sova samtidigt som man hade sjuttielva enchiladas som skulle förberedas så var man som sagt svettig. Men det löste sig det med.

image484

-"Vad letar vi efter?"

image485

-"Jag vet inte, men vi har inte hittat det än."

image486

Sigge och Niclas bondar.

image487

När barnen har lagt sig... Daniel verkar tycka att det här bidraget är toppen.



I Uppsala 2

Tror ni att vi nöjde oss med endast ett besök i Uppsala? Nä nä. Efter visiten hos Maria åkte vi till pappas kusin Jenny som nyss flyttat med Mats och lille Viktor till ett hus i Storvreta strax utanför stan. Där åt vi middag, kollade på finalen av "På Spåret" och lät Viktor och Sigge busa runt bland alla leksaker. Sigge var dödstrött när vi kom dit men vid åsynen av sin syssling och dennes arsenal med leksaker så busade han på i två timmar innan han dödstrött däckade i Viktors säng. Det blev lite presentväxling också med tanke på att Viktor precis fyllt ett och Sigge ju snart ska fylla.

image481

Sigge och Viktor äter.

image482

Sigge är mer intresserad av att tugga på en ko (!?) än att öppna sin present...

image483

...så Mats fick rycka in och visa hur det går till. Killarna lyssnar noga till instruktionerna.

image506

Jenny och Fredrik.

I Uppsala 1

På fredagen åkte vi till Uppsala för att hälsa på Maria. Hennes Niclas var i Skövde och grävde hål. Eller nåt. Det hade något med förvaring av uran att göra. I alla fall. Här är lite bilder från det besöket.

image478

image479

image480

Livet på landet

Efter sjukhusbesök och en något friskare Sigge styrde vi kosan norrut mot Roslagen och farmor och farfars lantställe. Nu skulle vi bara mysa och ha det lugnt och skönt och elda i den nyinstallerade kaminen. Sigge gick genast på upptäcksfärd och bekantade sig med forna tiders tvättredskap (tack gode gud för att man inte var småbarnsförälder på 1800-talet). Enligt säkra källor används redskapet nedan till att klappa tvätt med. För Sigge var det bara ytterligare en kul sak att sätta tänderna i.

image477

Sigges första steg

Det är bara jag som sett Sigge ta sina första 3 steg. Vet inte riktigt om Fredrik tror på mig. Han bara gjorde det och då fick jag ett hystriskt bryt och skrek att Fredrik skulle komma. Stackars Fredrik trodde att olyckan varit framme och rusade ner från trapporna (vi var i Motala). Men jag skulle bara berätta vad som hänt. Han blev sådär imponerad av mitt bryt. Farmor och Fredrik fick faktiskt se Sigge ta ett steg någon dag senare. Vi har dock inte hårdtränat då Sigge varit krasslig.

image476

Semestersjuk

Det var ett tag sedan vi bloggade nu. Sigge har nu hunnit med ytterligare en veckas sjukdom. Han lyckades precis kurera sig innan nästa sjukdomsperiod kom. Denna gång fick han falsk krupp med 40 graders feber i fem dagar och tokhosta. Och vi som skulle få en lugn och mysig vecka i Motala och Edsbro innan Sara skulle börja jobba igen. Där rök den sovmorgonen. Tack och lov för farmor och farfar som konkat runt på Sigge så vi har fått slappa lite. Sigge hann även med att smitta ner farfar som oxå blev sådär supersjuk. Förra gången smittade han ner farmor, så nu är det jämt. 

image473

När man är sjuk vill man bara bli buren...

image474  

...eller skrika ut att allt är skit.

image508

Farfars famn funkar fint (skaplig allitteration, va?)

image509

Och i farmors gungstol kan man slappna av.

Klas klättermus

Det händer något nytt varje dag. Sigge står nu själv men har inte vågat ta något första steg än men vi testar varje dag. Han tycker däremot att det är skoj att gå med oss eftersom han bara behöver hålla med en hand. Klättra är för närvarande innegrejen.

image471


Sigges nya frilla

Efter en lång dag inne (sjuk Sigge) i väntan på att Fredrik skulle komma hem från jobbet hade mamma lite tråkigt. Nu när Sigges hår börjar växa kan man väl börja testa lite olika frisyrer. Sagt och gjort, här ska testas. Sigge hade för dagen sitt man ska ha husvagn(s) linne på sig. Resultatet blev lysande, vi har å ena sidan husvagnsägaren å andra sidan bokmalen.

               

Sjuklingen

Vi trodde att vi skulle klara oss från kräksjukan men icke. Nu har Sigge varit sjuk i 3 dagar, den lille stackaren. Han har varit ganska pigg på dagarna men när kvällen kommer börjas det. Det har inte blivit mycket sömn för oss då man ligger och lyssnar och väntar på att nästa kräkattack ska komma.

image463

Här sover Sigge gott på mammas täcke och kudde


Columbus, vem är det?

Man behöver inte upptäcka en hel kontinent. Ibland kan man hitta det stora i det lilla. Vad döljer sig egentligen i en fåtölj?

image460

Ett gryende litterärt intresse? Nja, det är roligare att plocka ut pärmar och annat ur bokhyllorna.

image461

"Jag har försatt mig själv i prekära situationer" som pojken i McDonaldsreklamen säger. Så även vår Sigge.

image462

Sigge och muggen

Följande bildserie behöver ingen närmare presentation. Annat än att i princip vilket föremål som helst måste ju undersökas. Även om det bara skulle vara mammas temugg. Det kan ju vara hur spännande som helst.

                          

Jag ska bli brandman

Nu har den fina brandbilen som Sigge fick av pappas arbetskamrater äntligen blivit riktigt intressant. Intressant har den varit hela tiden, men då mest som ett skojigt objekt som låter och som man kan pilla på. Vi var nog övertygade om att den inte skulle vara hel tills han var stor nog att kunna börja använda den. Men den verkar vara av prima kvalitet. Nu kan han sparka runt sig själv i lägenheten om man hjälper honom upp.

  


Pappas städhjälp

Sigge tycker om att hjälpa till att städa. Fast skönast är ändå att somna mot pappas rygg.

     

RSS 2.0