Småfolk

Var och hälsade på hos Ulrika och Kalle häromdagen. Anna och Lo var också där.

      Kalle & Ulrika och Anna & Lo


Vi sitter


Vill haaaa


Lo, Kalle och Olle


Galen i mat

En liten film om matglädje


Falsterbo

Det var ju så fint vårväder idag så vi åkte en sväng ner till Falsterbo och gick på stranden och picknickade lite i en grop. Varför grop? Det blåste storm. Sara "glömde" sin mössa och fick ta Sigges extrabrallor som mössa. Hur såg det ut? "Jag ser ut som Jar-Jar Binks från Star Wars" enligt hennes utsago.

     

     

     





Sparkcykeln

Vi var tidigt ute med födelsedagspresenter till Sigge. När Maxi reade ut sparkcyklar i januari köpte vi en och gömde härhemma. Gissa om den blev poppis. När han fick den på kalaset i lördags så stod han i kalsonger på söndag morgon och ville ut och åka. Det blev en snabb frukost innan han stassade om och vi gick ut för att åka.







Varför dom den bistra uppsynen? Enligt Sigge så var han en racerförarare. Och det kräver ju koncentration.



Släktkalas

I lördags kom tjocka släkten och firade våra två födelsedagsbarn, Sigge och Sara. Det blev som vanligt en dos av hyperaktivitet av firma Johansson-Tillaeus/Johansson-Åström. Sigge och Selma alltså. Vi vill tacka för alla fina paket som Sigge fick.

           

     

Sigge 3 år

Sigge har fyllt 3 år och det har firats.


Vi fick sjunga ja må han leva tre gånger innan Sigge vaknade.


Här är Woody eller Moody som Sigge säger och hans häst.


Frukosten fortsatte nere, här med traktorn som sällskap. Bolibompa är på i bakgrunden därav en något frånvarande Sigge.


Sigge är numera Olles stora idol.


Sigge fick ett Pippihus och möbler.




MAT

Olle gillar att äta.




Besök

Nu har vår lilla föräldragrupp träffats sedan Olle föddes men nu blir det ändring på det för Anna ska börja jobba. Så nu var det dax att börja fotografera lite av våra träffar vilket vi annars inte hinner med pgr av allt man måste prata om. Ulrika och Kalle hade sjukdomsförhinder.


Sigge sjuk, Olle, Lo och Anna


Los fotfetich, mums mammas svettiga tår, hihi


Parallellek


Fungerade bra som rollator


Olle i soffan

Olle sitter i soffan och är ganska nöjd.






Killarna





Helgens trots

I lördags skulle Fredrik få några timmar till att fixa och jag skulle ta pojkarna på en trivsam utflykt. Regnet öste ner så det blev Vellingeblomman med Påsktema. Jättebra tänkte jag, massor att titta på, djur och grejer, kan ju inte bli bättre. Sigge fick sina kycklingar och lite lördagsgodis men så fick han syn på ballongerna. Ni vet med helium och då bröt han ihop. Jag blir svettig bara jag tänker på det. Tänk er ett helhysteriskt barn som skriker som en galning efter en ballong, en svettig morsa som drar en barnvagn, har en varmkorv i ena handen och en påse med blommor och mojs i den andra och folk som tittar och tänker .....har du inget hyfs på ditt barn. Ja det var ju bara att dra en galen Sigge till bilen genom ösregnet och in med allt bröte i bilen. Vi fick tillbaka vårt barn efter en dryg timme. Efter Sigges bryt var det min tur och just då var min högsta önskan att få åka på spa i en månad......


Tänk att detta gulliga barn kan förvandlas till ett litet monster, haha.


Den (halv)nakne konstnären

I går kväll åkte staffliet fram. Rittavlan han fick av farmor och farfar i julklapp. Och han skulle minsann inte ha kläder på sig. I enbart blöja och skor (!) gav han sig i kast med att måla solar och...solar....och....solar. Sen skulle pappa måla krokodiler (och ett porträtt av Sigge) innan det var dags för, ja ni kan gissa, mer solar.



Sigge och Sigge



Konstens baksida



Konstnärers nyckfullhet tar sig ibland märkliga uttryck

Fredagslunch med mamma

När utlovat lekplatsbesök regnar inne får man hitta på annat kul. Vilken tur att mamma är en sån hittepåare. Vad kan vara bättre än makaroner och korv framför tv:n? Olle tog det mer lugnt och pulade med sin mobil på golvet.

     

Olle Nurejev

Häromdagen var han Anneli Alhanko. Idag Nurejev, vart månde detta sluta?


Nu är det klippt

Eftersom Sigge blir så himla svettig när han rör på sig så har vi tagit ett tufft beslut. Att låta hans hår bli kort. Men det är nog till det bästa för det är ju en aktiv liten kille vi har och han svettas ju så att den mest pubertala fjortisen skulle bli grön av avund. Mamma och son gick följdaktligen till frissan idag och sonen blev mutad med godis efteråt. Han var ganska nöjd.




Fram...



...och bak.


Dubbelnapp out of focus

Knep- och knåpmannen spexar. Ibland hinner inte autofocus på kameran med.


Anneli Alhavaddådå?

Skryt lagom. Med tiden inträder klassisk kylskåpsvighet.


Närkontakt

I går när pappa satt med yngsta sonen i knät passade familjens femtekolonnare på att ta tillfället i akt att demonstrera sitt missnöje med att ha halkat ner på popularitetsskalan. Olle tyckte det var väldigt intressant och förmodligen en ganska skön känsla att botanisera med fingrarna bland en massa mjuk päls. Pappa avstyrde det hela från att utvecklas till samma sorts intermezzo som Sigge hade när han blev lite för närgången med katten. Den här gången slutade det i lite katthårsbeklädda nypor.




Mormor och morfar

Jag, Sigge och Olle åkte till Tyringe i veckan för att ha det lite gött medans Fredrik skulle fixa toan i källaren. Äntligen hemma Fredrik lyckades fixa till det riktigt bra för sig. Han skulle typ såga av något rör och montera på något annat vilket visade sig inte passa. Eftersom vi hade bilen så fick han ringa sin bror som skjutsade honom till något mutter- och skruvvaruhus. Där köpte han två storlekar för att vara på den säkra sidan. Anders åkte hem och fixar-Fredrik var nöjd i 5 minuter, det funkade inte. Han fick låta vattnet vara avstängt för att försöka få tag på någon VVS-firma dagen därpå. Det fick bli kattvätt med barnvåtservetter på morgonen. Tack och lov för att inte vi var hemma, inte för vattnet men för Fredriks humör, hehe.

Vi hade det mysigt i Tyringe trots lite mjölkstockning för min del. Lite för mycket information kanske, men ibland mår föräldrar också dåligt. 


Sigge äter framför TVn med sina nya leksak, en äcklig naken tupp. Morfar berättade att det funnits olika djur men tuppen hade tydligen varit minst läskig enligt Sigge.




Sigge och mormor leker affär. Sigge fick låna mormors glasögon. Frågade man Sigge vad något kostade svarade han 2 år.






Olle hos mormor och morfar

Olle 5 månader

Olle fick tag på Tommy och verkade gilla honom. Hela munnen full....



Nu är Olle 5 månader och väger 6950g och är 65,5 cm. Alla säger att man inte ska jämföra men det är ju det som är lite skoj nu när man har två. Kollade Sigges kurva och han vägde 3050g när han föddes i jämförelse med Olles 3695g. Sigge gick om Olle i vikt vid 3 månader och nu vid 5 månader vägde Sigge 7300g och var 62,7 cm. Inte konstigt att jag gick ner i vikt med Sigge, det händer ju inte ett skvatt denna gång. 


Sigge 5 månader, här på Malmöfestivalen.

Fredag

Det gäller att aktivera sina barn om man ska vara inne en hel dag.

  
Sigge har målat sin hemliga låda där han förvarar pärlor. Det blev en teckning på köpet.

  
Här visar Sigge en av sina framtida talanger, städning. Han tyckte det var roligast att dammsuga upp gamla blomblad vilket gick lite överstyr och flera blommor har nu brist på blad.

Sigge fick låna kameran och här kommer en fin fotosamling av Sigge
     
Tak                              Mustasch                      Pärlor

Min tur
     

     

Fast

Sigge skulle prova Olles stol och till hans förvåning så kilades han fast. När han väl satt fast passade jag på att dokumentera det hela före räddningen. 


Här tyckte han det var lite skoj.


Fortfarande lite skoj men börjar inse vilken knipa han hamnat i.


Panik


MAAAMMMA jag kommer inte loss

Sitta

Ja visst Olle kan sitta eller nej. Men med lite hjälp så ser det ju ut så.


Badfrisyr

Dagens frisyr efter badet. En brattinspirerad variant.


Morgontidningen

Olle fick låna en del av morgontidningen i helgen. Bästa aktiviteten ever. Jag hann äta, läsa tidningen och dricka mitt kaffe utan något gnäll. Men när han ville smaka på kulturdelen då fick det vara nog.








Barnakuten

Vi gillar barnakuten, ja så pass mycket att vi måste åka minst en gång i månaden. Igår var det dock bara jag och Olle som åkte och det gick rekordsnabbt bara 2 timmar 45 minuter. Vi eller jag trodde han hade fått öroninflammation. Det visade sig att han var frisk som en nötkärna. När jag kom hem sa Fredrik.... Ja jag ville inte säga något men jag trodde aldrig han hade det. Vadå är man extra nojig som mamma. 

 
Frisk som en drake

Sportlov

Vi lärare är ett ibland lyckligt lottat släkte. Tolv veckor om året är vi lediga och kan hitta på saker. Förra veckan åkte vi till Motala och hälsade på farmor och farfar. Det var så mycket snö att Sigges och Olles pappa knappt kom ihåg att han nånsin sett en sån snötäckt hembygd. Det blev några fina vinterdagar och t o m sol vilket gjorde att vi kunde vara ute och tumla runt i snön och åka snowracer.

     

Macka och film i bilen    Sigge och farfar            Farmor och Olle



Så går det när man åker snowracer ståendes med båda fötterna på
ena meden och dessutom styr in i ett buskage.

     

Försök nummer två       Nu svänger vi vänster... och stannar säkert

   

Sigge och mamma

     

Olle sov                        Top of the world           Ett hopp senare



Föräldrarna skulle inte vara sämre. Pappas hopp.



Mammas hopp.

     

Rosiga kinder                Farmor och barnbarn

Sen åkte vi till Ljungsbro och hälsade på Saras kompis Emelie och hennes Arvid. Ett litet yrväder på 14 månader som gjorde Sigge lite förbryllad. Han förstod inte att man minsann inte fick ta just den leksak som Sigge lagt beslag på. Sigge ville inte heller köpa resonemanget att "sån där var du också i den åldern".

     

Arvid och Sigge            Emelie och Arvid           Sara och Olle

Det här förtjänar nästan ett eget inlägg. Farmor och precis bytt ut sin andra höftled och behöver ju lite hjälpmedel för att underlätta att t ex sätta på sig strumpor. Gissa om Sigge älskade "klipparen". Det gick ta mig tusan inte många minuter utan att han frågade efter sin "klippare". Nästan roligast var att klippa bland annat pappa i näsan. Kan säga att det gjorde svinont. Men den lille sadisten bara skrattade.

     

Pappa och Dr. Mengele  Ollebus i soffan             Farfar och Stirr-Olle



Pappa, Bamse, Sigge, Liam och masken



Trötta bröder som håller handen på vägen hem.

RSS 2.0