En skummis

Sigge gillar att bada. Och han klär i skum.

image586

image587

image588

Sigge fyller år

Så var det då dags att gå från noll till ett. Sigges första födelsedag. Jag tror att hans föräldrar nog la större vikt vid den än huvudpersonen själv. Man blir ju sådär lite fånigt nostalgisk och minns tillbaka ett helt år i tiden. Men det är kusligt hur fort det går. Och värre lär det väl bli. Det blev i alla fall en dag full med händelser. Men nu tar vi det från början.

Sigge väcktes något förskräckt och förstummad över att hans två föräldrar stod över honom och lät konstigt där han låg och trynade i sin säng. Vi sjöng alltså "Ja, må han leva" för honom. För första gången. Sedan gick vi upp och så fick han några paket att leka med.


image567

...sedan kom farbror Anders och Johanna med frukostfika och ännu mer paket.

image568

Efter det lade sig lugnet en liten stund innan hela familjen Johansson kom på besök. Till slut såg det ut som om Toys R Us huvudlager hade lagt beslag på vår lägenhet. Det var leksaker överallt.

image569

Sen var det dags för tårta.

image570

När man fyller ett år så får man faktiskt smaka lite.

image571

Kusinvitaminer

image572

Sen, efter allt firande, så blev man ju trött.

image573

Slutligen en blandad kompott av mingelbilder. Håll tillgodo.

        

        

        


Gunga mig

När farmor och farfar var här över påsk och Sigges ettårsdag så fick han prova på något som hans far tyckte var himla kul som barn. Det gjorde Sigge också.

image565

image566

Hey there Mr DJ

På sista tiden har Sigge, till mammas och pappas stora förtret, börjat bestiga saker. Till exempel skivbacken. Det ser rätt vådligt ut och man får vara beredd att rycka in. Någon som vet vart man köper karbinhakar?

     

     

Mina nya skor

När mormor och morfar var i Thailand förra året köpte de ett par fina gympaskor åt Sigge. Först nu kan han ha dem. Vi provade dem förra helgen men Sigge tyckte inte alls att det var roligt. Vi skrattade så vi grät för när Sigge fick dem på sig visste han inte vad han skulle göra. Han fastnade där han stod och förstod inte att man kunde gå med dem. Men nu har han i alla fall använt sina första skor i hela 5 minuter.

image556

Skochocken

image557

Jag passar på att peta näsan lite nu när jag ändå är fast här 

GLAD PÅSK

Påskkärringen Sigge önskar alla en glad påsk.

image554

Mamma hjälpte till att måla mig - visst är jag fin!

image555

Jag fick en fin kyckling att tugga på


Guben i låddan

     

     

  

Att ta hem tjejer

Det ska börjas i tid minsann. Nu ska i sanningens namn erkännas att Nike, damen i fråga, hade med sig ett förkläde i form av pappa Daniel. Det var ett tag sen dom sågs och båda hade vuxit en hel del konstaterades det. Framförallt Nike som trots sin ringa ålder (hela två månader yngre) nu var längre än Sigge. Men så har hon helt andra genetiska förutsättningar. De var rätt söta ihop även om det var roligast att peta varandra i ögonen, slå varandra i huvudet med maracas eller träslevar. Med gemensamma krafter slet de i alla fall sönder en av Sigges böcker och satte sig ner belåtet och tuggade på varsin del. Sigge ville ju visa sin kökslåda och samtidigt passa på att glänsa lite genom att visa att man kan klättra upp i den. Mer om det senare.

        

     

Första fotbollsmatchen

Tänk att en solig våreftermiddag kunna avnjuta en fotbollsmatch alldeles gratis (om man nu inte betalat det frivilliga inträdet på 40 spänn, men det hör inte hit) tillsammans med sin son. Den allra första matchen. Ja nu ska det ju i ärlighetens namn sägas att så jäkla poetiskt var det inte. Det blåste en hel del också. I alla fall så var det Fredrik och Sigge, Jenny och Molly och Hubba och Thea som tillsammans tågade i ett supportertåg från Värnhem till Rosengård och Ellenborgs IP för att se di blåe besegra Listerlandets stolthet, Mjällby. På plats mötte vi även Måns som påstod att han jobbade. Jo jo, "jobbade". Frilansare...

image538

Hubba med Thea och Jenny med Mollan

image537

Matchen

image539

Så här glad blev Sigge när JJ kliniskt rullade in bollen i nätet bakom Asper.

Den nakna kocken

image535


Gåvagnen

Sigge fick ju en gåvagn av farmor och farfar i (h)julklapp. Men man kan ju göra så mycket mer än att bara gå med den.

               


     





Bus i soffan

En sak som hänt med Sigge dom senaste veckorna är att han kommer till en och vill kela. Han lutar huvudet mot en och ger en kramar. Det är mysigt och man kan sitta hur länge som helst. Sigge kan sitta så i ungefär tio sekunder. Men det tar sig. Här är mor och son som busar i soffan.

image526

image527

Mjaaauu

Sara: -"Fredrik, är du i köket?"
Jag: -"Nej, du är väl i köket?"
Sara: -"NEJ jag är inte i köket. Är Sigge med dej?"
Jag: -"Nej jag trodde Sigge var med dej."

[Två sekunder senare]

Sara: -"Fredrik för &%¤%#&" kom hit!"

Vad var det egentligen som utspelade sig? Jo, en liten kommunikationsmiss gjorde att Sigge lyckades finta bort båda sina föräldrar och satt själv i godan ro på köksgolvet med ett finurligt leende på läpparna. Varför så glad? Jo, han hade vält ut kattens mat och satt förnöjt och pillade i sig torrfodersbit efter torrfodersbit.

Numera äter katten på fönsterbrädan.

Häpp.


Jag kan leka själv

Det här är ju min första vecka av föräldraledigheten. Inom citationstecken skulle jag vilja säga. För det vet ju alla småbarnsföräldrar att någon ledighet är det inte tal om. Men visst, Sigge är ju inte lika bunden vid en som han var för en sådär sju-åtta månader sedan och numer så vaknar han vid en halv sju och kan sen leka på egen hand fram till frukost. Äta frukost och sen leker vi vidare.
   Sigges lek består till största delen av att välta ut alla sina böcker ur tidningsstället eller kliva i lådan med alla leksaker i och sedan antingen kasta ut dom på golvet eller kliva ur lådan igen och sen kasta ur alla leksakerna. För att sedan börja om igen. Och så håller vi på fram till mellanmålet och därefter blir det lite sömn. Då plockar pappa upp alla leksakerna så att Sigge ska få göra samma procedur igen när han vaknat.

              

Summan av ovanstående leder alltid fram till detta.

image525



Mat är gott och nyttigt.

Vi har väl kommit så långt att Sigge ska börja få äta själv. Det är ju roligt, lärorikt och utvecklande. Och kladdigt. Härnedan följer veckans två matkrig; Det stora banankriget och Makaroner-med-tonfisk-och-avokado-kriget.

Det stora banankriget

image511

Hmm, banan är gott. Och kladdigt.

image512

Jag kan få loss tallriken. Om jag drar tillräckligt hårt så.

image513

Ge mig meeeeer.

Det ännu större makaroner-med-tonfisk-och-avokadokriget.

image514

Vad är det här för nytt dom ska utsätta mig för?

image515

Nåja, vi kan väl smaka lite.

image516

Jag vet inte, det känns som om man borde...

image517

...anfalla på bredare front.

image518

Sådärja.

image519

Jag är grymt nöjd med min insats.

RSS 2.0