Piratkalas

Idag var Sigge på kalas hos Rio som bor längre ner på gatan och som har fyllt fem. Mamma, som är världens bästa mamma på att stassa ut våra småttingar, hade förvandlat Sigge till en fullfjädrad pirat när pappa kom hem efter första vändan till tippen med ett jättelass trädgårdsavfall. Även Olle fick hade fått en liten piratmustasch.



Kapten Krok i full flärd.

     

        


Trädgårdsröj

Idag skulle jättehögen med skräp bort från gräsmattan. Pappa hyrde släp och Sigge hjälpte till. Han var en sån duktig liten hjälpreda att pappa blev alldeles stolt. I minst fem minuter slet han med grenar. Sen kom Anders och Johanna förbi på lite kaffe.

     

  

När man har jobbat klart måste man göra high five.




En liten film...

Här sitter man i godan ro med morgonbladet i handen och letar efter aktiesidan eller något annat viktigt. Då kommer en snusförnuftig storebror in och messerschmittar och bara rycker den ur handen på en. Inte snällt alls.

Kram på're

Jag vet att rubriken på det här inlägget förbryllar vissa. Vi kan väl kalla det ett litet inside joke eller en hommage till svensk humor. Jag vet inte var dressen kommer ifrån. Men den ser i alla fall ut som den är stulen från Farbror Barbro i Nilecity.

 

Kopian



Originalet

På jakt efter reapriser?

Ett av Olles stora nöjen här i livet är att sätta händer och tandkött (ja, han har ju inga tänder än) i tidningar. Det är lajbans när det prasslar.


Leijvet på lannet

Vi passade på att testa lantlivet lite idag och åkte till Dalby och hälsade på Åsa och Daniel. Nike och Sigge fann varann direkt och satte av i full karriär för att kolla in fåren och deras lamm. Eller bäbisar som Nike och Sigge skrek vid staketet. "Bääääääbisarna koooooommm dåååå".  Sen skulle vi gå och kolla in alla paddor som tydligen skulle finnas vid dammen. En mycket förvånad Daniel konstaterade avmätet att "va f-n, det var ju miljoner här i går". Vi hittade i alla fall resterna av en skridskoåkare som nog åkt där i vintras. Så om nån därute saknar en skridsko av märket Techno, hör av er. Vi vet var den finns.

     



"Var eeee paddorna?"



Dalbys största fårskalle?

Lekplatsen

I förra veckan möttes familjen på Sofielunds lekplats som Sigge älskar. Även ur föräldrasynpunkt uppskattas den eftersom dess utformning gör att man lätt kan låta Sigge springa iväg ett hundratal meter innan det är dags att sätta efter. Han passade även på att gymma lite. Kanske lite väl tidigt att testa roddmaskinen när man inte når fram men skam den som ger sig.

     

  

Vitsippor i Tyringe

När vi var i Tyringe passade vi på att testa cykeln runt kvarteret. Första stoppet var lekplatsen och stenröset sedan kollade vi in vitsippor, hästar och avslutade med glass i solen.











 


Före och efter

Vi sitter här och kollar lite på gamla bilder. Dels förvånas man över hur fort tiden går och hur liten Sigge var när vi flyttade till huset. Dels har man glömt bort hur det faktiskt såg ut innan och under tiden man höll på som värst med att renovera. Så här såg till exempel trappen ut före



Och efter



En viss skillnad. Och här, en före-bild på Sigge



Till en mer nytagen bild



Saltaste kexet (pinnen) i stan?

Sigge på två hjul (med stöd)

Låt oss ta en liten tillbakablick. Vi har gått från det här...



...via detta...



...till detta. Sigge ska få ärva Nellies gamla "hog". Han är så trygg i sin manlighet att han inte har några problem med färgen. Och det är vi nöjda med. Vi killar i familjen jobbar under parollen "ta tillbaka det rosa".



Sigge premiärtestar hojen. Den är dock inte hemma i Malmö än utan finjusteras av morfar i Tyringe. Men dess ankomst är efterlängtad. Sigge har tjatat hål i öronen på oss om sin cykel.


Kalas i Åhus

Jag och pojkarna åkte till Åhus i veckan för att fira kusin Nellie som fyllde 6 år.


Lycklig Nellie, Selma, svettSigge, Morfar och Olle


Ett av försöken att samla kusinerna för ett fint foto. Efter 2 sekunder hade Selma och Sigge flytt på olika håll och Olle börjat skrika. Det blir inte bättre än såhär.


Selmas senaste fall.


Olle gillar att observera i det tysta.


Mormor och Olle. Lena passade på att bleka sitt hår inför Polenresan, haha. Hon var inte riktigt nöjd över sin nya hårfärg.


Presentöppning. Sigges kommentar -Var är mina paket?


Nellie och Selmas farmor och farfar Sollan, Nicke och blondie. Nu du Sollan har du fastnat på bloggen (hon undrade när det var hennes tur). 


Skönsång och tårta. Sigge tyckte vi skulle sjunga lilla snigel för Nellie så så fick det bli. 



 


Olle 6 månader

Olle är nu 66, 5 cm och väger 7315g


Titta in(te) i kameran

Det där med att få barn att kolla in i kameran är ibland omöjligt. Man kanske inte ska sätta dom på golvet när Bolibompa pågår som mest?


My future is so bright...



...that I have to wear shades. And mom's make up.

Trädgårdsdags

Nu har vi övergett inomhusprojekten för säsongen. Nästan i alla fall. Detta för att spotta i nävarna och ta itu med vår trädgård. Vi har ju lärt oss nu att det alltid är minst dubbelt så mycket som det ser ut att vara. Vår taktik har väl varit att köra ett fullt frontalanfall på alla fronter. Lite här och lite där och lite till här och mera där. Så nu skulle man mycket väl kunna tro att man spelat in någon krigsfilm på vår baksida. Här finns både skyttegravar och värn. Sigge är ju mycket hjälpsam på sitt eget lilla vis.



Resterna efter en uteplats. Ett par kubik allmän grönska.



Sigge hjälper mamma att dra sitt strå till stacken.



Här ska odlas i vår nybyggda odlingslåda. Om inte Sigge knycker den.


Sjuk

Sigge är sjuk och sjukt söt (tycker vi).





Sigges blåmärken

Ja vad säger man, inte konstigt vi har hål i plånboken när alla blåmärken ska plåstras om.




En ny värld

Till skillnad från Sigge som satt upp i vagnen efter 4 månader har liggläge fungerat bra för Olle som somnat så fort han sett vagnen. För första gången igår pep han till och fick sitta en stund men efter 10 minuter blev han trött och skrek lite för att sedan somna om. Behändig bäbis.


Olle kollar in Sigge när han leker


Sitta

Eftersom Olle inte förstått hur man vänder sig tränar vi på att sitta istället.


Kanske Kajsa

Idag heter bäbisen Kajsa men vi får se, Björn och Emmeli ändrar sig hela tiden. De trodde till 100% att det skulle bli en kille så några tjejnamn har de inte lyckats fundera ut. De börjar bli ganska trötta på alla i släkten som tjatar och tycker de har fina tjejnamn till dem. Jag säger bara Britt- Inger så kan de fundera över det.


Tänk Britt- Inger Brittan

Olle och gåstolen

Nu har vi plockat fram Sigges gåstol till Olle. Något som båda tyckte var roligt.








Påskhelgen

Som sagt så firade vi påsken i Tyringe tillsammans med mormor och morfar och Malin och David. Själva påskafton bjöd på strålande väder och vi var ute en lång stund i solen. Sigge och Selma, den dynamiska duon, lyckades hitta vad som måste vara Östra Göinges sista snö för säsongen. Den låg gömd bakom morfars garage. Olle passade på att göra sin gungdebut och tillsammans badade alla fyra kusinerna badkar. Däremellan åt vi en massa god mat och bara hade det slappt och skönt.

     

     

     

     

Sigge målar påskägg

I lördags på Påskafton innan vi åkte till Tyringe för påskfirande så ville Sigge måla ägg. Och det fick han såklart. Färgvalet? Svart, brunt och rosa. Très chique.






Vår glada påskkärring





Vad är det här? Har jag fått vattkoppor? Här vaknar man upp med konstiga prickar i ansiktet.



Haha, näää. Kan det väl ändå inte vara. Jag är alldeles för frisk för att vara sjuk.



Tihihi, min mamma har spexat till det. Igen.



Passa dej kaninen. Annars får du också prickar. Jag lovar. Hon går lös på allt.

Bäbisen har kommit

Nu har Sigge och Olle fått en ny kusin. Idag på morgonen fick Björn och Emmili en liten flicka med planerat kejsarsnitt. Hon vägde 3100 g och var 48 cm lång. Grattis

Glad Påsk

Glad påsk önskar Hizbollah-mannen och Taekwondo-Olle




RSS 2.0