Sigge snickare

Morfar Klas och morbror Björn var här i helgen och hjälpte oss att sätta upp vårt nya innertak. Sigge var grymt imponerad av alla verktyg och jag som jobbar på att man ska sudda ut könsrollerna i leken. Sigge struntar i dockor bara han får leka med sina maskiner och verktyg. Så här ser det ut.....

Sigge sågar

Morfars spikpistol tyckte han dock inte om och vi fick snabbt leta fram dom gamla hörselskydden som efter en inledande skepsis sedan bars mycket och gärna.

     

Firma Johansson & Johansson jobbade och slet och var superduktiga. Vi är så glada för vårt nya tak. Tack ska ni ha!

Kusin Nellie 5år

Vi åkte direkt från Motala till Åhus för att fira Nellies födelsedag. Inte Fredrik då han absolut inte kunde missa premiärenöppningen av den nya fotbollsarenan. Sigge tyckte det var toppen- alla var ju samlade. Nellie fick en ny cykel och det tyckte Sigge och Selma var superskoj för då kunde de låna Nellies gamla cykel. Stackars morfar som fick skjutsa runt på barnbarnen, han  var lite matt  efter ett tag.

Nellies nya cykel   Sigge och morfar cyklar   Såhär sur blir man när det är Selmas tur att cykla 
 
Morfar och Simson

Här är en av de sista bilderna på morfars och mormors hund Simson som
tyvärr fick avlivas några dagar efter Nellies födelsedag pga cancer.

När man cyklar måste man ha hjälm   Presentdax   Det var roligt att äta

Tårta och sång   Morbror Kalle, David, Malin, Tessan, Philip och Wilma   Övriga gäster

Nellie och tårtan

'Cause I'm a hip-hoper yes I am

Pappa gick på premiären på nya Himmaborgen och Sigge och mamma styrde kosan till norra Skåne eftersom Nellie fyllt fem och skulle ha kalas. På vägen stannade dom till hos Saras farmor. Sigge fick ett par matchande byxor till den tröja han fick när han fyllde år. Stilish, som ungdomar säger (för er födda före 1970 läs: snyggt).

Sigge och morfar testar gammelfarmors nya höj- och sänkbara säng.      en sån här vill jag ha hemma

Välkommen till mitt hood

Påsk hos farmor och farfar

I påsk packade vi ihop oss och tog nya bilen på första långfärden som bar av till farmor och farfar i Motala. Inga missöden och vi kunde njuta av både en fungerande stereo och air condition. Svenssonkärror har sina fördelar. Sigge njöt (nåja) i baksätet och tittade på den av mormor och morfar lånade dvd-spelaren. Sen satt han och sjöng "Meckamicke bullenådan" (Meckar-Micke, Bullen och Dan). Somnade gjorde han inte förrän det var bara nån mil kvar. Vi hade kanonväder och bara myste hela helgen. Sigge vattnade blommor till den milda grad att om dom hade varit näckrosor hade dom vrålat "enough". Men Sigge skulle bara ha "meee batteeeen" hela tiden. Farfar fick gå ett antal gånger och fylla på hinken så att han kunde vattna mer. Och mer. En skogspromenad i ett naturreservat hanns också med där betongbarnet Sigge stiftade bekantskap med en and som var så intressant att han duktigt irriterad fick släpas från kärret där anden simmade runt.

Meeeee batteeeeeen   ett av Sigges offer     

utelunch   farmor, Sigge och farfar på promenad   Sigge och farfar  

Säg hej till kameran   Vad är det här nurå?    natur  

stoooor sten


Vila i skuggan

Trädgård och vila den perfekta kombinationen


Barnkalas

Nu har vi avverkat det tredje kalaset för Sigge. Idag var det dax för barnkalas och vi hade bestämt att vi skulle vara ute. Tyvärr var det inte lika fint väder idag som det var igår, men grilla skulle vi göra i alla fall. Vi hade sån tur att himlen sprack upp precis då gästerna kom. Vi fortsatte kalaset inomhus när efterrätten serverades. Sigge var nöjd och genomsvettig då gästerna gått. Han tackar för alla fina presenter.

Presenter till Sigge   Hela gänget samlat    Sigges nya presenter  

Sigge, Ludvig och pappa Måns   Molly och Astrid    Mattias, Jenny och Fredrik (epatracktorföraren)

Marcus, Lina, Helen och Mattias   Bäsat lekplatsen - trappan

Våren har kommit 19 grader varmt

I helgen kom våren med värme. Just nu älskar vi det här med trädgård. Sigge har varit ute hela dagarna och lekt. Fredrik och jag har passat på att röja lite i trädgården medan Sigge lekt med grannbarnen. Fredrik passade även på att pimpla öl över staketet med grannen i lördags. Härlig grannsämja tyckte han. 

 Sigge undersöker våra träd



Myrjakt


RSS 2.0