Premiären i gåstolen

Såhär såg det ut när Sigge precis började använda sin gåstol. Då gick det inte undan lika mycket som det gör nu. Jag är övertygad om att ett klipp i en nära framtid kommer att visa skillnaden. Men här och nu, en något förvirrad ung man med mycket att greppa och slicka på.


Filmtajm

Vi lever ju i en tidsålder av fantastisk teknik. Nu har vi äntligen orkat lära oss hur man kan ladda upp små filmklipp på vår klimp på youtube. Vi hoppas att han förlåter oss i en avlägsen framtid om vi skulle trampa på hans ego att offentliggöras på detta sätt. Men vi vet ju samtidigt att det är roligt för folk på avlägsna platser att se honom i rörelse. Så, härmed introduceras en rörlig Sigge. Första klippet ut är hans premiär i en gunga. Något som han verkar tycka är mäkta roligt.


Första gången hemifrån

Sigge har för första gången sovit över hos mormor och morfar - själv. Hans mamma och pappa skulle gå på fest - själva och få sova ut dagen efter. Vi åkte till Tyringe på fredagen för att instalera plutten. Precis som om det behövdes. Han saknade oss inte en gång. Han tom somnade fortare då mormor och morfar skulle lägga honom. Men VI saknade honom och inte kunde vi sova så där lääänge dagen efter. Varje gång vi ringde (Sara alla gångerna) hörde vi honom skratta och bubbla. Lite hemlängtan kunde man väl ändå få begära. Vi är jätteglada att det gick så bra och det ska bli en vana. Vi har redan bokat in en ny fest.

 Tomt och tyst utan vår Sigge


Sigges sociala liv

Oktober månad har varit en riktig sjukdomsmånad för Sigge. Men nu är den över till vår glädje. Sigges sociala liv har inte varit som det brukar. Efter sjukdomsperioden var det bara för mamma Sara att plocka fram agendan igen och börja boka in möten. I förra veckan var vi för första gången på Öppna förskolan. Det var en riktig höjdare. Sigge var helt stum av förtjusning och visste inte åt vilket håll han skulle titta på. Det var tom så att han hoppade över sitt sovpass. Mindre skoj för Sara. I slutet av veckan fick Sigge besök av Jennie, Frans, Jenny och Molly ena dagen och Åsa och Nike andra.  

             


En vanlig dag

En vanlig dag för Sigge innebär inte att man slappar och tar det lugnt. Det ska hända saker. När gåstolen börjar bli tråkig leker man lite på golvet eller i soffan sedan är det dags att flyga för att sedan äta och sedan gå med hjälp av mamma eller pappa. Ja tiden står inte stilla och vår son aktiverar oss. Här kommer några sköna bilder på vad en vanlig dag kan innehålla.

             

 Sigge leker Dracula


3 dygn utan sömn

Natten till idag var tredje dygnet som Sigge hade över 40 graders feber. Det har inte blivit mycket till sömn. Sigge har endast varit lugn i Fredriks eller min famn. 8 kilo blir man ganska trött av att bära efter ett tag. Imorse stod termometern på 40,6 grader.  Då fick det helt enkelt räcka. Vi ringde till Barnakuten och åkte dit vid niotiden. Efter drygt tre timmar av väntan, bl a på att Sigge skulle klämma ur sig några droppar så att de kunde ta ett kissprov (det går ju hur bra som helst annars hela tiden, varför inte när det verkligen gäller???) så fick vi reda på att det förmodligen bara var ett virus och att vi kunde åka hem. Idag har vi inte gjort så mycket annat än att halsovit oss igenom dagen. Så även Sigge. Men peppar peppar så verkar det som om den värsta febern har lagt sig nu och framåt kvällen så började man kunna ana hans rätta humör emellanåt. För övrigt så verkar det som om junior tagit efter ett av pappas stora intressen här i livet.

image323


Sjuklingen

Sigge är sjuk nu när vi äntligen fått lite fint väder. Det är bara att ställa in alla aktiviteter. För ovanlighetens skull sover han vilket betyder att jag har en massa tid till annat. Men då uppstår problemet - vad ska jag göra? Det slutar med att jag tittar på TV istället för att göra något riktigt mamma kreativt som att baka bullar. Ja det händer ju inte så ofta, eller aldrig...å nu kändes det plötsligt som att jag var en dålig mamma. Jag är bra på annat, blogga tex.
Före Sigge insjuknade passade jag på att fotografera mina kära i topmodel anda. Titta och njut.

 En sjuk Sigge

           
Mina supermodeller


Nya framsteg

Yes, Sigge når ner till golvet i sin gåstol och då händer det saker. Han tar sig framåt. Problem uppstår då väggen kommer. Han fastnar helt enkelt och förstår inte hur man ska ta sig vidare. Det är bara en sak som löser problemet, mamma eller pappa får komma och vända.... tills nästa vägg tar emot. Vi jobbar på att lösa problemet. Just nu är vi vid momentet - Sara el Fredrik står och tjoar på Sigge. Ibland leder till att han blir så glad att han tar i av bara farten och kommer från problemet den gången.

image314

Sigges nya hobby

Sigge och jag åkte till Åhus för att hälsa på kusinerna. En av dagarna packade vi ihop oss och barnen för att gå en promenad....Nellie energiknippet behövde springa av sig. Sigge är inte killen som gillar att åka vagn så det blev ännu en promenad med gråt och joxande i vagnen. Tur att det finns sele. Väl framme på lekplatsen satte jag Sigge i en gunga, han tystnade. Sigge satt i gungan i 40 minuter och sa inte ett pip. Eftersom han inte var sjuk förstod man ju att han trivdes. När det var dax för vagnen igen var det samma visa, skrik och gråt. Nu ska Fredrik bygga om vår vagn till en gunga..

        


Sigge på babysim

Nu har Sigge börjat på babysim. Men i jämförelse med de andra kompisarna är han ingen baby. Sigge är äldst och ser ut som en jätte bredvid de andra pluttarna på 2 - 3 månader. Men det har ju sina fördelar, som bilderna visar har Sigge lite hull - ja inte så lite och det medför att han inte fryser lika lätt som sina kompisar. När de andra barnen börjar skrika och bli hungriga och är tvugna att gå upp, då ligger Sigge kvar i bassängen och sörplar vatten och trivs. Vid det senaste träningstillfället hade vi mormor och Nellie på besök. När mormor dokumenterade Sigges träning gled Nellie längre och längre ner i bassängen. Det slutade med ett helt nytt ombyte kläder. 

                 

 


RSS 2.0