Sigge flaxöra

Sigge kan sitta stilla.....här har han hittat en petflaska som han undersöker.

image444


Lugna stunder, vad är det?

Sigge är en mästare på att krypa nuförtiden. Det går så snabbt nu att mamma får håll av allt springande. Vi har förstått innebörden med att säkra hemmet - i vårt fall har det betytt att allt under midjehöjd ska bort. Fniss. Sigge har dock börjat lugna ner sig här hemma då allting inte är så spännade längre. Han sitter t o m och leker en stund för sig själv och ibland sitter han en stund i mammas eller pappas knä och tittar i sina pekböcker. Det är mys. 

       

Sigges nya kompis- spegelbilden

Sigges bästa just nu är killen i spegeln. De gör jämt samma saker. Fast slicka på varandra är nog det roligaste.

image440


Första snön

Nu har Sigge fått uppleva sin första snö. Det var hemma hos mormor och morfar.  Morfar tog ut Sigge och kusin Nellie för att få leka i snön. Tyvärr hade mamma och pappa missat att ta med tjockoverallen så det fick bli en stund i gungan. Det tyckte Sigge var en höjdare.

image438

image439

Mammas städhjälp

Efter ett antal månader (sedan i somras) har Sigges hörna äntligen blivit klar eller nja kanske inte riktigt. När vi skulle sätta upp hyllorna kom vi på att det förmodligen kommer att bli kattens nya favorit. Hyllorna måste sitta som berget. FixarFredrik provade ett antal olika lösningar (plugg) men det ville inte sitta uppe. Så nu ligger hyllorna på golvet och det är ju roligt. Men i vilket fall måste man ju städa och fixa litta. Eftersom Sigge är överallt på nolltid nu för tiden satte jag honom i buren. Perfekt -  mamma var nöjd och Sigge var nöjd. 

     


En långrandig dag

En helt vanlig långrandig dag med tvära ränder på tvären.

image433

image434

Gott nytt år

Så var det dags att fira nyår. Sigges första. Vi gick på fest till Martin och Linda, beväpnade till tänderna med leksaker, sovsaker, ätsaker, dricksaker, sittsaker, saker-som-gör-att-man-inte-hör-när-raketer-smäller-saker (traktorlurar) och allt som vi kunde släpa med oss. Vi skulle minsann fira nyår och Sigge med. Vare sig han ville eller inte. Men som han ville. Han somnade väl precis lagom så att mamma och pappa kunde äta middag och konversera med folk. Sedan vaknade han upp och ville inte somna om. Så han var med och dansade och skrattade och kröp runt på golvet lagom tills det var dags att gå hem. Det blev en helkul kväll för hela familjen. Nybörjartur kanske. Men det är skönt att ha ibland också.

 På väg till festen. Väl nedbäddad. 

 Som sagt. Det fanns saker att bära.

 Nyårsglada föräldrar.    Har ni fest eller?

 Martin och Linda.    Tolvslaget.

 Sara har koll...    ...eller inte.

Atjo prosit

Nu har vi haft en sån där svacka när det gäller att uppdatera. Men det har varit mycket. Jul. Och nyår. Och resor både på längden och bredden. Kors och tvärs. Efter att Fredrik slutade sitt jobb den 21:e så packade vi bilen, lämnade katten på hotell och styrde kosan norröver till farmor och farfar i Motala. Där väntade även gammelmormor och gammelmoster som skulle vara med och fira jul. Allt började bra och mysigt som det ska vara men sen.
   Sen blev Sigge sjuk, en riktig förkylning som inte släppt riktigt än. Han vägrade sova om nätterna så t o m farmor och farfar fick ställa upp och nattvaka. Vi var så tacksamma. Rädd för tomten var han dock inte vilket var ganska skönt.
   Han måste ha varit ett mycket snällt barn för det var tur att vi lånat mormor och morfars bil. Annars hade vi fått hyra släp för att få hem alla leksaker och annat han fick. Det mesta av det låter när man trycker på det - till pappas stora glädje.
   På Annandagen åkte vi neråt igen. Nästa stopp på resan var Åhus där hela tjocka släkten på mammas sida träffades och bytte julklappar och åt och drack gott.
                


     


RSS 2.0