Harry Houdini

Senaste veckan har Sigge varit lite sjuk. Det har varit tänder på gång och då är det samma visa varje gång. Det är snor som rinner och han hostar så att han ibland väcker oss mitt i natten med en kaskadkräkning. Mysigt värre när man går från REM-sömn till hyperaktivitet på noll komma tre sekunder. Bara att tända lampan och byta alla sängkläder, tvätta Sigge och försöka få honom att somna om. Men i alla fall. Ikväll har han varit helt omöjlig att lägga och inte förrän kvart i tio somnade han i sin säng. En stund tidigare hade han lyckats med konststycket att ta sig upp ur sin säng själv och stod jättestolt på golvet. Sen tillbringade han nästkommande halvtimme med att vilja visa precis hur han hade gjort. Det tyckte mamma och pappa var sådär kul. "Du ska sova nu, sova, ligg ner, snälla söta rara Sigge". Men ni vet hur det är. Barn somnar inte när man vill utan när dom är trötta. Nu stänger vi i alla fall trappgrinden när vi går ner.

Harry Houdini

Kakmonstret

Ett ord, och en sak, som Sigge gillar är kaka. Jag tror att det fick sitt genombrott i Thailand när vi för enkelhetens skulle kallade allt gott och onyttigt för just "kaka". Det snappade han upp snabbt och jag vet inte hur barn bär sig åt men dom bär på nån slags intuition för vilka förpackningar som innehåller allehanda godsaker. Som kakor. Numer får man smyga in kakförpackningar i skafferiet/packa in dom när Sigge har somnat. Annars är det "kaaaaaakaaaaa" som ljuder över hela Gullvik. Härom veckan hade vårt egna lilla kakmonster en liten fest i soffan.






Nyår

Vi ligger lite back här. Nästan två veckor. Men vi, som alla andra, har ju firat nyår. Detta året blev en repris på nyår för två år sen vad gäller sällskapet. Det var Marcus, Lina och Astrid, Jenny, Mattias och Mollan och Eva, Patrik och Frank. Och så vi då. det var väldans trevligt och alla barnen hade lajbans så länge dom orkade. Frank vann med flera timmar och var fortfarande vaken när föräldrarna bröt upp. Molly sussade sött i källaren till sprakande öppen spis, Sigge snarkade på sitt rum och Astrid sov en stund i vårt sovrum innan hon minsann kom in i andra andningen och ville fira lite till. Vi åt massa god mat, drack champagne och tittade på raketer. Precis som en nyår ska vara.

Molly intar nyårsmiddag   Frank är ute och åker   Astrid lyckades smita undan kameran utom vid ett tillfälle  

Sigge och Eva är nyfikna på maten      Spice Girls  

Pappa och mamma skålar   ...något senare

Jul i huset

Nu har vi firat vår första jul i huset. Vilket ledde till att vi fick jobba stenhårt för att bli någotsånär klara med alla våra projekt. Nu har vi bara 1000 kvar. Alla Sigges favoriter hade kommit för att fira jul med honom. Han var i centrum hela dagen vilket passade honom väl. När tomten skulle komma trodde vi att han skulle bli livrädd men inte. Han kramade tomten flera gånger och fick hjälpa till att dela ut julklappar. 

familjen   Björn och Simzon   Kalle Anka  
 
Tomten kommer. Lite rädd trots allt   Vill ha   Tomten fick sin kram  

Farbror Anders provar Sigges sittpuff   Sigge fick en motorcykel och vilka var samlade kring den....   Sigge oc farmor

 


Nattlinne

Om man inte har någon extra pyjamas med sig när man sover över hos mormor och morfar funkar nattlinne lika bra.



Fröken Sigrid



Sigge hann även med att fastna med foten i morbror Björns gamla leksak.


RSS 2.0