Flädersaft - blä

Tänkte att jag skulle försöka vara sådär huslig och fixig och göra lite god flädersaft. När det väl var färdigt fick Sigge prova lite och hans yttryck var typ blä, fy vad äckligt. Mer åt oss föräldrar och våra sommardrinkar.






Smultron

Vi har en massa smultron i trädgården. Olle och Sigge tycker att det är perfekt när vi plockar och servar dem då det är lite läbbigt att gå in bland buskarna och leta själva bland småkrypen.







 


Midsommar i Mälarhusen

För andra året i rad firade vi midsommar i Mälarhusen hos Anna, Jocke, barnen och en massa andra.


Jack, Sigge och Olle


Anna och Jack


Barnen på jakt efter godis


Sigge, Jack och Love smaskar godis. Kolla Olles kinder i bakgrunden.


Olle höll krampaktigt i sin godisskål.


Fotboll och bad nere på stranden.


Fredrik och ett av barnen


Försökte få ett fint midsommarfoto, detta var ett av de bättre.


Matdax


Och så var det de vuxnas tur att äta.

Herre på täppan

Visst. Han är lillebror. Men han kan sätta Sigge på plats ibland. Eller i alla fall sätta sig på Sigge.


Det talade språket

Vi väntar ju på att Olle ska börja prata. Visst, han kan låta som en ko, katt, anka och ibland som en häst. Härma bilar fungerar också bra. På sistone har han även snappat upp det här med ja och nej och det är himla kul eftersom han säger det med sånt eftertryck. Det är inte bara ja eller nej utan mer jaaaaa, eller nää-ää.



En bestämd ung man.

Sommarlov

Vi firade sommarlovet med lite lyxig fika. Olle ville dock inte alls ha en prinsessbakelse utan blev mycket nöjdare med en riskaka.






Vi har ohyra!

I vår trädgård finns det en gigantisk nyckelpiga.


Malmö, parkernas stad

Vi har hängt lite i parker nu när det är sommar och fint väder. Vi var och träffade Anna, Jocke, Jack och Lo i Beijers park.







Vi har gjort några besök till Folkets Park, som Sigge ibland fortfarande envisas med att kalla för Folkets Djurpark. Vilket han ju i o f sig har helt rätt i när man betänker nedanstående bilder. Det finns minst en gorilla och en vrålapa där...






Born to ride

Så här tar vi oss till förskolan nu för tiden.


Vattkoppor forts

Olle fick den jobbiga varianten av vattkoppor och mådde inte vidare bra. Lagom till att kopporna ploppade upp blev det sjukt varm och det kliade i massor vilket innebar 0 sömn på en vecka.  Vi åkte till Tyringe några dagar för att få lite miljöombyte och avlastning.


Så här såg Olle ut när det var som värst.


Glömde bort att det kliade när det fanns något att göra.


När Olle var med morfar var allt bra.

Bloggtorka

Vi har haft bloggtorka den sista tiden. Fredrik har börjat twittra och tycker att bloggandet är passé. Han har nämligen skaffat sig en smartphone och den har klistrat fast i hans hand.




RSS 2.0