Sigge på match

I går gick pappa och Sigge på match. Inte MFF men Lokomotiv Värnhem. Laget som alltid går sisådär. Igår blev det dock stryk med samma siffror som di blåe, två mål i baken. Surt. Men Sigge hittade en längdhoppsgrop som var rolig. Farbror Anders fick visa hur långt man kan hoppa.






Tally ho

I söndags var vi nere på Ribban och kollade hästapållar. Malmö City Horse Show gick av stapeln. Ingen bil medförde ingen vagn. Så Sigge fick rida på pappas rygg i sin sele. Det tyckte han inte om. Men han tyckte om hästarna.

     

  

FF

När man hör FF så minns man sina tonår (för er som är lite äldre betyder det FöräldraFritt). Sigge har fått njuta en hel helg utan sina föräldrar som åkte till Göteborg för lite picknick i gräset (Sara) och självspäkning (Fredrik). Det var nämligen dags för Göteborgsvarvet. Illa tränad och med lite förkylning så hade man ju såklart inte riktigt chans på segern i år heller. Hade man bara varit frisk så... Men runt kom man i alla fall. På lite drygt två timmar. Farbror Anders var betydligt vassare och sprang in på bara 1h 45 min. På kvällen gick vi ut och åt på en indisk restaurang. Och nej, vi träffade ingen Glenn. Men jag vill inte se Göteborg igen. På ett år. Sen är det dags igen.

Fighting face-Glenn och Slagen-på-förhand-men-skönt-avslappnad-Glenn   Många Glenn   Glenn & Glenn 
 
Glad-Glenn   Guld-Glenn

Sigge då? Jo han var hemma med farmor och farfar som kommit från Italien. Med sig hade dom en finfin tröja till Sigge som han gick omkring med hela kvällen. Zlatanist javisst. Dom har tydligen haft en himla mysig helg och verkade inte för avskräckta att kanske kunna barnvakta vår hoppande, kastande yrväder fler gånger. Det låter bra.




Soliga dagar

Häromdagen när vi var ute i trädgården så kom plötsligt mormor och morfar förbi. Sigge och mormor passade på att busa i trädgården. Sigge tjöt och njöt.

Sigge klipper plattorna  


Jakten är i full gång



...Å en till...

Videomania. Vi plockar fram en höjdare till ur gömmorna. Vem har sagt att man inte kan dansa nykter? Vem har sagt att "white men can't dance"? Vi vill härmed bevisa motsatsen. Med den här stilen på dansgolvet kommer tjejerna nog att falla som furor om sisådär en femton år.



Vad säger mammas rumpa?

Den här snutten är lite längre men ack så rolig. Inte bara mamma lär Sigge dumheter, pappa kan också. Att få Sigge att låta som mammas rumpa tyckte pappa var hysteriskt roligt. Men i klippet avverkas också bl a en mängd läten från djurriket. Samtidigt som Sigge kan ha fått sitt unga livs första fylla. Vi vet inte riktigt. Men helt plötsligt stod han med en Smoothie i handen. Vi hade väl ingen hemma, konstaterade vi. Nej det hade vi inte. Men den som spar han har. Sigge hade gömt undan en i ett skåp och vi vet inte riktigt hur det här med jäsningsprocess fungerar. Men helt alkoholfritt kan det inte ha varit. Kanske därför han uppträdde något förvirrat och extra underhållande. Hur det smakade? "Äckligt".


Götapetter

Filmtajm. Sara lär Sigge allt hon kan. Precis som Baloo i Djungelboken. I följande klipp avverkas Sigges första svordom, eller vad man ska kalla det. Det roliga är att efter att han lärt sig det så praktiserades det flitigt och när han blev arg så kom det bara, "Götapetter!". Även om det mer låter som "Götaputte". Men det är tanken som räknas.


Lazy Sunday afternoon

I går tog vi oss samman och insåg att det inte var försvarbart att sitta inomhus en solig söndag i maj. Vi packade ner Sigge i vagnen och gick till Folkets Park. Vi tänkte att han kunde leka av sig lite men icke. Karusellerna var mycket mer intressanta än en gammal sketen lekplats. Pappa gick och köpte biljetter och mamma och son satte sig i elefantkarusellen. Sara tyckte den var läskig men Sigge njöt. Efter det åt vi glass och kollade på alla djur.

Sigge väntar på att få åka karusell   Sara, Sigge och Dumbo   Hur högt upp går den?   Ka-niiiin   Pappa och Sigge spanar efter farliga djur

Nakenhopp

Att hoppa och vara naken samtidigt är inte så tokigt.

och blöjan på huvudet så klart

Vi har slutat vara oroliga


Vår son, kavalleristen

I går fyllde Astrid tre år och vi var inbjudna på kalas. Det var roligt och precis som ett barnkalas ska vara med kakor, tårtor och fiskdamm. Sigge hittade Astrids trumpet och gungälg. En framtida karriär som kavallerist kanske? Lite omodernt i och för sig.

Tally-ho!

Piratvecka på förskolan

06.45 tisdag morgon - piraten Sigge på väg till dagis.

Fredrik och Fabbe


Skånes djurpark

Förra helgen åkte vi till Skånes djurpark. Där mötte vi upp mormor, morfar, David, Nellie och Selma. Sigge och kusinerna var helt lyriska över allt de såg. Lillkusin Selma och Sigge är nu ganska lika vilket betyder att de springer åt var sitt håll och snabba är de. Tror att de sprang en minimil eller två.

Hela gänget   Kusinerna tittar på kycklingar   David och Nellie 
 
Selma pausar i vitsipporna   Sara och Sigge tittar på björnungarna   Nellie klättrar på hinderbanan  

Sigge pausar   Dax för lunch- morfar fixar grillen   Sigge lycklig

Alla och älgen  Nellie och Selma hoppar längd   Nellie och Sigge gungar


RSS 2.0