Malmö City Horse Show

Varje år anordnas det fälttävlan + annat nere på Ribban. Varje år vill Fredrik dit. Varför vet ingen eftersom han egentligen tycker att hästar är lite farliga. Men i år blev det av. Tyvärr så missades det som han ville se, nämligen fälttävlan. Men Sigge tyckte det var kul att titta på polisens hunduppvisning och vagnkörning med tvåspann. Det blev ju inte sämre av att solen sken och att man fick smaka mjukglass. Mums. På hemvägen stannade vi till vid lekplatsen vid stadsbiblioteket.

           

     

Fredagspicknick

I fredags så hade vi stämt träff med Lina, Marcus och Astrid och Jenny, Mattias och Molly i Folkets Park för lite picknick. Sigge och jag mötte Sara i en lekpark så han fick springa av sig den värsta överskottsenergin en stund innan. Det var nog tur det för som han röjde runt i Folkets Park. Vi körde skift kan jag säga. Det var inte många lugna stunder. Dessutom skulle han gå fram till alla som satt i gröngräset och hälsa. Förresten så märks det att det är ett gäng småbarnsföräldrar som har picknick när maten består av pizza, kebab och kebabtallrik. Vem har ork/tid att göra maten själv?

     

Rubbade cirklar

Fredagar är ju då som Sigge och pappa åker till öppna förskolan och rumlar runt. Idag var det stängt. Milda Matilda. Vad göra när hela ens världsbild vänds uppochner. Ingen fara. Vi drog till Folkets Park och lekte och tittade på djuren. Det var höns, höns, höns, kaniner och grisar. Sigge hade störtkul.

image697

Är detta ett poltergeist eller en väldigt lokal regnbåge? Vi får nog aldrig veta...

image698

En höna och en hukande Sigge.

image699

Tre, förlåt, två grisar och en Sigge. Dessa djur var extra tuffa tyckte han och dom fick därför ett långt "dääääääää" som hälsning medans han ivrigt pekade.

Prinsessan

Att vara lillkusin kan ibland vara tufft. För några helger sedan var vi i Åhus och då ville Nellie prompt leka prinsessleken. Sigge var inte lika förtjust i denna sockersöta lek men klänning skulle han ha på sig hade Nellie bestämt.

image695

image696


Mmmmm...kaffe

Jaha. Helt ovetandes står man i köket och lagar risotto när det blir sådär tyst i vardagsrummet. Tyst som i att nu är det nåt på gång. När man går ut för att se vad som är i görningen står en mycket nöjd Sigge med en kaffekopp i högsta hugg. Så här såg det ut när han druckit upp sumpen.

image693

image694

Vi chillar

Att klättra upp på saker är ju en bubblare som sakta men säkert tagit sig in på topplistan över vad Sigge gillar. Den senaste erövringen är den gamla snurrfåtöljen i vardagsrummet. Där sitter han gärna och kollar på tv.

image691

image692

Sommarhelg

När pappa repade och spelade med bandet i helgen passade Sigge och jag på att besöka Tyringe & Åhus och sommaren. Sigge har haft en fantastisk helg. Han har varit ute i trädgården från det att han vaknat till sena kvällen. Fast den som varit tröttast efter dagens slut har varit jag. Hur kan ett barn ha så mycket energi?

           

Sigge och mormor leker i lekstugan i Tyringe.

image681

Kan det bli bättre än så här!

     

Vår lille aussieboy är en riktig liten smakupptäckare, på den första bilden tuggar han på en sten och sedan passande han på att äta lite gräs och någon maskros.

image687

image688

Sigge och Selma satt som ljus (30 sek) och tittade på Nellie som underhöll.

image689

När jag blir stor ska jag spela synthezeiser som min pappa.


Utvecklingssprång?

Jag vet inte om det är något egentligt utvecklingssprång. Men ladies and gentlemen, we have now entered the Bolibompa-ålder.

image674

image675

På grönbete

Tänk va. Vilken lyx, att få kunna tulta runt på en grön gräsmatta. Vi måste skaffa hus. Så att man kan släppa ut sin lilla kalv på grönbete.

image670

image671

image672

image673

Stadsvandring

På lördagen var det något jippo nere i centrum. Vi kollade in det innan vi satte oss till bilen och åkte till en ladugård och åt lunch. Om ni har vägarna förbi Vadstena och är hungriga, stanna till på Ladugård 206. Det var gott och hyfsade priser. Sigge ratade sin medhavda mat för lite blomkålssoppa och annat gött.

        

Lunch med farmor

Vi gick ner till hamnen i Motala och åt lunch med farmor. Sigge ville såklart inte sitta still utan skulle hela tiden ut  och peka på olika saker, båtar, människor, vattnet, ja allt. Och när man pekar måste man säga "dä" varje gång. Är det nåt riktigt spännande så låter det "dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä". Det är jättekul. Tycker han. Dessutom regnade det lite och vi fick dra på regnskyddet till sulkyn för första gången. Sigge såg ut som en engelsk lakritskonfekt.

     


image665

Engelsk konfekt?

image666

Sigge?

S:t Sigge och Draken

Nu ska i ärlighetens namn erkännas att det faktiskt är ett sjöodjur och ingen drake. Men det blir liksom inte samma schvung i rubriken.



image660

image661

Sköna maj välkommen

Vadå, har ni demonstrerat? Nä, soffliggarvänstern demonstrerar inte. Vi åkte till Motala och gick på marknad istället. Sigge fick en ballong som han gillade jättemycket.

     

RSS 2.0