När jag blir stor

ska jag ha en så här fantastisk mustasch, pälsmössa och flytta till Moskva. Pappa tycker jag är lik en stor ledare men mamma säger att det liknar en tjusig tangorabatt.


Inte illa för att vara 2,5 år


Mammas kille


Städhjälp

Så fort det ska städas nuförtiden ska Sigge vara med och hjälpa. Tänk om denna energi hade smittat av sig på hans pappa.... 


Städdax


Vissa har det skönt när andra får jobba.


Sigge undersöker noga vad det är som ska dammsugas upp.

I Kungliga Hufvudstaden

Sommarens semester blev inte så lång. Det är ju så mycket man ska hinna med när man har köpt hus. Men i dagarna tre gjorde kusinerna Stockholms gator osäkra. Och sina föräldrar slutkörda. Vi körde upp via Motala och mötte upp mormor och morfar och Nellie, Selma, Malin och David i Nueva el Stockholmo. Väder hade vi. Varmt, varmt och varmt. Vi promenerade gata upp och gata ner och gata upp igen. Gjorde Djurgården med Junibacken och Skansen. Åt en god middag på Öfvre Östermalm och strosade allmänt runt i Kungsan och Gamla stan. Kusinerna njöt i fulla drag.

 Ballong + Sigge + morfar på G   Sigge Svettbralla efter Junibacken   Svettbrallan igen   

Ingen Anders...   Mamma och son på Skansen   Betongdjungelns kung  

  

Saker man kan göra när man har semester

Alla klagar på att lärare har för långa och många lov. Jo jo. Då kan man ju passa på att göra manliga saker. Som att laga ett läckande garagetak. Med rätt stor hjälp av morfar och morbror ska sägas. Men jag vill inte se ett spett eller höra ordet betong på ett par veckor.

Klinkersplattor på väg bort.   Klinkersplattor borta.   Betong

Pust, stön, stånk   Firma Johansson & Johansson in action.   Klart

Å sen, när man ändå har ångan uppe, kan man lika gärna ta bort trappan...

  

Sådan far sådan son


Stranden

På Fredrik och Sigges sista semesterdag åkte vi till stranden. Vi var dock inte ensamma då stranden var invaderad av nyckelpigor. Sigge roade sig med att hälla sand på alla nyckelpigor han hittade, vilket var ett omöjligt uppdrag. Någon mysig fikastund blev det ju inte för tjockSara som sprang runt i panik för att undvika de små odjuren.

Nakenfisen    Första doppet   Sigge badkruka

Nakenspan   Fredrik inne i leken- men vem leker han med?   Sigge hoppar och sjunger små grodorna

RSS 2.0