Beachen

Sigge har varit på stranden och badat för första gången i sitt liv. Och han är en kyckling. Det tog sina timmar innan han vågade sig ut i vattnet. Sedan var det kört, då skulle han vara i vattnet hela tiden. Som tur var tog morfar hand om vattendjuret så att mamma kunde sola och bränna sig. Men målet var ju att få en fräsch bränna, kräftbränna.

babewatch

Trekilos blöjan

Lite modigare

Speedos för barn

Vem är vem?

Vad gjorde Elton John i Åhus. I en barngunga? Dessutom ser han ut att vara lite på pickalurven.

Sir Elton?
  


Sigge?


Fästingen

Som alla småbarnföräldrar vet ska allt stoppas i munnen. Hos mormor och morfar finns det massor av den varan. Det tar en halvtimme att barnsäkra före man vågar släppa in Sigge i huset. Sist kom Sigge (stolt som en tupp) fram till mormor och gav henne två vinglas. Då var det dax att tejpa dörrarna till finporslinet. När vi var i Tyringe senast kom Sigge fram till mig med munnen fullt av något och som vanligt fick jag peta ut det. Den här gången var det äckligare än vanligt. Det var en stor tjock fästing. Jag var tvungen att spara den för att kolla med pappa om det verkligen var en fästing. Å visst var det det. Förmodligen var det hunden Simson som tappat den inomhus.

Fästingfeast, mmmm     +      =  SANT


Selma fyller ett

I torsdags var vi i Åhus och firade Selma som passat på att fylla ett. Det var en massa barn som sprang runt i trädgården hela dagen och Sigge var ju inte sämre. Han sprang tills han stupade och det var inga problem att få honom i säng den kvällen. Bäst var nästan att åka rutschkana helt själv. Även om han ibland tog bakvägen upp och hamnade i lite trängt läge.

Födelsedagsbarnet

   Mormor och alla barnbarnen.     


...så var det det här med rutschkanan ja...








Lockarna faller

Nån gång måste bli den första gången man går till frisören. Inte frisören Sören, även om Sigge börjat få något som kunde liknas vid en hockeyfrilla. Men frisör denna gången var mormor som med van hand ordnade till den något vildvuxna kalufsen.

     

Har du verkligen åldern inne?

Mormor, morfar och familjen åkte på en tripp till Tyskland för att göra som alla andra som har Tyskland inpå knuten. Handla sprit. Sigge tyckte det var väldans skoj att sitta i kundvagnen och hjälpa till att välja vin och annat.





Sigges alter egon

Här kommer en blandad kompott av olika Siggar de senaste veckorna. Vissa av hans alter egon är trevligare. Andra inte.

Först ut...
Badrocksmannen



Grin-Ollemannen



Mozartmannen



Hula-hulamannen



Glasögonormsmannen



Titta på TV i barnvagns-mannen



Fönstertittarmannen



Filmannen



Och slutligen....

Krypa under sängen och fastna-mannen





Sjukdom och barnledighet.

Ibland är det faktiskt skönt att få vara lite fri. Det f-å-r man tycka. Sara lyckades ju få tag i biljetter till Bruce Springsteen på Ullevi och farfar Mats lyckades med konststycket att få tag i hotellrum även fast vi var ute i sista minuten (kallas också Tillaeus-syndromet). Malin och David var ursnälla och ställde upp och passade Sigge. Men det var inte en resa utan förhinder. In i det sista var vi osäkra på om vi skulle kunna åka. I torsdags åkte vi upp med Sigge till barnakuten eftersom han var rätt dålig. Han var inne på sin tredje sjukdomsperiod på tre veckor och nu hade både vi och han fått nog. När vi kom upp dit och dom tagit prover så fick vi stanna över natten och Sigge fick dropp. Det var rätt jobbigt att se honom ligga helt apatisk när dom stack honom och försökte få in en nål. Det tog ca två och en halv timme innnan dom lyckades och Sigge sov igenom nästan hela proceduren. Han var en sann hjälte. På fredagen så piggnade han till och vi fick komma hem. Det var i princip bara att åka hem, packa väskorna och sticka till Åhus på vinst eller förlust. Antingen så blev han bättre och vi kunde åka eller så fick vi åka hem till Malmö igen. Men peppar peppar, nu är han sitt gamla jag igen. Det gamla jaget som gör hans föräldrar helt svettiga. Vi hade ett urtrevligt dygn i Götet men det var så skönt att komma hem till den lille vildingen igen.

Konserten då? Jag som är något subjektiv men har sett honom ett par gånger, framförallt den klassiska andra kvällen på Ullevi 2003 måste säga att det här nog slog allt. Jag vet inte om Markus Larsson på Aftonbladet hörde mig när jag efter ett par låtar vände mig till Sara och vrålade "vad f-an är det som händer, det här är ju helt sjukt?!". Det var det också. Det var bättre än bäst.

Vätskepaus på väg till Ullevi.   Kön utanför.   Hela klanen dricker preparerad MER. Jo jo, med våld, vilja och kanyler kan man komma långt...   Klas och Lena skiner ikapp med solen.

Scenen sett från där vi satt7stod och väntade.   Linda och Sara.   Sara, Kerstin och Mats.   Öppningslåten,

[I dagsljus fungerar mobilkameran ok, men när det blir mörkt så blir bilderna sådär.]

Så här nära kom vi.

Fredrik med trånblicken.   Ullevi på väg att tömmas.   En trött men glad Sara.

Husbilder

Här kommer några bilder på huset som är vårt. Om det nu inte visar sig vara fallfärdigt när vi besiktigar det. Men jag har testat att luta mig mot några väl valda punkter och det föll inte ihop då i alla fall. Så det är inget korthus med andra ord. Ni får ursäkta det dåliga ordvitsandet men har man varit en helg i Göteborg så kommer vitsandet lika säkert som ett brev på posten.

Framsida

Baksida

Uterum

Sminktajm

Mormor lär Sigge hur man ska lägga på läppglanset så att läpparna ser fylligare ut, hi. Sigge var mest intresserad av hur det smakade. Kusin Nellie stod bredvid och skrattade och sa "pojkar ska ju inte sminka sig". Ja där ser man, könsrollstänkandet börjar väldans tidigt. Nästa projekt, makeup-kit till Sigvard. Här ska läras sminkas.

Mormor visar hur man ska göra

Sigge visar vad han lärt sig

Resultat: Coolaste killen ever

Midsommarbilder 2

Måste bara lägga in några bilder till från midsommar. Tror att jag knäppte sådär 250 bilder den dagen, man kan ju missa något. De gånger Fredrik tog foto fick jag säga till honom - det är ju alltid trevligt att få vara med på något foto. Otur då oxå att man ser för tradig ut, samman sneda leende och litta obekväm. Tur då att det är jag som väljer ut bilderna.

Molly sötnos

Hjalmar jamas

Astrid

Sigge

Vi har köpt hus!

Japp. Det är sant. Det känns verkligen overkligt och skrämmande och allt det där. Men nu har vi hittat vårt hus och skrivit kontrakt. Vi kan säga att det varit ett litet kaotiskt dygn minst sagt. Hela familjen är lite småsjuk och det har varit ett evigt ringande till olika banker, kolla räntor, bita på naglarna, ringa lite mer banker, äta Panodil, ringa lite till. Men nu är det nästan klart och såtillvida att det inte dyker upp något väldigt konstigt vid besiktningen så är huset vårt. Vi är lite omtumlade fortfarande men tänk så underbart för oss och Sigge att få en trädgård att springa runt och busa i. En trädgård att sitta och mysa i och grilla. Jag vet jag vet. En trädgård innebär en massa jobb också, klippa gräs, rensa ogräs osv osv. Men man kan ju alltid asfaltera. Peppar peppar ta i trä så kan ni känna er hjärtligt välkomna på inflyttningsfest nån gång i september kanske. Först ska det spacklas och målas och tapetseras och en massa. Lite tråkigt att vi inte kan bjuda på några bilder men det är ett äldre tegelhus från 30-talet med källare och garage och ligger rätt centralt i Malmö. Vill ni veta mer så får ni höra av er. Nu ska vi bara pusta ut. Titta på TV lite och titta på varann och säga unisont att "vi har köpt hus, fattar du?". Det känns bara så skönt.

Farbror Anders fyller 30

Hipp hipp hurra. Äntligen har farbror Anders blivit farbror ordentligt. Klivit över tröskeln in i gubbmagelandet. Fast någon imponerande rondör har han då inte. I alla fall så knackade vi på dörren till Anders och Johanna i arla morgonstund (eller förmiddag med Siggemått mätt) tillsammans med farmor och farfar och kom med frukostbuffé och presenter. Sedan gick vi ut på stan och åt en fantastisk lunch på stan och på eftermiddagen så var vi hos Anders och Johanna igen och fikade och åt tårta tillsammans med vännerna. Kort sagt en trevlig dag.

Pappa och farfar tar för sig av frukosten.   Anders, Johanna och farmor.   Anders och Johanna med Sigge i bakgrunden som är på gång med nåt fuffens.  

Mamma, Sigge och farmor äter lunch. Sigge åt upp halva mammas portion.   Farfar på Siggejakt.   Lunchbild från den mysiga bakgården.

RSS 2.0