Bollsporter

Vi fortsätter på temat bollar. Kanske lite tidigt att ta ut nån förtidspension med tanke på att fotboll är en lagsport. Man får inte göra "fällkniven" och tugga på bollen. Det borde resultera i någon slags varning. Men Olle tyckte det var hysteriskt roligt när Sigge kastade bollen till honom.


Med blick för spelet...

Man har ju sina förhoppningar av att kunna njuta av pensionen på Costa del Sol eller nåt. Vem vill möta den här blicken på en fotbollsplan om sisådär 20 år?


Bus i sängen

En glass mot lite fina syskonbilder var en bra deal tyckte Sigge.












Fint väder

 




Vad har vi gjort i helgen?

  • Vi har varit i Tyskland och bunkrat upp med grilldrycker inför sommaren. Här ska grillas. Vi tjyvstartade förvisso grillandet i fredags när klanen Johansson kom ner.
  • Vi har haft barnvakt och fått en lyxig barnfri lördagskväll tillsammans med vänner och Bacchus.
  • Sigge och Olle var på föräldrafri fest. Med mormor och morfar.
  • Sigge har bejakat sina feminina sidor. Varför ska bara flickor få ha klänning och klämma i håret?

Nya uteplatsen   Småsyskon måste hålla ihop   Matdags

   Förmodligen de nojiga föräldrarna som ringer...

Fröken Signe


Spegelbild

Olle var helt fascinerad av sin egen spegelbild idag. Lekte en bra stund med sin nya kompis som även fick några blöta pussar.









Inte helt olik sin storebror...


Linda och Vilmer

Linda och Vilmer kom förbi på fika i fredags.


Sigge tyckte det var roligt med en liten bäbis


Linda och Vilmer


Vilmer


Öppet hus på förskolan

Sigges avdelning på förskolan hade öppet hus förra veckan. Det tyckte Sigge var spännande att få visa allt och alla. Ljudnivån och aktiviteten på barnen var toppad så när det var dax att gå hem var Sigge sjöblöt, alltså som vanligt.  


Fika och en helt förundrad Olle som satt tyst och tittade på barnen under hela besöket.


Fullt ös


När kakan kommit fram hade Sigge sagt till fröknarna - jag är hungrig. Jobbig väntan tills man fick lov att äta.


Snart är det min tur

På utflykt med mamma

I veckan tog Sara med sig Sigge och Olle för en tur ner på stan. Sigge fick åka buss, vilket han tycker är skoj.



Brorsorna på café.


Gammelfarmorsmormor?

Jag vet inte hur det blir och vad det kallas men i alla fall så kom Sigges och Olles farmors mamma ner från Tornedalen. Vad heter det då, farmorsmamma, farmorsmormor, gammelmormor? Nåja, hon fick heta "gumman". Det var alla parter nöjda med. Det var i alla fall kul att ses eftersom det blir långt mellan varven. Sigge tyckte att hon var en trevlig lekkompis och det lektes med grävskopor och allt möjligt.


Att fokusera...


Farmor och farfar kom förbi

Nåja, det var väl ett ganska inplanerat besök och inte så spontant som rubriken kanske antyder. Det blev i alla fall ganska många trevliga dagar som vi fyllde med fix i trädgård och diverse små utflykter, bland annat till Afrikaparken i Bunkeflo där Sigge röjde loss och skulle rida på alla djur. Mamma och pappa passade också på att bejaka sina barnsliga sidor och klättrade högst upp i klätterställningen.
























Huvudfoting

Nu har Sigge börjat rita flickor och pojkar.


Lördag

Kl 20.00 barnen sover, bad och Fredrik har fixat en drink. Nu vänder det.


Bad

Lökiga familjen tar ett välbehövligt bad efter sju svåra år. Vågar knappt räkna hur många dagra som gått sedan senaste doppet för pojkarna men skönt var det.


Sigges nya motorbåt eller ubåt, hade lite svårt för att hålla sig flytande.


Olle och hans fetvadd


Nu är jag frisk

I lördagsmorse när Sigge vaknade satta han sig upp i soffan och sa - pappa, nu är jag frisk. En något tunnare Sigge var ganska nöjd då han fick ha ost på sin smörgås igen.


Första frukosten på fem dagar


Sigge is back


Veckan

Om våra barn drabbats av sjukdom tidigare och vi klagat så tar jag tillbaka det. För denna vecka kan vara den längsta i hela mitt liv. Måndagsmorgonen började med att Sigge kräkte ner hela vår säng och då tänkte vi att det blir några dagar med magsjuka. Men han har haft hög feber, diarre och kräkt i fem dygn. Idag sa han till mig - mamma jag längtar tills jag kan äta makaroner och korv och pannkakor och kaka och glass, ja ni vet.

Sedan har vi Olle, har har haft öroninflammation och trummhinnan sprack i tisdagsnatt. Sådär med sömn. I onsdags åkte han och jag till vårdcentaralen och blev hemskickade utan att någon läkare undersökt honom. Det var tydligen fullbokat men systern rådfrågade läkaren som sa att det inte var något att göra när trummhinnan spruckit, det självläker. Väl hemma får Olle 39 graders feber och blir väldigt, VÄLDIGT gnällig. Vi proppar i honom smärtstillande och han somnar till slut.

Sedan har vi Fredrik som blir smittad av Sigge på onsdagen. Man känner sig lagom matt då en sitter på toa den andra kräker och den tredje gråter. På onsdagskvällen tycker vi att Sigge blir sämre, Fredrik åker då med honom till barnakuten men kommer hem efter några timmar igen med resorb. Och alla som druckit det förstår att det kan vara lite struligt att få ett barn att dricka det, smaksatt saltvatten. Sigge vägrar och vi får lite panik och tänker med sked funkar allt. Men allt som kommer in i munnen kommer ut igen.

På torsdagen ringer vi vårdcentralen igen ang Olle och hans öron. Vi får en tid på fredagen och där är vi idag. Läkaren som tog emot oss tyckte det var ganska märkligt att inte onsdagens läkare undersökt en sjumånaders pojke. Nu har Olle fått penicillin. Ikväll ska jag dricka vin och äta något annat än macka för det är det jag levt på hela denna vecka och kaffe förstås. 


Inget glamorhem eller liv här inte
 

Grodan

Medan Sigge ligger sjuk i maginfluensa för fjärde gången det här året tränar Olle på sin grodgrimas



och är lycklig.


Frillan

Ibland behövs det inte så mycket för att man ska skratta. Olle vaknade imorse med en tantfrisyr. Alla fem hårstrån har han ärvt efter mig.



Sigge däremot har ärvt Fredriks kalufs.


Vårstädning av trädgården

Nu har vi verkligen kommit i gång med att fixa i trädgården. Klas och Lena kom ner i går och hjälpte till. Jäklar vad det vinkelslipades, släggades, grävdes bort rötter, klipptes häckar och gräs, vältades jord och såddes gräs. Och inte minst passades barn.



Den nya uteplatsen tar form.



Morfar Klas klipper häck under överseende av mormor Lena.



Pappa Fredrik gräver bort det gamla trädgårdslandet.



"Jag trillar aaaaaaav". Det gjorde han ju såklart inte.



Mamma Sara räfsar.



Mormor och Olle.



Resterna av vårt röj.

Uppgradering av bilstol

Eftersom Anders och Johanna ska få vår lilla barnstol och Olle så sakteliga börjar växa ur sin lilla babystol så slog vi till och köpte en framåtvänd stol till Sigge. Han gillar den skarpt.



Valborg

På Valborgsmässoafton hade vi en liten bjudning. Jocke, Anna, Jack och Lo och Niklas, Ulrika, Olle och Kalle kom hem till oss. Kan ju säga att allt började helt fel. Ugnen vägrade fungera och jordfelsbrytaren löste ut så fort vi satte på den. Det gamla hårtorken-i-ugnen-tricket fungerade inte den här gången. Men skam den som ger sig. Maten vi förberett gick att värma på spisen istället. När väl lugnet hade lagt sig så hade vi en trevlig kväll. Eller, det var ju trevligt innan dess med men aningens mer volym. Olle, Jack och Sigge röjde runt i hela huset och Lo, Kalle och Olle gjorde det som små barn gör bäst. Bara är. Ibland nöjda. Ibland inte.



Samling



Dom lite större



Dom lite mindre (+Ulrika)



Saran och Ollen

Traktor

Så här glad blir man när man får låna brorsans leksaker.




RSS 2.0