Malmöfestivalen

Första dagen på festivalen mötte vi upp Anna, Mattias, Karl och Stina. Anna och jag gick i samma föräldragrupp när jag väntade Sigge. Vi hade inte träffats sedan vi flyttade till huset för två år sedan så nu var det på tiden. Sigge och Karl fann varandra direkt och lekte jättebra. Vi hade lovat pojkarna att de skulle få åka karusell men vi hittade bara ett pariserhjul så det fick det bli. Problemet var bara att båda jag och Anna var höjdrädda så vi höll krampaktigt i barnen och fnittrade hysteriskt. Efter tredje varvet försökte Anna få kontakt med personalen för att få eländet att stanna. Det var bara det att vi var de enda som åkte så vi fick några extra varv, vilket vi inte uppsakattade. Väl nere gick vi till den barnvänligare delen av festivalen där alla barnen kunde leka. 




Tv4 var där och filmade.


Fredrik och Olle


Barnföreställningen om Igelkotten Ivar var en höjdare


Ivar och Sigge


En höjdrädd Anna och Karl


Sigge tyckte att vi skrattade konstigt.


Blöjbyte och matpaus


Matpaus för de lite större


Karl och Sigge hade skoj

 

Sommarfest

Varje år har villaägarföreningen en sommarfest. Det var en trevlig tillställning och pojkarna somnade planenligt och tack vare teknikens under kunde föräldrarna fortsätta kvällen i någorlunda lugn och ro. Vi är något oroliga för äldsta sonens posörstil. Ett stundens infall eller något mer varande? Vi hoppas på det förstnämnda. Vi provade skor på Olle för första gången. Inte alls populärt. Han tog sig inte framåt en centimeter vilket gjorde honom rent utsagt skitförbannad.













Sigge och Alfie, kvarterets rackarungar





Last man standing

Olle utvecklas ju i en rasande takt just nu. Ungefär för en månad sen började han förflytta sig och nu kan han stå upp utan stöd. Han kan stå mot nånting och sen släppa taget och stå själv. Fast det verkar fungera på precis samma sätt som det förklaras i Liftarens guide till galaxen om hur man ska lära sig flyga. För er som inte har läst den så går det ungefär ut på att man ska snubbla och i fallet glömma bort att man håller på att ramla, då lyfter man - kommer man ihåg att man ramlar (i själva fallet) så drösar man i backen. När Olle kommer på att han ju faktiskt kan stå själv så sätter han sig ner. Men mamma lyckades i alla fall hinna filma honom under en av hans försök.

Kräftskiva i monsunen

Himlen öppnade sina portar över Malmö i lördags kväll. Man trodde väl inte att man skulle tvingas stå med en piasavakvast i handen nere i garaget och sopa vatten mitt i natten. Dessutom lite på pickalurven efter en trevlig kräftskiva. Men det skulle man tydligen. Vi var hos Anna och Jocke i lördags kväll och åt kräftor. Barnen lekte hela kvällen och Sigge somnade inte förrän vi satte honom i bilen och åkte hem runt tolvsnåret.



Fnatt i hatt. Och mamma.



Här skulle vi ha suttit. Men vi fick flytta in.



Olle på upptäcksfärd



Lek i full gång



Föräldrar

Stenshuvud-Kivik-Simrishamn

Dagen efter att Anna, Daniel och Svante hälsade på oss så möttes vi vid Stenshuvud för att bestiga Skånes Mt Everest och från dess majestätiska och respektingivande höjd (97 möh) blicka ut över Hanöbukten. Skogsmullen Sigge satte ivrigt iväg och tröttnade efter sisådär en hundra meter. Sedan fick man kånka honom upp. Och kånka honom ner. Svettigt värre. Sen åkte vi till Kivik för lunch och avslutade med kaffe i Simrishamn.



Olle, Svante och Sigge på parkeringen



På väg in i bushen



Brant uppför var det



Lite rast på toppen



Cool kille på toppen



Utsikt från toppen



Liten kille. Stort hav.



Pappa och Olle



Lunchpaus i Kiviks hamn



Trött kille 1



Trött kille 2 (och trött pappa)


Nallekonsert i Pildammsparken

När Fredrik och Olle sov passade jag och Sigge på att åka iväg och se Nallekonsert i Pildammsparken. Där träffade vi Nellie och hennes farmor och farfar och kusiner. Vädret var inte det bästa men vad gjorde det, vi hade  klätt oss väl. När symfoniorkestern satte igång utbrast Sigge - Det är små Einsteins. Ett barnprogram som ni kan googla om ni är nyfikna.


Sigge på väg till konserten med Nallen i ryggan.


Vi kom 45 min innan föreställningen, fick bra platser men väntan var låååång.


Om man tittar noga så ser man Sigge som en liten gul prick mellan tältet och högtalaren. Myrorna tog över brallan.


Äntligen kom Nellie, Tuva och Sollan


Sigge och elefanten


Nellie


Sigge och sånghäftet 


Olle 10 månader


Olle 10 månader: 10,3 kilo och 73 cm lång


Sigge 10 månader: 9,6 kilo 72 cm lång

Anna, Daniel och Svante på besök

Det var tre år sedan sist vi sågs och mycket vatten har flutit under broarna sen dess. Vi har fått Olle och dom har fått Svante - i julklapp boktsavligt talat. Hus har köpts på alla flanker. Nya bilar har inhandlats. Precis likadana dessutom. Men i alla fall så är det alltid kul att ses och det känns inte som tre år, mer som förra veckan ungefär. Sånt är alltid kul. De har i alla fall hyrt en stuga en vecka på Österlen och i morgon ska vi på utflykt till Stenshuvud tillsammans. Vi återkommer med rapport. 



Svante och Olle spanar in Milo



Hela familjen



Svante visar upp garnityret


Olle överallt

Ja nu är lugnet över. Olle har nu ca 1000 blåmärken efter alla fall. Men skam den som ger sig, han klättrar, slickar och biter på allt. Det ser ut som vi har en snigel i huset efter hans dregelspår.














Sommarlovsbåten

Idag var Sigge och jag och spanade in Sommarlovsbåten nere i Västra hamnen. Sigge tyckte det var superspännande men lite långtråkigt mellan tagningarna.




Det var packat med folk, men Sigge fick en bra plats.


Sigge tyckte tempot var lite segt mellan tagningarna så vi testade sådär en 5 olika platser.


Vi avslutade med en gofika



Ormet kryper i gräset

Säg den lycka som varar för evigt. Nu har Olle börjat röra på sig och jäklar vad man får flashbacks till storebror när han började röra på sig. Nu är det liksom slut på semestern. Man kan inte sitta still längre (dom få gånger man förut kunde sitta still) utan måste hela tiden vara beredd på att rycka in när han försatt sig i knepiga situationer. Här är några filmer på Olles nyfunna mobilitet.



Ett av dom första krypförsöken





Ett av Olles stora nöjen. Att resa sig mot skohyllan och sortera skor. Vi får se hur länge den sitter uppe innan man måste fram med skruvdragaren...



När man väl börjat röra på sig så finns det inga hämningar längre. Här hånar Olle sin gåstol genom att klättra upp på den och dessutom passa på att tala om för den vem som är herre på täppan. Men in the end så vinner gåstolen...

Hedda på fika

Hedda och hennes föräldrar svängde förbi på fika. Jösses vad snabbt det går när dom är så små. Hon hade vuxit nästan en meter sen sist. Nästan. Men man kände direkt när man lyfte upp henne att det här var minsann ingen Olle-bulle på tio pannor.



På farbrors arm



Anders, Johanna, Fredrik, Hedda och Olle

MFF-Fulham 0-0/Sigge-Pappa 1-0

Hur ofta får man chansen att se ett Premier League-lag i Malmö? Sällan. Pappa hade peppat sonen i ett dygn om att vi skulle gå på fotboll. Hur det gick? Matchen slutade 0-0 men det såg inte vi. Vi åkte hem efter första halvlek. Sigge tyckte inte alls det var kul. Inte pappa heller.



Far och son innan match



Sigge och pappa under match



Sigge med muta


Ålshult

Vi har varit och hälsat på pappas jobbarkompis Daniel och Åsa och Nike och Mira i deras torp i mörka Småland.



Pit-stop i Osby



Sigge fick en film att fördriva tiden med i bilen



Sigge och Nike klädda för fisketur



För när storfiskar'n talar om, hur stora fiskar han fått...




Daniel och Nike



Fångsten (fast pappa fick faktiskt en aborre på första kastet)



Månskensfiske med cigarr och whisky. Dock ingen fisk. Men vad gör det?

Hos Lina, Marcus och Astrid

En annan sak vi gjort häromveckan var att hälsa på Lina, Marcus och Astrid som flyttat till ny lägenhet.

 

Molly och Sigge demolerar Astrids rum...



...medans Astrid åt kaka i köket...



...och dom vuxna inte anade ett dugg

Selmis fyller tre

Sigges älskade kusin och medbrottsling Selma, eller Selmis som Sigge kallar henne, passade på att fylla tre häromveckan. Vi åkte till Åhus för att gratulera.



Sigge med kalasfrilla



Födelsedagsbarnet ser till att tårtan blir precis rätt



Jubilaren igen



Olle var glad



Bästa bilden på alla kusinerna



Sämsta bilden...



Knoll och Tott

RSS 2.0