Maglehem

Vi var en sväng till Österlen och hälsade på Maria, Niklas och Elsa och Harry.


Här är Elsa och Niklas. Harry är i bakgrunden



Sigge gick igenom alla spel som fanns i huset och det var en del. Efter femte spelet började det bli sådär intressant och då är jag vuxen.


Sigge på väg till gofika
 

Olles insats var stark


Med sovande barn hann vi byta några ord


Vykort


Stranden

Om Sigge gillar att bada så älskar Olle det. Man skulle kunna sätta honom i en isvak och han hade gillat det. Vi har besökt standen ovanligt många gånger i år och då har det badats.


Solfaktor är ett måste


Varje gång vi varit vid standen har Sigge hittat en kompis. Sigge går fram till första bästa i samma höjd och frågar om de ska leka. Killen på bilden var inte lika intresserad, Sigge fick nobben. Men ack den som ger sig, 5 min senare hittade Sigge en strandpolare.


Paus på filten


TyringeÅhusTyringeÅhus

Det har blivit några vändor till mormor och morfar i Tyringe och kusinerna i Åhus i sommar. Lite sköna bilder på sköna människor.


Käka och softa med kusin Selma eller det nya, Selmis


Nellie på promenad med köttbiten


Fam Åström/Johansson


NakenJanne tar fönstervägen


Nellie i äppleträdet


Knoll och Tott

Kusiner och sysslingar

Pappas kusin Jenny med familj kom på besök och stannade några dagar. Vi hann med massor som att åka till Kämpinge och bada samt att åka till Danmark och gå på Bakkens Tivoli. De stora sysslingarna fann varann och hade himla kul tillsammans. Ibland lite väl kul.



Grabbarna i sanden. Viktor, Sigge och Olle



Theo i en Blixten MacQueen-bil-båt.



Badpojke 1



Badpojke 2



På väg till Bakken



Picknick i parken innan tivolit



En Olle och en fisk



Sigge åker karusell



Theo, Mats och Sara



Viktor åker karusell



Kanske nästa år...



Kanon-Sigge



Sigge hälsar på en pantomimare



"Nä vettu att Willhelm Tell...serru...en annan har ju gjort lumpen. Hur svårt kan det va?" (Kan tilläggas att det gick åt h-e)



Sysslingarna bekantar sig



Glassigt, Olle



Sigge i berg-och-dalbanan



Sara och Karate-Kid



Hur &%¤#&%#&¤#&¤# svårt ska det vara att få Sigge och Viktor att posera en gång? Tillsammans?



Sigge fick en vattenpistol av Viktor och Theo. Sommarens grej.



Mel Gibson och Danny Glover



Småbarnsfamiljer som ska äta mat tillsammans. Jo tjena.

Dubbelkalas

Ju fler desto roligare heter det. Under första delen av juli hanns det med två kalas. Först till Molly som passat på att fylla tre år och sen till Ludvig som firade sina första två.



Mollan öppnar presenter



Sara och Sigge med hatten



Barn på rad; Molly, Irma, Thea och our very own



Tårta hos Ludvig



Födelsedagsbarnet med 3/4 pappa Måns i bakgrunden

Strandliv

I dag blev vi trötta på att vara hemma och bara vara ute i trädgården. I över en timme packade vi ihop våra grejor och tog bilen ner till stranden. I o f sig gick det en halvtimme till att försöka lokalisera Sigges coola Blixten McQueen-badpuffar som var hopplöst försvunna. Det fick bli ett stopp på Maxi och inhandla ett par nya puffar. Med Mimmi Pigg på. Pappa Mansgris sa "Mimmi Pigg!?" och ångrade sig direkt när svettiga mamman gav honom en blick från helvetet och kastade sig in i bilen med dom två barnen skrikande i baksätet. Eller den ena skrek och den andra tjatade hål i huvudet på föräldrarna med "Nu ska vi åka?, nu ska vi åka? nuuuu ska vi åka!!!?" Till slut kom vi i alla fall ner till Ribban och latade oss hela eftermiddagen. Sigge och pappa passade på att åka en tur i en äkta (nåja, kopia) av en mindre vikingabåt. Sigge hittade visselpipan i flytvästen och satt och visslade heeeela roddturen. Detta trots att pappan sa att den blåser man bara i NÄR man ramlat i vattnet. Inte innan.





Olle gör sin berömda imitation av Laura Ingalls i Lilla huset på prärien?








Folkets djurpark

Bor man i Malmö och har barn älskar man folkets park, eller som Sigge kallar det - folkets djurpark. Stället har det mesta: lekplats, djur, karuseller och bad. Här hänger vi ofta och denna gång träffade vi Jenny, Mattias och Molly.



Sigge och kaniner







Molly och lekstuga




Sigge och får


Isas namngivning

Söndagen efter midsommar åkte vi till Vinslöv för kusin Isas namngivning. Det var en trevlig men svettig tillställning. Fredrik spelade och sjöng och Sigge var med i barnkören tillsammans med Nellie, Selma och Ellen. Till en början var Sigge och Olle finklädda men ganska snart började kläderna falla i värmen. Sigge är ju känd för att bli varm, svettig- denna dag såg han ut som en tvättsvamp.   

     
Björn och Isa och kusinerna

  Sigge - mamma jag älskar Selma

    Mamma Lena och barnen

Björn o Isa, faddrarna Andreas och Fia (Emmelis syster och sambo) och prästen Emmeli. 


     Underhållning.

 Underklädeskull


Midsommar



I år firade vi midsommar med Anna, Jocke, Jack, Lo och en massa andra trevliga människor i det lika trevliga Mälarhusen på Österlen. Det blev en himla lyckad midsommar med sill och nubbe/gröt och välling, midsommardans och kvällspromenad till havet. Våra killar skötte sig exemplariskt vad gällde sömn också så föräldrarna var mycket nöjda. Sigge och Jack röjde ju runt som bara dom kan när dom träffas. Under färden ner till havet på kvällen utspelade sig följande konversation i skrindan dom åkte i:

S: När är vi framme vid badkaret?
J: Det är inget badkar, det är en pool!

Häpp.

     

     

     

     




RSS 2.0