Småsyskonen bekantar sig

Vi träffar ju Jack och Lo en hel del och nu har även småsyskonen börjat bekanta sig lite. Även om det mest var Lo som var nyfiken på Olle. Han var mer intresserad av att tugga gräs.






Att apa sig

När man undrar varför ens barn klättrar och klänger på allt hela tiden är förklaringen aldrig långt borta. Det gäller bara att fånga den på bild.






Idag har vi...

...åkt till ett barnloppis i Genarp en hel vecka i förväg. Det kan vara bra att kolla i annonsen vilket datum det ska vara innan man packar in barn och allt och kör i väg. Nåväl, det blev en tur på småvägar hem för att väga upp debaclet.
...kikat på klinkers på Hornbach under förutsättning att Sigge skulle få en leksak. Det fanns inte en enda leksak där så vi fick åka till Coop.
...ätit lunch på ett öde Öresundsterminalen. Men maten var god.
...fikat här hemma med Pernilla, Ricky och Nike.
...krupit naken här hemma och bajsat ner golvet. Då får man göra det här...


Olles första stapplande steg

Jaha. Nu övas det på upprätt gång här hemma. Helt utan coachning från föräldrarna har Olle börjat ta små steg ut i tomma intet. Oftast sker det när han håller nåt i händerna och glömmer bort att han inte har stöd mot nåt. I går kväll testade vi inför kameran och jovisst. Det fungerade.


Jämställdhet

Kvinnor brukar ju stå för 70% av hushållsarbetet. Här hemma börjar männen i familjen komma ikapp. Fortsätter grabbarna så här så blir dom exemplariska. Det var nästsan slagsmål om dammsugaren.




Västra hamnen

Dagens utflykt gick till det alltid lika vindstilla Västra hamnen och lekplatsen med Malmös fräsigaste rutschkanor (som t o m pappa var tvungen att prova och ja, dom är svinkul) tillsammans med Jocke, Jack och Lo.











Det byggs/rivs alltid nånstans i den här stan. Nu har dom börjat demolera Malmömässan. Det tyckte Sigge och Jack var kul att studera. Massa grävskopor och annat i farten.

Nappträdet/Piratlekplatsen

Vet inte om vi har sagt det men Sigge har bestämt sig för att sluta med napp. Och det går faktiskt riktigt bra. Nu på kvällarna när han ska lägga sig så är det en hel kakafoni av smackljud, fingrar som åker ut och in i munnen och annat men det går faktiskt att somna till slut. För att sporra honom lite så åkte vi till Malmös nappträd häromdan för att kika in andra barn som hängt sina nappar där. Sen åkte vi till Piratlekplatsen i Limhamn där vi var pirater och gick på skattjakt. Vi hittade faktiskt en skatt, en Risifrutti, som Sigge satte sig ner och åt upp till full belåtenhet. Det var en trevlig pappadag.



Sigge på spaning efter nappträdet...



Det var kul tyckte han, att se alla nappar som hängts upp där





Vi hittade också ett roligt träd



Kaptenen på skutan



Sigge och skatten



Lillpiraten vid rodret


Folkets park

I helgen var vi i Folkets Park med vår granne Laila och hennes dotter Rosaline. Det var soligt väder och trevligt. Sigge passade på att åka lite karusell och för första gången köra radiostyrda bilar. Han snurrade mest runt sin egen axel och tyckte nog att det var lite för svårt. Men nu har han äntligen fått prova det i alla fall.



Nä, nån Sebastian Loeb är han väl inte än



Sigge och Rosaline



Laila, Sara och Ollen

Pappaledighet/Kaos är granne med gud

Det har ju varit vaktombyte här i familjen. Sara har börjat jobba och jag är hemma. Nu när man har två barn att vara "ledig" med så undrar man ju i sitt stilla sinne vad i all sin dar det var som var så jobbigt ibland när man var hemma med ett barn. Men än så länge så fungerar det bra. Vi tar oss igenom dagarna och de dagar Sigge är på dagis så har pappa och Olle tid att hänga med varann på tu man hand. Så här kan det se ut.




Rodeo-Olle

Olle testar gunghästen han fick av Anna och Jocke. Det blev en riktig rodeoritt.



Play it, Olle

Vi tror att Olle är mer intresserad av musik än sin storebror som inte har ro i själen att sitta still längre än man kan säga Små Einsteins. Olle å andra sidan, kan sitta en lång stund och skapa fantastiska nyprogressiva improvisatoriska stycken i alla tonarter som finns. Samtidigt. Om ett år sitter nog Rachmaninovs trea (världens kanske svåraste pianostycke) som en smäck.


Olles namngivning

Så har vi äntligen haft namngivning åt Olle. Det hade kanske varit enklare att ha en tremånaders spädis att hålla i istället för en tiokilosklump som hellre vill krypa omkring. Men bättre sent än aldrig. Tack alla som kom och tack för alla fina presenter. Ett stort tack till mormor, morfar, farmor, farfar och David som hjälpte till. Utan er hade vi aldrig klarat av det.



Olle hjälper morfar med tältet



Det jobbades med elen till uterummet in i det sista



Dukat och klart



Barnen fick korv med bröd



Gästerna hugger in



Nellie, Selma och Sigge sjöng Mors lilla Olle och Björnen sover



Sara förklarar Olles mellannamn Bruce



Faddrarna Anders och Malins ställföreträdare Nellie fick varsitt foto på Olle



Nellie läste en dikt



och farmor också



Pappa och farbror spelade en liten sång



Molly, Sigge, Astrid, Jack, Nike, Selma och Nellie



Nellie och Sigge spanar in villen tårta dom ska smaka av



Två trötta och nöjda föräldrar

RSS 2.0