Tapeter och äpplen

I helgen har vi varit i vårt hus och jobbat. Det kändes som två steg fram och ett steg bakåt. Lördagen började med att Sigges rum skulle målas klart en sista gång. Trodde vi. Fem timmar senare låg alla tapeter i strimlor på golvet. Det började med en liten reva mitt i en våd som jag drog tag i och sen bar det i väg. Nåväl, efter att ha spacklat om allting och slipat ner det igen och sedan målat en gång så var man ju på banan igen. Tills Sara påpekade att det var en bård på ena väggen som ju syntes igenom målarfärgen. Bara att skrika inombords och ta fram spackelspaden. Igen. Sedan har en vägg i allrummet målats sex gånger. Kul.
   I alla fall så är det märkligt hur könsrollerna tar ett gigantiskt steg tillbaka i tiden. Sara passar Sigge och jag renoverar och svär. Tur att Sigge mestadels är på nedervåningen så att han inte hör. För nu härmar han allt han hör.
   I söndags eftermiddags satte vi oss en stund på gräsmattan och pustade ut innan vi styrde kosan hem till lägenheten. Jag tog ett äpple från ett av våra äppelträd och Sigge gjorde detsamma. Sen utbrast han glatt "äppe". Sedär. Ytterligare ett ord. Förresten, den som vill ha äpplen, hör av er. Vi har inte tid att ta hand om dom.



Smaskens

Undrar vad grannarna gör?

Då och nu

Vi var en sväng på festivalen och det fick en att minnas förra året. Det var på den tiden Sigge gillade att ha på sina hörlurar. Funkade inte riktigt i år. Så någon musik blev det inte för vår del i år.

 DÅ   Aug 2007 

NU   Aug 2008


Malmöfestivalen

Häromdagen följde jag och Sigge med Jenny, Mattias och Mollan på festivalen. Fredrik var i huset och jobbade - trevlig fördelning tyckte mamma. Att gå på festival med barnvagn är inte det roligaste och två är inte bättre. Men vi knökade oss fram. Vi var mest intresserade av maten så det blev dagens mål. Sigge tyckte det var så där att sitta fastspänd i vagnen när alla andra skuttade omkring. Höjdpunkten för dagen var Chokladfabrikens chokladpudding med grädde. Både Jenny och Sigge var lyriska. Det tog oss flera timmar att få lugn på Sigge efter den chokladkicken.

Jenny och Sigge mumsade mest

Molly tyckte oxå att det var smaskigt

Meeeeeeeeeeeeeer


Renovering

Vi måste börja med att tacka morfar, mormor, farmor och farfar för all hjälp i helgen. Nu har vi äntligen fått nycklarna och börjat renovera huset. Det har rivits upp golv, spacklats (till vanvett) och målats för kung och fosterland men än är det långt kvar. Vi hann oxå med att ha en liten improviserad kräftskiva i lördags. Sigge har mest varit i vägen hela tiden, nej mormor och farmor har gjort ett fantastiskt jobb med att underhålla vår son. han har undersökt varenda skrymsle och vrå av både hus och trädgård samt fått hundra psykbryt för att han inte fått komma upp på övervåningen där allt arbete skett.

Allrum, typ      Fredrik får tuppjuck  

Ett trappsteg tog en timme. Sjutton kvar   Djur i bur?   Arbetarna  

Anders och Johanna kom förbi för att äta kräftor.   Kräftfest   Sigge på kräftspaning  

Sovdax  


Mysfas

Till mammas och pappas förtjusning har Sigge kommit in i en ny fas, bokmalfasen. Sigge älskar sina böcker och kan sitta och tittar i dem hur länge som helst, ja faktiskt. Han sitter gärna hos oss för att visa, peka och babbla om bilderna  vilket låter ungefär såhär dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä dä. Han slutar inte fråga förrän vi berättat om det han pekar på.    



Sigge och hans böcker


Morfar och prinsessan

När morfar var och hälsade på passade Sigge på att visa upp sin alter ego prinsessan Sigrid. 

Morfar och prinsessan

Min bästa pose


Nu ska här packas

Nu börjas det på riktigt. Morfar Klas levererade 14 banankartonger idag så nu kan vi börja packa. Fredrik passade på att bygga variant banankartongskoja till Sigge. Mycket uppskattat.





Bygga koja

Den nyaste leken just nu är att bygga koja. Man försöker vara roliga mamman och kryper in under bordet för att sedan komma på att man fastnat och behöver hjälp med att ta sig ut igen. FREDRIK jag har fastnat med rumpan.

Titt ut

Sigge diskar

När mamma diskar ska jag diska. Det är så det fungerar nu. Sigge ska göra det vi gör. Får man inte det man vill, ja då fixar man det själv. Så fort det händer något intressant ovanför Sigges huvud då hör man det - ljudet från stolarna som han föser framför sig och vips är han där. I morse skulle han diska. Gulligt tänkte jag, han måste få ha lite skoj. Efter 3 min låg köket i vatten och Sigge hade druckit sådär en liter. Då var det färdigdiskat.



Kolla in drickamagen

Mycket dricka blir det.


Mattfetischist

Vi har en plastmatta i hallen som på sista tiden blivit leksak numero uno. Den är jätteskoj att rulla in sig i eller att gå runt och bära på. Ytterligare en fas som måste gås igenom hoppas vi...






Språka på Siggokroatiska

Det är rätt roligt när saker händer med små barn. För det är oftast en ketchupeffekt mest hela tiden. De senaste två veckorna har Sigge börjat fatta att det finns ord på saker. Allt är inte bara dä-dä-dä-dä-dä. Det började ju med mamma, pappa, ja och nej. Sedan kom bil- och olika djurljud. Här nedan  följer här en liten parlör för nya ord på Siggokroatiska.

umma = blomma

ampa = lampa

kocka = klocka

öga = öga
moppa = morfar
affa = farfar
atti = vatten
tattå = traktor
asbii = lastbil
ä dä = vad är det?
titta = titta
acka = anka
bbbbbbbbumpaaa = bolibompa


På Ribban

Under några dagar förra veckan då solen sken som mest passade vi på att ta våra velocipeder och frekventera Malmö's finest, Ribersborg. Ribban i folkmun kallad. För pappa var det strandpremiär i sällskap med Sigge men han kände sig trygg i vetskapen av att mamma vid det här laget var gammal i gamet. Det hela fortlöpte rätt bra och Sigge var ganska lugn. Om man byter ut tjuren Ferdinand mot Sigge och Ferdinands korkek mot strandkanten så ger det en ganska bra bild över hur det såg ut. Den enda smärre incidenten var när han sket ner sig i sina badbyxor. Utan blöja i såklart. Och det var löst. Pappa fick cykla med hans badbrallor hängandes i en hink på styret. Det spreds en härligt mustig odör kring ekipaget på väg hemåt över kullerstenarna må jag säga. Mamma och Sigge cyklade på behörigt avstånd.

Sara ligger bakom på rulle.   Konstapel Batong såg till att mamma Sara skötte sig.   Plask i vattnet.   Pappa Panodil och Sigge.

RSS 2.0