Sigge goes Top Model

Idag har vi varit ute och gått. Njutit av våren. Men det är inte därför vi är här... Nä. Vi har lekt med kameran och låtit Sigge agera modell. Något han gärna ställde upp på. Vilken talang. Behövde knappt några instruktioner alls. Bara att låta honom släppa loss. Några poser får vi nog träna lite bättre på. Men men...without further ado.... Sigge Schenkenberg-Tillaeus

                 

Sen tyckte pappa att mamma och Sigge var så fina att de skulle posera tillsammans.


Hos mormor och morfar

Sigge och jag lämnade Fredrik i stan med sina tråkiga nationella prov för en helg i Tyringe. Vi skulle ha det mysigt men Sigge var superförkyld och höll mormor vaken halva nätterna. Mycket uppskattat.

     


Vissa dagar är upp andra är bara ner

Snart är Sigge en månad. Fasen vad fort det går. Senaste gången han vägdes så var han uppe i 3800 gram. Nästan ett kilo på drygt tre veckor. Men det förklarar ju varför han äter så mycket. Men tidigare i veckan så slog magen tvärnit. Det skulle inte komma ut någonting alls. På flera dagar. Vi kan säga såhär, att mellan måndag morgon och tisdag morgon gick det inte många minuter när han var tyst. Men peppar peppar, det börjar bli bättre. Så här kommer två bilder som visar Sigges två ansikten.

                                                                              

Dr Jekyll
                                                                                                  


Mr Hyde

Att bada är...kul?

Rykten säger att mamma är en badkruka. Det måste komma därifrån. För pappa är ingen badkruka. Närå. Bara man ser botten. Fast i Sigges fall räcker inte ens det tydligen. För kul är det inte. 

     

Påsken

Så begav det sig så, att Sigge skulle fira sin första påsk hos mormor och morfar i Tyringe. Den lilla familjen packade in sig i den stora bilen och åkte på sin första längre tur. Hela åtta mil. Resan gick över förväntan eftersom Sigge gillar att åka bil. Nu vet jag ju inte om han tyckte det var så speciellt med påsk, men hans mamma och pappa hade i alla fall trevligt. Mycket god mat och trevligt sällskap. På påskdagen åkte vi till Kristianstad och åt mat hos Saras farmor, vilket borde bli Sigges morfarsmor. Lyckades fånga fyra generationer på en bild. Pappa hann också med att springa vilse i den göingska ödebygden och svor högt över att "skåningar inte kan märka ut löparspår" och att "det var ju bara en massa j*vla stormfällda träd och hyggen". När han kom hem påpekades det att löparspåret visst fanns där. Fast på andra sidan vägen. Ridå.  Här är i alla fall lite bilder från helgen.
     

Sigge på barnkollo

I fredags så var vi och träffade Hanna och Thomas och deras son hemma hos Jenny och Mattias. Det var kul. Värsta barnkollot eftersom Marcus, Lina och Astrid var där också. Astrid underhöll med diverse hyss och skönsång. De andra två sjöng med. På sitt sätt. Och inte lika bra. Men det var kul att ses.

 

Ibland vill man bara inte...

Nu har det gått nästan två veckor sen Sigge föddes. Två veckor av en känslomässig bergochdalbana. Mestadels är det ju bara fantastiskt. Men sen kommer dom där stunderna då Sigge inte vill. Nånting. Ingenting funkar, inte ligga i famn, inte ligga ensam, inte sjungas för, inte bäras omkring på. Frustration. Både för honom och för oss såklart. Igår kväll efter ett par timmar av skrik så tog pappa helt enkelt Sigge i hampan och gick ut och gick så att mamma fick vila. Det är ju mamma som behövs på nätterna. Vi tog en tur genom ett kvällsruggigt Malmö där vinden kom från alla håll samtidigt. Men det berörde inte Sigge. Nehejdå. Då gick det hur bra som helst att bara sova. Idag har han varit på bättre humör. Men jag måste ju säga att om barn kan bajsa så kan dom också kräka och kissa. Speciellt på pappa. Dagen började strålande. Sigge fick ligga på pappas mage och efter ett par sekunder så var det något varmt som rann längs pappas mage. Just det. Kiss. Såklart. Finns det en bättre start på dagen, att få komma upp på pappas mage och kissa litegrann? Just snyggt. Nu är det så fint väder att vi nog ska ta en liten promenad innan vi ska gå till Jenny och Mattias och hälsa på Hanna och Thomas och deras lillle son som är några veckor äldre än Sigge. Undrar vad dom ska snacka om. Förresten, här är en bild på Sigge när gör det han gör bäst...


Första besöket på BVC

Idag så var vi med Sigge på BVC för första gången. Det skulle vägas och informeras och det ena med det tredje. Kan ju bara säga att unge herr Tillaeus avverkade tre blöjor på den stunden vi var där. Byte i parti och minut. Själv såg han lagom nöjd ut efter uträttat förvärv. I alla fall så verkar han ju lägga på sig en hel del. Ny matchvikt var 3290 gram. 300 gram tyngre än förra veckan. Pappa har redan skickat in ansökningblanketter till Sumogymnasiet i Kyoto. Om det ska fortsätta i den här takten alltså. Skönt i alla fall att se att han får i sej det han behöver.

Så här långt...

Man kanske skulle passa på att sammanfatta lite såhär långt hur det känns. Att bli föräldrar liksom. Det är bra att en graviditet är nio månader för det är skönt att hinna förbereda sig för allt. Framförallt är det ju så mycket materiellt som ska fixas, papper som ska skrivas på, skickas in, fås tillbaks, korrigeras, skickas in igen. Byråkrati. Det har ibland känts som om man var Josef K. Sen kommer den där sista tiden innan dagen D. Man har levt med en deadline på i vårt fall, 23 mars. Ju närmre man kommer desto mer börjar man fundera... "jaha, tänk om vi går över tiden då, hur j-la jobbigt blir inte det, rent mentalt?". Sen är det ju en känslomässig rollercoaster hela förlossningen och även om man inte får sova på två dygn så går man på nån slags euforisk high. Efter det så är man på nån minisemester på BB/Patienthotell innan man så sakta landar i vardagen. Vilket vi har börjat göra så smått. Många besök som ska klaras av och även om det låter fånigt att det skulle vara jobbigt att få besök och dricka kaffe så är det faktiskt så. Nätterna då? Jodå, peppar peppar, ta i trä och allt det där. Än så länge så går det faktiskt riktigt bra. Sigge vaknar väl i snitt två, tre gånger och ska ha mat. Sen somnar han ganska nöjt om. Fortsätter det så här så är det kalas. Ingen kolik än m a o. Små surprisar hittills har väl varit hur inihelvete mycket man kan bajsa. Jag menar, det finns ingen ände på det. Skrika - titta i blöjan - bajs - byta - mer skrik när man byter - sitta ner - braaaaak - titta i blöjan - mer bajs - byta - mer skrika. Sådär håller det på. Ibland två eller tre gånger på en kvart. Vi får snacka om det längre fram när han är bättre på att kommunicera.

Farfar, farmor, morfar och mormor på besök

I helgen kom farmor och farfar ner från Motala. Sigge var sitt vanliga spexiga jag med ett humör som pendlade mellan höga berg och djupa dalar. Även morfar och mormor passade på att komma på en snabbvisit. Vi var ute i det fina vårvädret och tog en promenad med fika.
     

RSS 2.0