Jeanskille

Det kanske är lite overkill med jeans från topp till tå, men vad fasen. Har man köpt en jeansjacka ska den ju användas.

image655

image656

Vi vandrar in våren

Tjolahopp. Nu är det sol och humöret stiger i takt med kvicksilvret. I söndags var vi på husvisning, nummer fyra i ordningen. Ingen drömkåk den här gången heller. Ingen drömmäklare heller.
-"Ja ni såg väl öppna spisen?"
-"Jahaa, är det en öppen spis? Vi undrade just vad det var för två meter hög vit sak som står där i hörnet (sa jag ju såklart inte, men jag tänkte det).
Efter den fadäsen åkte vi ut till Dalby och promenerade med Daniel, Åsa och Nike. Det var varmt och Sigge ville ju såklart gå själv. Men inte åt samma håll som resten av oss. Han gick i alla andra riktningar som finns, och några till. Han hade även sin första närkontakt med hästar. Det var lite otäckt. Han måste brås på sin far.

              

Klätterapa

Ständigt dessa nya hyss. Nu har han plötsligt kommit på att han kan ta sig upp på soffbordet själv. Det tog en stund av skrikande och frustration och det var en svettig liten kille som till slut mycket nöjd satte sig upp på bordet. Man kanske skulle skära ut en skumgummibit och rulla in honom i så är han i alla fall vadderad. Vår lilla vårrulle.

image644

image647


I Beijers park

På söndagskvällen gick vi en sväng till Beijers park. Där finns det en lekplats med jättehöga giraffer och en krokodil man kunde rida på. Det var rätt häftigt att se Sigge ta sina första steg utomhus. Vingligt och trevande men han gick i alla fall.

                 

Vi fick det på film också. Här går han inte så många steg innan han pausar och istället börjar skälla ut girafferna och zebran. Det var svårt att hålla sig för skratt.


Titta vi fikar

I helgen har vi nog bara slappat. Och fikat. I lördags var Jenny, Mattias och Molly här och i söndags kom Lina, Marcus och Astrid. En skön helg alltså.

image632

Skräckblandad förtjusning?

image633

Molly i krypartagen

image634

Linslusar

image635

Ehhh..ja...hmmm....det ska börjas i tid.

Plåstret

Sigge har fått Batmanplåster efter gårdagens fajt med Mustonen.

image629

image630

En lördagsfika

Vårvädret håller i sig och vi gick ut på stan hela familjen. Strosade runt i affärer lite och fikade. Sigge gillade att stå i fönstret och titta på alla flanörer på gågatan.

   image628


Charlie Chaplin

När Sigge var nio månader och en vecka så började han ta sig fram på för egen maskin med att krypa. Nu när han är ett år och ca två veckor så har han tagit nästa steg. HAN GÅR! Det började så smått förra veckan med några steg och mamma och pappa satt nån meter från varann och peppade honom att gå mellan oss. Från detta så har det gått ganska fort till dagens...ja...Charlie Chaplinstil. Numera så går han ungefär lika mycket som han kryper. Han är inte längre rädd för att knalla rakt ut i det okända (läs vardagsrummet). Förut begränsade han sig till att endast gå till närmsta stöd. Nu ger han sig ut på lite längre exkursioner. Detta måste ju firas med en filmsnutt. Var vänliga att bortse från en pappa som håller på att klä på sig efter en löprunda (bara fyra veckor kvar till Göteborgsvarvet, pust). Det är inte det ni ska fokusera på. Njut istället av vår egen Charlie Chaplin. Vi gör det.

 

Friday bloody Friday/fyra plåster senare...

Ursäkta parafrasen på bandet från den gröna öns dunderhit från '83 eller nåt sånt. Men vilken underbart skön morgon. Sara skulle inte börja jobba förrän efter åtta så hon tog Sigge när han vaknade strax efter sex och jag fick ligga och dra mig till nästan sju. Fredagar förresten, är ju den dagen i veckan då Sigge och jag åker eller promenerar till Öppna förskolan som han älskar. Att få busa runt med andra barn och lyssna på sånger och ha det mysigt. Det var ju planen idag med. Men ibland händer det saker som rubbar hela ens tillvaro. Jag fann mig nödgad att utnyttja hemlighuset och Sigge satt och lekte.
   Rätt vad det var så hör jag hur han skriker till. Nåja, han har väl snubblat tänkte jag. Det var inga högre toner men jag fick ju skynda på. När jag kommer ut i hallen sitter han och småsnyftar lite på golvet och katten ligger bredvid och ser sur ut. När jag tittar ner på golvet så ser jag blodfläckar (pölar låter lite väl överdrivet, men fläckpölar?). Sigge har väl en gång för mycket testat kattens tålamod och han har svarat med det att riva Sigge i fingret. Jaha, leta plåster och försöka plåstra om en vilt skrikande unge är inte så lätt. Först måste man ju torka rent det också. Det såg inte så farligt ut men plåstret satt ju på i trettio sekunder innan han rev av det. Nåja, ett plåster till hade vi ju hemma. Sen var det dags att sätta på honom andra kläder, de han hade på sig hade ju blodfläckar på sig. Byta om själv (vit t-shirt och blod, ingen bra kombo). När jag väl satt och kämpade med hans byxor så ser jag hur det rinner igen från fingret.   
   Hmmm, nu börjar man ju bli nervös. Ändring av planerna. På med alla kläder och ner till vårdcentralen där en sköterska konstaterade att jo det var ju en ordentlig reva men inte så djup. Bara att plåstra vidare.
   Allt detta innan klockan tio. Sen ringde farbror Anders och vi gick upp till stan för att köpa mer plåster och ta en fika på S:t Knut. Väl där så flaxade Sigges armar åt alla håll. Det var duvor, blommor, barn och motorcyklar. Och allt skulle man peka på. Men nån större skada verkar han inte ha tagit av morgondagens incident utan nu sitter det fjärde plåstret på. Där är vi nu. Några bilder på Anders och Sigge. Tagna med mobilkameran i motljus därav kvaliteten...

image623

image624

image626


På promenad

Jag och Sigge har som vana att träffa Jocke och Jack på torsdagarna. Mestadels promenerar vi och så även idag. Vi tog en lång tur på nästan tre timmar där vi bland annat stannade till och såg nya Stadion växa fram.

image620

image622



Farmor och farfar på besök

Farmor skulle på kurs (eller såg att det fanns en kurs i Malmö och passade på att använda det som ursäkt för att komma och hälsa på Sigge) så dom var här i två dar. Pappa och farfar lekte med Sigge på dagarna när farmor satt och lyssnade på givande föreläsningar. Tyvärr så slarvade pappa till det med kameran och glömde helt enkelt bort att ta så där många bilder. Men några på farmor och Sigge blev det. Eller glömde och glömde, han använde farfars kamera och tills dess att dom lärt sig hur man överför bilder till datorn ligger dom väl gömda i deras kamera.

image618

Kramkalas

image619

...och pusskalas (fast jag vet att jag får f-n för att ha publicerat den här bilden på farmor i profil. Lite får man offra sig, farmor...)


På födelsedagskalas

Sigges kusin (och favorittjej) Nellie fyllde fyra nyss. Vi var där och deltog i festligheterna som började redan på morgonen och fortsatte till sena eftermiddagen. Det var massor med barn där som Sigge kunde röja runt med. Vi kanske ska passa på att nämna att på väg hem, med en mil kvar så började Sigge göra bajsljud i baksätet och herrejäääävl... vad han bajsade. Inte bara ner sig själv utan även barnstolen. Det var snabba ryck hem och tvätta både unge och stol.

     


Sigge Cirkus

Ibland när Sigge ger järnet och det bara blir för mycket så brukar vi kalla det för "Sigge Cirkus". Men det är inte det som rubriken syftar på utan snarare det att mormor och morfar tog med Sigge och Nellie på en riktig cirkus. Mamma och pappa var något skeptiska till detta. Sigge, sitta still? i TVÅ TIMMAR? Inte en chans... Hur gick det? Tydligen jättebra. Han hade suttit som ett tänt ljus hela tiden i morfars knä och tittat med stora ögon och applåderat. Jo jo.

image612

Nellie med popcorn i högsta hugg.

image613

Sigge och morfar

image614

En något koncentrerad ung man.

Cykelpremiär

Nu när Sigges cykelsits inhandlats och monterats (under långa och utdragna svordomsharanger - varför får man aldrig med monteringsanvisningar?) så beslöt sig familjen för att ta en första cykeltur tillsammans. Kycklingar som vi är så var det mycket "nä du får cykla med honom först, jag vill inte" fram och tillbaka innan vi kom iväg. Och vart åkte vi då? Jo, till IKEA såklart. Dit alla barnfamiljer mer eller mindre förlägger sin fritid. Fast vi hade en bra anledning. Vi måste få tag på en rem till Sigges barnstol eftersom han nu för tiden tycker att det är skitkul att ställa sig upp i den när han ska äta. Föräldrarna delar inte riktigt hans glädje. Här ska bältas. Vad tyckte han då om att åka cykel? Svårt att säga direkt men det var inga sura miner utan snarare en koncentrerad ung man som storögt vred på huvudet till höger och vänster för att ta in så mycket som möjligt.

  

Följande bilder är så söta att dom får vara stora.

image608

Titta åt vänster...

image609

Titta åt höger...



image610

Nu kan vi åka!

På vägen hem fick mamma ta över.


Sköna nätter

Jovisst serru. Sigge har faktiskt sovit hela natten några gånger nu på slutet. Men säg den lycka som varar för evigt. Dom två senaste nätterna har han nog tagit igen det med råge. Han har stönat, rumlat runt, skrikit, pratat i sömnen (hur han nu fortfarande lyckas sova när han går igenom det programmet) och hållt oss vakna. I natt gick det så långt att vi tog över honom i vår säng och efter lite rumlande så slocknade han där. Frid och fröjd? Nähä. Efter ett par timmar vaknar jag av ett ihållande sparkande på revbenen. Skönt. Hela föreställningen avslutas med att kräkas upp vällingen i mammas och pappas säng. Duktig pojke.

From NYC

Farbror Anders och Johanna har precis varit i New York. Sigge fick ett par dödsfräcka Converse som han kan växa i. Den här sommaren är dom nog för stora, men då passar dom som han fick i födelsedagspresent. Pappa fick också ett par.

image605


Sigge och hjälmen

Såklart måste man ha hjälm på sig om man ska cykla. Vare sig man vill eller inte.

image604

Tillökning

Det är sant som det är sagt, att det är inte barn som tar plats utan alla deras saker. Vi har rätt nyligen införskaffat ett stycke sulky som Sigge gillar järnet. Han sitter som en kung och när man går med honom så flaxar hans små armar än till höger än till vänster, ivrigt pekande på allt han ser. Nu när det börjar bli vår och lagom varmt så kom vi på att vi måste införskaffa en cykelsits till honom också. Vi kommer att susa runt vad det lider.

image603


Barnkalas

En vecka efter att Sigge fyllde år så var det dags för det första barnkalaset. Det var ett redigt kalas med hembakta kakor och tårta, presenter och ungar om vartannat. Kul var det. Tack alla för alla fina presenter.

        

        

Ett gryende litterärt intresse?

Apropå smita iväg. Man behöver ju inte traska långt förrän det finns roliga saker att pyssla med. Som att rensa i bokhyllan.

image594

Här bejakar vi vår kvinnliga sida

Jag vet inte. Men mammas sminkväska är väldigt intressant. Så fort man kan rymma så smiter man in på toaletten och häller ut allt innehåll och botaniserar. You go, girl, som Oprah hade sagt.

image592

image593

På resande fot

Den här har jag och Sigge flängt runt i halva Skåne. Nåja, vi har varit ute i Dalby hos Daniel, Åsa och Nike. Den gången glömde ju pappa kameran såklart. Vilket var lite synd eftersom vi tog en skogspromenad och fikade i en enbuskebeklädd backe. Papporna alltså. Barnen sov i sina vagnar som var fastkörda i den skånska aprilgeggan. vi såg även ett homosexuellt andpar, enligt Daniel.
Sedan var vi hos min jobbarkompis Sara i Skurup. Det var en dimmig dag och pappa försökte underhålla sonen under tågresan med att peka ut genom fönstret och berätta vad vi åkte förbi. Ni som har åkt pågatåget mot Ystad vet att efter Oxie så blir det mest....fält....och ett....fält....och ett fält. Det var svårt att säga vem som tröttnade på att titta först, Sigge eller pappa. I alla fall så är Sara mammaledig med sin yngsta dotter Embla. Det var mycket trevligt och båda pappporna var grymt avis på deras stora hus med en källare där barnen hade ett helt rum att husera i. Tänk, att slippa städa upp alla leksaker varje dag. Lyx. Denna gång glömdes inte kameran. Däremot fanns det knappt tid att ta bilder. Sigges febless för trappor gjorde att man fick springa och hämta tillbaka honom hela tiden. Utom en gång då han lyckades smita undan sina bevakare och glatt klättra hela vägen upp. Bilder från helgens barnkalas kommer så småningom...

image589

Sigge undrar när tåget kommer.

image590

Sara, Embla, Sigge, en rosa häst, Nike och Daniel

image591

Sigge och Embla

RSS 2.0